Ei laisin hassunpi

A U Rinko

Tutkailtu on,vertailtu on. Yksi nousee ykköseksi.
Kyseessä ei ole kouluarvosana vaan maaliintulojärjestys.

Finnair / Aurikomatkat. Ehdottomasti paras lomamatkaesite suomenmaassa.

Yritin vakavissani löytää sisällöllistä virhettä,
puutteita, mutta mielikseni epäonnistuin.

Nettisivuilla on ehkä samat tiedot,mutta kyllä tuo lähes \"matkakirja\" kourassa on parempi,selvenpi. Etu korostuu meillä ikäihmisillä kun näkö kiusaa ja sorminäppäryys on muisto vain.

Täysi tunnustus yhtiölle ja osaavalle ammatiryhmälle.

Sivut

Kommentit (29)

lähdössä taas

Parhaat tiedot saa netistä eli sitä kautta tulee matkoja katseltua ja ostettua. AM:n esitteessä sen paremmin kuin missään muuallakaan heillä ei enää ilmoiteta hintoja, koska on käytössä liukuvat hinnat.
Toki vertaillessa eri paikkoja saa alustavan kuvan vaihtoehdoista kätevästi painetusta esitteestä.
Pikkutoimijoiden matkoja en ostele eli niiden esitteillä ei ole väliä. Niitä vastaa käytännössä nettitoimistot (Travellink ym.)
Vanhemmat henkilöt mieluusti selailevat painettua esitettä, sen ymmärrän. Samoin käy vilske AM:n toimistolla Mikonkadulla eli ei kaikki sentään toimi netin kautta.

matkaaja

Täytyy mainita vielä se että AM on saanut riveihinsä Suomen Matkatoimiston osaavaa henkilökuntaa. Tämä oli tilanteessa kun nuo kaksi firmaa yhdistettiin. Jäin kyllä kaipaamaan SMT:n räätälöimiä palveluita, niitä ei saa enää.

Marjuska

Mihin vedetään raja pikkutoimija?
Vähemmän tunnetuista matkanjärjestäjistä esim.
Aventuralla ja Mandala Travelilla on todella onnistuneet matkaesitteet samoin tunnetummalla Olympialla ja esitteiden lisäksi myös matkat ovat upeita.

aktiivilomailija

Kehuisin tähän samaan litaniaan pari \'pikkutoimijaa\' joiden esitteet rapsahtavat tasaisin välein kotio ja laatu hyvä niin matkoissa kuin esitteissäkin: You Travel sekä Alppimatkat. Ei mitään massamakuulomia vaan mukavaa liikuntaa vuoden ympäri ;)

4712

Alan isot toimijat vie massakohteisiin. Pienenmät etsii yksilöllistä ja omaperäisenpää.
Matkanjärjestäjiä ei pidä arvostella koon mukaan vaan niiden tarjoamien matkojen.

Jos pieni toimisto tarjoaa kolmea kohdetta niin on luonnollista ettei hinnoittelu kärsi satasivuista esitettä.Kustannuspaineet on muutenkin isommat kuin näillä jättiläisillä.

Aina kannattaa verrata eri kokoryhmien tarjontaa.
Saattaa yllättää positiivisesti.

esite tilattu

Tuo mainittu Lomalinja näytti kohdekartan sisällön puolesta mielenkiintoiselta. Joten lisäsin sen listoilleni 17 muun jatkeeksi.
Tavallaan korvaa Hispanian.

reissun päällä

Isommilla matkanjärjestäjillä, ylikansallisilla, on nykyään tarjonnassaan myös omatoimikohteita jotka eivät ole massaturismin pilaamia.
Painetuista esitteistä tässä oli tietysti kyse, ne vähenevät koko ajan. Pienemmillä saattaa taas olla \"vaikeukisa\" ylläpitää ajantasaisia ja luotettavia nettisisuja, joten julkaisevat painetun esitteen.

AjnaAlie

Vaikka matkat nykyään enimmäkseen ostetaankin netissä, oli sitten kyse valmismatkoista tai omista matkoista, niin paperimuodossa olevaa hyvää esitettä ei mielestäni korvaa mikään! Niistä saa hyvän kokonaiskuvan kohdetarjonnasta, vaikkapa hotellien sijainnista ja muista ominaisuuksista, kiertomatkojen kokonaisuuksista.

Muutama vuosi sitten annoin matkan jälkeen Tjäreborgille palautetta, kun olivat juuri luopuneet perinteisestä lomaoppaastaan ja nykyään heilläkin taas taitaa olla jonkinlainen esite.

AM:n talviesitettä (AM:n Lomaopas aina ollut laadukas suhteessa kohdemääriin) ei ole tullut vielä kotiin, vai onkohan sekin nykyään erikseen tilattava tai haettava Ärrältä. Myös pienempien erikoismatkojen järjestäjien lomaoppaat voi kätevästi tilata netissä.

omatoimi

Paineetuja lomaesitteitä on enää niin vähän että edes vertailu ei ole mielekästä. Finnmatkoilla taitaa olla, ja sitten tuo Aurinkomatkojen.
MatkaVekalla on painettu esite myös.

tupu

AM:n opas tosi hyvä, vaikka harmittaakin se
nykyinen supistettu versio. Vaikka netistä
tilaaminen onnistuukin, on se kuitenkin ihan omaa
luokkaansa istahtaa sohvalle kera punkkulasin ja
aloittaa etsiminen ja vertailu.

musta maalari

180 sivua AM esitteessä ja tulee todellisille matkaajille automaattisesti. Haaveilijat ja tyhjän höpöttäjät joutuvat tilaamaan.

Onhan tuo huippuvuosista ohentunut mutta ilmeisesti palaavat vanhaan käytäntöön. Tuo FB sivu ei vastaa tarkoitustaan vaikka peukkuja kasaakin. Lisäksi tuhoon laskettu PA-sivusto toimii jo yhtiötä vastaan.

Yksi esite on myös mainittava asiallisuuden ja tyylin takia. Vähän omassa sarjassaan tuo Kristina Cruisesin esite. Reilut 100 sivua + muutamat Löytöretki nimellä kulkevat pienemmät
julkaisut. Reitit ja kohde-esittelyt sekä retkipaketit. Kaikista hinnat selvästi esillä,
Tulee risteilyvieraille automaattisesti.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat