Kiertomatka

Talvella

Suunnittelen ulkomaanmatkaa tammi-helmikuun vaihteeseen. Iän myötä auringonpalvonta on vähentynyt, ja kiertomatkat kiinnostavat yhä enemmän. En voi kuitenkaan sijoittaa matkaan tuhansia euroja. Millaisia kiertomatkoja te olette tehneet talvella? Mitä suosittelette?

Kommentit (10)

kokemusta on

Tammi-helmikuussa ei vielä mitään, koska kaikki kiertoreissut ovat olleet Euroopassa, silloin on liian kylmää.
Huhtikuun alussa, toukokuussa ja syyskuussa on kokemusta kiertomatkoista, muutaman päivän kestävistä.

Tirlittan

Finnmatkojen mukana omatoimimatkalle Luxoriin, tammikuussa matka kahdelle irtoaa alle tonnilla.
Paikapäältä paikallisilta matkatoimistoilta saa pikkurahalla 2-4 päivän kiertomatkoja niin etelään kuin pohjoiseenkin.
Luxorissa ei taatusti tarvitse tammikuussakaan kylmässä kärvistellä.

maijki

Temamatkoilla näyttää olevan mielenkiintoinen kiertomatka tammikuussa: \'Harvinainen tilaisuus kokea samalla matkalla Jerusalemin nähtävyydet, nähdä Ammanin lukuisat kukkulat ja Petran salaperäinen kalliokaupunki, uida Kuolleessameressä ja ihailla Wadi Rumin uskomattomia maisemia.\' Tuolla kierrelleenä suosittelen lämpimästi - etenkin Petra on kerran koettava!

patina

Kuka nyt niin hullu ja itseensä kyllästynyt voisi olla että lähtisi Egyptiin omatoimimatkalle. Ja ottaisi paikkallisilta retken!! Sehän on sama jos tähtää itseään kohti ohimoa - lopputulos on sama (jos nim. laukaisee kans).
Kiertomatkoja on myös ihan asiallisia ja tasokkaista eli vähän enemmän maksamalla saa turvallisen reissun. Kauaksi täytyy toki mennä jos haluaa välttyä paleltumiselta.
Etelä-Afrikkaan on kiertomatkoja eli Kapkaupungin seuduille.

Tirlittan

Kesti odotettua kauemmin ennenkuin kommentti kuka hullu Egyptiin...ruudulle ilmestyi.
Nähtävästi näitä hulluja on muitakin kuin minä koska tuollainen omatoimi variaatio on Finnmatkojen tarjonnassa......

virkamiesnainen

Olin keväällä juuri tuolla Teman kiertomatkalla. Eli Israel, Egypti, Jordania. Voin suositella. Tosin rajamuodollisuudet varsinkin Israelista poistuttaessa olivat mittavat.

Arja

Olen tehnyt kiertomatkoja paljonkin mm. Egyptiinkin, nykyään teemme kiertomatkoja omien suunnitelmien pohjalta. Ensitalvena suuntaamme Vietnamiin jo toisen kerran. Matka alkaa Hanoista, sieltä Hoi An viehättävään kaupunkiin, Unescon suojelukohde ja sitten lopuksi vielä Saigoniin pariksi päiväksi. Matkoistamme voit lukea osoitteesta: vesvuarja.vuodatus.net

mklh

Israelin rajalla on rajamuodollisuudet todella \"rabkat\", jos sitä kautta menee Jordaniaan tai muihin maihin. Turistit pääsee helpommalla, mutta paikallisasukkaat ovat tarkassa syynissä.
Omatoimimatka Egyptiin.... juu, jopa valmismatkalla on parasta valita tarkkaan että retkille saa luotettavan paikallisen oppaan. Muuten voi joutua ikävyyksiin eli ihan kenen tahansa retkille ei kannata mennä vaikka paikallinen \"rattopoika\" olisi kuinka viehättävä....

kokenut

Faktaa peliin, kuka tietää onko omatoimivariaatiolla kysyntää ja minkä verran. Onhan kaikenmaailman omatomivaihtoehtoa mutta ne ovat vain mahdollisuuksia, ei niitä kenekään tarvi ostaa edes. Tämän tietää kokenut maailmalla liikkuja.

Tirlittan

No voi hyvä tavaton!
Tämän palstan lieveilmiöinä ovat ennakkoluuloihin ja mutu tuntumiin perustuvat kommentit.
Muutamista näkee ettei asianomainen ole koskaan paikanpäällä ollutkaan.

Lienee syytä oikaista muutama harhaluulo.
Nuo Luxorin rantakadulla olevat paikalliset matkatoimistot ovat korkeatasoisia ja luotettavia, kuuluvat ketjuihih mm. Thomas Cook ym...
Heidän oppaansa ovat hyvän koulutuksen saaneita, tutkinnon suorittaneita ammattilaisia.
Opastusta saa usealla eri kielellä ja ainakin englantia puhuvien oppaiden kielitaito on hyvä.
Tämä väittämä perustuu omiin kokemuksiini,useita kymmeniä kertoja olen noita palveluita käyttänyt.
\"Rattopojat ja oppaat ovat kaksi aivan eri asiaa, sen eron jokainen järki-ihminen pitäisi käsittää ilman eri mainintaakin.

Epäilen suuresti pitäisikö matkanjärjestäjä omatoimikohteessa reservaatiossa kiintiötä hotellihuoneita jos niille ei olisi käyttoä.

Kukin tietysti tavallaan, aloittaja kyseli millaisia kiertomatkoja on tehty tammikuussa ja tämä on minun kokemukseni, mahtuu lisäksi aloittajan hintaluokkaan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat