Matkalaukun pakkaaminen

AjnaAlie

Sain Arjan matkailublogista vinkin tähän YouTube-videoon. Laitetaanpa se tännekin eli pieniä ideoita pakkaamiseen!
http://www.youtube.com/watch?v=57WQIlegXZE

Kommentit (13)

toista ol ennen

Pari minuuttia ja pakaasi lähtökunnossa. Tosin filmiä oli vähän nopeutettu koska pakkaajan kädet pelasi kuin keittiövatkaimen terät.

Ennen oli helppoa kun tamineet sai rytätä.Eli lähinnä farkut & teepaita. Nyt pukuvärkkit vaatii paitojen kera malttia ja ajatusta.

maijki

Ei herran jestas noin voi pakata muuta kuin sellaiselle reissulle, missä koko lysti puretaan heti saavuttaessa kohteeseen viiko(i)ksi kaappiin! Jos on kiertomatkalla tai autoreissulla, pitää kassista saada yksi tavara siististi välistä vetäen - tuossahan joutuu purkamaan koko helahoidon yhdet housut tai paidan vaihtaakseen. Mutta matkaajia ja pakkaajia on toki joka lähtöön ja tyyliin ;)

Gamell B

Videon alkuperä on varmaan koskenut tuota mainitsemaasi hotelliin menoa. Nuo vaatteet ei oikein näyttänyt kiertomatkaajan varusteilta.

Noissa kiertomatkoissa onkin vähän vaikeampi tuo varusteiden pakkaus ja määrä. Vähällä pitäisi selvitä,mutta kuitenkin monenmoista eli kaiken kattavasti pitäisi mukana olla.

Kaupunki tai rantaloma,yleensä aina on kaupat lähellä jos jotain puuttuu. Ilmojen muuttuessa voi siirtyä hotelliin ilman sen kummenpaa murehtimista. Mutta teeppä sama jollakin jeeppisafarilla.

Reissaajan retkivarusteet voisi olla ketjun aihe,mutta onko meitä polun ramppaajia riittävästi aihetta ruotimaan.

Arja

Pieni selitys miksi tuo video on aikanaan blogilleni päätynyt, on siinä, että aina kun olimme lähdössä jonnekin matkalle isäntä marmatti otat liikaa vaatteita ja tavaraa matkaan. Etsin youtubelta videon laukun pakkaamisesta ja löysin tuon. Se oli mielestäni niin hauska ja siinä näytetään miten suhteellisen pieneen reppuun mahtuu valtava määrä tavaraa. Video ei suinkaan ole minun tekemäni! Edelleenkään en osaa pakata laukkuani noin hyvin. Mutta nykyään sääntöni on sellainen, että nosta sängylle kaikki mitä aiot pakata mukaan. Poista puolet ja mitä jää jäljelle voit pakata laukkuun. Näin olen saanut vähennettyä määrän puoleen!

tupu

Sama täällä! Kaikki mahdollinen sängyn päälle päivä, pari ennen matkaa. Siitä sitten ajatuksen kanssa vähitellen karsimaan. Nykyään on aika kevyt laukku lähtiessä, tosin myös palatessa, kun ei tuo shoppailu niin hirveästi enää innosta.

usein matkaava

Matkoja on monenlaisia, ei mitään ohjetta voi antaa. Asia on henkilökohtainen kaiken lisäksi.
Valitaan kullekin matkalle tarvittavat vaatteet yms, sitten laukkuun, laukku kiinni ja matkaan.
Otettava huomioon millaisia tilausuuksia matkan ajlle sattuu, kaikki matkat kuin eivät ole niitä rannallalöhöilyreissuja - onneksi!

Marjuska

Kiertomatkoilla tai vastaavilla jossa vaihdetaan majoitusta parin päivän välein vaatteiden ja muidenkin käyttöä ja säilytystä helpottaa niiden pakkaaminen minigrip-pusseihin, sitten ilmat pois ja tiiviisti kiinni.
Laukuksi sellainen jossa on useita taskuja ja lokeroita, parin vuoden sisällä on tullut markkinoille pehmeitä laukkuja jotka aukeavat matkalaukkujen tapaan keskeltä, alapuoli yhtenäistä ja yläpuolella ehkä lokerot, (ei kaikissa malleissa), lisäksi päätylokerot ja päällä erillsiä taskuja. Viimeisimmällä matkallani herätti useamman matkakaverin kiinnostusta ja ihastelua.

usein matkaava

Itselläni on isohko samsonite jossa on erillinen taskuosa herkästi rypistyville vaatteille. Se suljetaan vetoketjulla, vaatteet säilyy silein, laitan herkimmät muovipusseihin. Aina sitä laukkua en toki käytä sen koon vuoksi ja hyvissä kaupunkihotelleissa on myös silitysmahdollisuus.
Vuosin myötä oppii sen mitä on oltava mukana, ei tule liikaa tavaraa otettua mukaan.

Arja

Se on todellakin aivan yksilöllinen juttu, pakkaaminen. Riippuen kohteesta, onko kyseessä lomamatka, työmatka, lämpimää tai kylmään. Paljon matkailleena tiedän myös sen miten paljon turhaa tulee kannettua mukaan. Olen oppinut tulemaan toimeen melko vähällä ainakin lomamatkoilla ja kaikkea saa yleensä kohteesta, jos jotain jää kaipaamaan. Itse pakkaan vaatteet aina muutamaan erilliseen muoviseen suljettavaan pussiin. Laukkuni on aina pehmeä, ei liian iso. Käsimatkatavarat jätän pois kokonaan käsilaukkua lukuunottamatta, jos paluumatkalla onkin jostain syystä ( mikä harvinaista) enemmän tavaraa kuin lähtiessä. Harvoin laukkuni painaa edes 20kg lomalta palatessani. Matkavaaka on aina mukana.

Marjuska

Piti oikein käydä tarkistamassa, laukussa on pehmeät kahvat päällä, sivulla ja päädyssä, vetoaisa ja pyörät. Sivulla on lisäksi sellaiset matkalaukkuvyön korvaavat hihnat, yläpuoli + alapuoli ja pikalukitus, korvaa siten matkalaukkuvyön.
Nuo kantohihnat ja olkahihna puuttuvat koska laukku on keskeltä avattava ja kiinnitykset eivät toimisi.
Kiertomatkoilla hyvä mutta reppureissuilla joilla pitää kantaa tavaroita pidempiä matkoja ei toimi.

Tirlittan

Näin televisiosta ohjelman toimittajasta ja kirjailijasta Juha Vakkurista.
Hän esitteli kassinsa jossa oli ollut vain kolmekymmentä kiloa matkatavaraa neljän kuukauden Afrikan kiertoa varten.
Tuohon määrään kuului myös kymmenisen muistikirjaa joiden sisällöstä syntyi kirja Afrikan ympäri.

Peukutan kummallekin, sekä pakkaustaidolle että kirjalle.

lähdössä

Kaksi päivää aikaa matkaan, huomenna on oltava jo tositoimissa pakkaamisen suhteen.Kun on töissä nääs, pitkän työpäivän jälkeen on homma hoidettava siten ettei uuvuta itseään. Toki aika pitkälle mukaanotettavat tavarat on kasassa eli vaatteet pesty, ja tiedossa minkä verran matkalle ottaa mukaan mitäkin.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat