Jooko vai eikö - kaukomatkalle?

AjnaAlie

Aikaisemmassa ketjussa kysyttiin kolmen suosikkikohteen suosiosta. Siinä sivuttiin monestikin kaukomatkailua, uumoiltiin jopa ettei siitä saisi puhua. Nyt saa ja kaikki mielipiteet ovat arvokkaita, puolesta ja vastaan!

Kaukomatkoiksi voidaan suuripiirteisesti laskea kohteet Euroopan ja Välimeren rannikkoseudun ulkopuolelle, samoin Kanarian saaria ja Madeiraakaan ei enää mielletä kaukokohteiksi. Kaukomatkailu lisääntyy vuosi vuodelta, kun sekä kysyntä että matkatarjonta kasvaa.

Kiinnostaako vai ei kiinnosta ja miksi. Vinkit hyvistä ja koetuista kohteista ovat aina tervetulleita, yhtä lailla huonotkin kokemukset ovat hyödyllisiä.

Kommentit (13)

Uiguuri silkkitiellä

Johan toki itseasiassa kiinnostaa kovinkin.
Aiemmin kiusasi lennon hinta. Tuli usein vaihdettua välimeren kohteisiin kun sai kolme lomaa samaan rahaan.
Nyt on liput vähintäänkin kohtuulliset Kiinan noustessa keulaan noissa matkoissa. Poikkeaa oleellisesti länsimaisesta tohinasta.Kiinalaiset on uutteria ja kohteliaita mikä on tietysti tärkeää kun niitä on runsaasti. Pitkä,pitkä historia mistä on säilynyt paljon ihmeteltävää.

Kiinasta voisi kirjoittaa vaikka kirjan,niin täyteläisiä pariviikkoisia on muistiin piirtynyt,
mutta se ei ollut aihe tällä erää.

Arja

Ehottomasti kyllä kaukomatkalle! Olen henkeen ja vereen kaukomatkailija. Aina kun palaan matkalta alan jo suunnitella uutta matkaa. En kyllä mitenkään väheksyä lähimatkailuakaan. Haluan vain nähdä maailmaa niin paljon kuin mahdollista, ennenkuin olen niin vanha, etten pysty istumaan pitkiä lentoja. Pari vuotta vielä eläkeikään ja vielä jaksaa istua ( selkä leikattu 2 kertaa). Paljon on tullut kierrettyä erilaisia matkoja, joskus valmismatkoja, nykyään räätälöityjä matkoja ja omatoimimatkoja. Riippuen mitä haluaa nähdä ja minnepäin maailmaa suunnistaa. En haluaisi palata samaan paikkaan uudestaan, haluan aina nähdä uutta, mutta silti olen käynyt samassakin paikassa, jos siihen voi yhdistää jotain uuttakin. Mihin sitten olen matkustanut, sen voit lukea blogiltani.
http://vesvuarja.vuodatus.net/

lämpöäkin paremmin

Kyllä joo. Kaukomatka ei sinällään ole yhtikäs mitään,pelkkä rasite,mutta kun nuo kiinnostavimmat kohteet on kaukana. Rantaan pääsee pitkin suomea mutta erilaista kulttuuria,elämäntapaa,uskontoja ja poikkeavia maisemia ei löydy läheltä.

-lämpötyyny

Kiinnostaa kovasti kaukomatkailu ja nimenomaan niin, että viivähtäisi siellä kaukana vähän pidempään kuin sen normi kaksi viikkoa, jotta ehtisi imeä elämyksiä, mutta kun ollaan puolison kanssa molemmat normaalien lomakertymien piirissä ja ne lomatkin pitää sovittaa asiakkaitten, työtovereitten ja yhteistyökumppaneitten mukaan niin emme ole vielä koskaan malttaneet olla edes sitä kahta viikkoa matkoilla yhtä perää...lomalla kyllä toki.
Ja lomista vie oman osansa myös kotimaan harrastukset, omakotitalo ja sen puutarha sekä kesämökki - tai ollaan siellä kyllä talvellakin. Kaikkeen ei vaan aika riitä :).
Ihaillen olen lukenut mm. Matkaopas-lehdestä siitä elämäntilanteesta, kun eläkepäivät ovat koittaneet ja kunto sallii vielä matkustamisen...siihen tähtään minäkin!

MeMa

Ehdottomasti kiinostaa kaukomatkailu. Samanlaisia ajatuksia kuin Arjalla, eli niin kauan kuin suinkin terveys antaa periksi niin kauaksi. Sitten kun ei enää jaksa kaukomatkolle on lähimatkailun vuoro.

AjnaAlie

Eläkkeelle päästyämme päätimme tehdä yhden kaukomatkan uuteen maahan vuosittain joka talvi, niin kauan kuin rahkeita ja terveyttä riittää. Matkahalut taas tuntuvat matkustamalla vain lisääntyvän ja osittain erilaisten toiveiden yhteensovittamisessa joutuu kyllä tekemään kompromisseja!

Jokaiseen matkaan on kuitenkin yritetty sisällyttää mahdollisimman paljon tutustumista paikallisiin tapoihin ja kulttuuriin, se yhdistettynä tasokkaasen asumiseen ja ehdottomasti ainakin muutaman päivän rantalomaosioon, kiertomatkatkin ovat poissuljettuja, mutta lämmintä pitää olla! Mennään mahdollisimman omatoimisesti fiiliksen mukaan niin pitkään kuin terveyttä riittää, senjälkeen ohjelmaan voi tulla kaukoristeilyt ja ohjatut matkat.

Arjalle kiitos blogeista, niistä on hyötyä matkoja suunnitellessa!

marru

Etelä-Afrikka ja Keski-Amerikka , siinä sudut jotka kiinnsotavat. Ja tietysti Uusi-Seelanti ja Australia.
Kapkaupunki on seuraava kaukaisempi kohde.

Marjuska

Joo, myöskin kaukomatkoilekin ja miksi -siksi kun:
On mukavaa vaellella lapin tuntureilla, samoin Alpeilla tai Dolomiiteilla mutta Himalaja ja Andit, niissä jotain paljon mahtavampaa.
On kiva istua elokuussa mökillä iltaa, pimeää ja lämmintä, samoin Euroopan eteläosissa kaskaita kuunnellen mutta Afrikassa jossain nuotion ääressä leijonan karjahtelua kuunnellen tuoksuvassa ja pimeässä illassa siinä on se jokin.
On nautinnollista uida meressä saunan jälkeen, uida tai snorklata vaikkapa välimeressä mutta aasian upeat korallit ja värikkäät kalat ja lämmin vesi, niin en voisi enempää toivoa.
Kotimaan vesiputouksia ihailen, Euroopastakin löytyy mutta Viktorian putous, sanattomaksi veti.
Pohjanmaan lakeus, silmä lepää, Unkarin pustat - sekin miellyttää mutta Serengetin savanni, se on täydellinen vihreänä aikana.
Karhu tai susi Suomessa tai Euroopassa mukava nähdä, tiikeri taas Intiassa on uskomattoman hieno tai kirahvi suurine silmineen tai sarvikuono ikivanhoine olemuksineen tai kaikki eläimet, kaukana niitä on vain enemmän ja erilaisia.
Joten - niin kauan kuin kauas pystyy menemään aina välillä sinne, juuri noiden erilaisten asioiden vuoksi.

Huh hellettä

TOTTAKAI!

Jo useana vuonna olemme matkanneet thaimaahan mieheni kanssa, eikä mihinkään turistikohteeseen vaan aitoon thaimaahan. Jopa niin kovasti olen siihen maaha ihastunut että omistan nyt siellä ok-talon.Aloitin pikku studiolla condosta, vaihdoin suurempaan ja nyt viime talven ok-taloon. Haaveena että viiden vuoden päästä kun pääsen eläkkeelle jos elän ja kykenen viettäisimme siellä talvikuukaudet. Kultuuri niin erilaista kuin suomessa ja euroopassa, hintataso todellakin edullista, aina takuuvarmasti lämmintä, leppoisaa oleilua ilman turistiähkyä,ilman kaupaan sisäänvettäjiä ja todella ystävällisiä ihmisiä. Taas joulukuussa lähdässä kuukaudeksi reissuun. SUOSITTELEN LÄMPIMÄSTI

Tirlittan

Joo.
Miten hauskaa olisikaan nähdä mayjojen (väärin taivutettu?) aikaansaannokset ja kiinan keisarin terrakotta-armeijan jokainen ukko.
Tai nukahtaa leijonan karjahteluun ja herätä aamulla kun apinalauma riitelee puussa.

Taloudellisesti mahdollista, mutta se pieni nyrkinkokoinen elin joka ylläpitää elämää, määrää myös elämisen raamit.

maijki

Ehdottomasti joo, kunhan nuo raamit omallakin kohdalla kohillaan - nyt pitää vielä laittaa etusijalle perhe, lapset, koulut, lomat jne - mutta annas olla kun ollaan pian kahdestaan ja saadaan reissata juuri silloin kuin itseä huvittaa ja minne huvittaa! Muutama kerta jo testattu länteen päin, mutta kaukoitä vielä odottaa.

Maailmaa pitäisi ehtiä nähdä mahdollisimman monelta kantilta, se avartaa kummasti tuota omaakin ajatusmaailmaa.

Tättis

Käväisin aikaisemmi heittämässä kommentin tuolle mainitulle lyhyen lentomatkan kohteita koskevalle ketjulle.
No.. tunsin itseni väärin ymmärretyksi.
En jaksanut silloin vääntää jatkoa.

Kaukomatkat kiinnostaa vuodenaikojen mukaan.
Tottasmaar talvikuukausina pyritään lentämään Aurinkoon asti.

Minun puolestani niistä saa kirjoittaa ihan kuinka paljon vaan ja mielelläni liityn seuraan.

Korjaisin vielä mielipidettäni...esim. Kanaria on saanut nykyisin positiivista mainintaa. Hyvä!
En tässä kohdin mieti itseäni, vaan lomalaisia, joilla kertas kaikkiaan ei ole mahdollisuutta matkustaa kauemmaksi.

Ei tällä palstalla, mutta katukielessä esim. Kanarian saarille tehtyä lomamatkaa ei valitettavasti ole pidetty \"hohdokkaana\" lomakohteena. Kulahtanut ja \"turistirysä\".
Vois just kelvata, jos on tehnyt omatoimireissun.
( Näin se vaan on kun oikein pohditte tarkemmin.)

Minun totuuteni on, että sama Aurinko taivaalla lämmittää meitä kaikkia. Lämpöasteet ja sijainnin koordinaatit ovat yks hailee.

Aurinkoisia matkoja sinne missä Aurinko lämmittää!
Kaikille UUSILLE ja jo \"tutuille\" palstan kirjoittajille!

tupu

Kaukomaathan kiinnostaa aina, mutta jostain kumman syystä nyt on iskenyt vaihe, ettei pitkän matkan lento huvita ollenkaan. Oikein puistattaa ajatella istuvansa koneessa yli kymmenen tuntia. Siispä suuntana Kanaria, oo Las Palmas, oo Las Palmas!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat