Tunisia

sinkku mummele

Lähdössä Tunisiaan ensimmäistä kertaa. Onko kokemusta maasta? Millainen matkakohde. Onko jotain eritysitä mitä pitäis huomioida?

Kommentit (9)

Iiris

Hyvä valinta ja tällä hetkellä ei ole myöskään paljoa muita turisteja jaloissa pyörimässä. Arabikevät alkoi Tunisiasta ja maa kärsii vieläkin siitä, vaikka olosuhteet ovat rauhoittuneet aikaa sitten. Mihin paikkaan olet menossa ja millaiset asiat kiinnostaa lomalla?

Late1

Oletko ihan oikeasti käynyt Tunisiassa toteamassa tilanteen, vai perustuuko arviosi vain ennakkoluuloihin? Jos olet käynyt niin ikävää ettet hoksannut varata kunnon hotellia.

Kokemusta

Viime tammikuun ja myös aikaisempien kokemusten pohjalta voin sanoa, että varsinkin sinkkumummeleiden (olen mummeli minäkin) täytyy olla erityisvarovaisia. Huijareita tuntuu Tunisiassa löytyvän joka taksista, kaupasta ja ravintolasta. Kaikessa yritetään turistimummoa pettää, vetää nenästä ja huijata ylimääräistä. Tuttu juttu on, että puoliväkisin paimennetaan johonkin kauppaan, jossa puoliväkisin on jotain ostettava. Ajelin tuttavarouvan kanssa paljon taksilla, eikä sellaista kertaa juuri ollut, ettei meitä olisi yritetty huijata. Onneksi kaverini oli tomera. Sovi taksin kanssa kyytimaksu aina etukäteen, koska reitti pitenee yllättäen, jos hinnasta ei ole sovittu. Huh, huh! Kyllästyin ainaiseen varovaisuuteen, enkä halua maahan takaisin. Kuulin todella paljon ryöstöjuttuja hotellissani. Saksalaisrouva esitteli siteessä olevaa päätään. Hän oli loukkaantunut ryöstön yhteydessä.

Kaktus

Ollessani Tunisian Soussessa oli tapanani käydä basaareissa jotka sijaitsivat Medinassa sopivan kävelymatkan päässä hotellilta. Siinä porttien lähellä oli siisti baari, raikasta mehua puristettiin suoraan hedelmistä ja palvelu oli erittäin kohteliasta.
Olin taas poikennut baariin juomaan virkistävää kylmää juomaa, päivä oli todella kuuma.
Muutamissa pöydissä oli asiakkaita, useissa pöydissä oli vapaata tilaa.
Baariin saapui tummaihoinen nuorehko pari, vaimo oli ilmeisesti raskaana, he istuivat viereiseen pöytään. Samassa takahuoneesta säntäsi todella vihainen vanhempi mies, ja ajoi nuorenparin ulos, omistaja(ko) suorastaan tuuppi tummat asiakkaat ulos.
Tapahtuma ihmetytti meitä muita asiakkaita. Tapahtuman jälkeen kiinnitin huomiota ko. baarin asiakkaisiin,he olivst kaikki valkoihoisia.
Säälin ulosajettuja, meillä tällainen erottelu ei tulisi kysymykseen. voihan olla että baari oli vain ulkomaalaisille tarkoitettu mutta sittenkin. . . .

Vesa Camel

Tunisiassa saa kuulla myös tuon Arabimaissa tunnetun lauseen \"paljonko maksaa, montako kamelia\" Se on fraasi joka tuntuu menevän joihinkin turisteihin täydestä.
Kotimaahan palattuaan he kertovat totena, miten heidän vaimonsa yritettiin ostaa, tarjoamalla kameleita maksuksi.

sinkku mummeli

Olen lähdössä 26.9 kohteena Hammamet. Johan tuossa tulikin jotain huomioitavaa. Kaikki uusi kiinostaa ja ainahan matkalla saa olla jonkun verran varovainen mutta mitään ei näe eikä koe jos ei mitään uskallakaan :-)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat