Epätavallinen matkamuisto

Ulpukka

Olen raahannut maailmalta vaikka mitä ja myöhemmin myynyt tuomisiani kirpparilla.

Olin kerran hevosajelulla Dominikaanisessa tasavallassa.Hevoselta irtosi kenkä,jonka kuski putsasi pahimmista pölyistä ja lahjoitti minulle.
En sitä heittänyt menemään, vaan toin \"onnen\" kengäksi kotiini.Pieni soma hevosenkenkä on koristeena pationillani.Hepat siellä ovat pienempiä,kuin nämä Suomen juntturat ja niinpä kenkäkin on kuin siro koriste.Onko se tuonut onnea,siitä voidaan olla monenlaista mieltä.Mielestäni kyllä,kun vain uskoa riittää.

Kommentit (4)

Igors

Itselläni on tapana joka paikasta kerätä matkamuistoksi jonkin paikallisen kalastukseen liittyvän esineen.

Tietenkin mielenkiintoisin olisi vaikkapa sinimarliini täytettynä seinälle ripustettavaksi mutta käytännössä ei taitaisi oikein helposti onnistua, puhumattakaan mitä moinen matkamuisto maksaisi.

Onhan kuitenkin muistojen joukkoon kirjahyllyyn päässyt ihan merestä itse pyydystettykin.

Istuin Hua Hinin kalasataman laiturilla paikallisten kalamiesten ja -naisten kanssa. Yhdelle paikalliselle tulikin aikamoinen kalatärppi jota sitten innolla yritti vedestä saada. Kovin tuntui vilkkaalta kalalta kunnes yht´äkkiä tuntui kuinka kala olisi irronnut. Ei ollut mutta kun kala saatiin ylös niin siinä olikin vain kalan pää jäljellä. Kidukset vielä liikkuivat mutta koko kalan muu osa oli sitten jäänyt jonkin pedon hampaisiin. Oli kuin olisi veitsellä kala leikattu.

Onhan siellä sitten jokin isompikin kala liikeenteessä odottamassa josko minun syöttini kelpaisi. Sitten nappasi minulla \"kala\" uistimeeni. Kovin tuntui painavalta ja liikkuikin merivirtojen viemänä aika matkoja sivuttain. Kelasin tuota saaliista muiden katsoessa mitä sieltä mahtaa löytyä.

Sain saaliin sitten laiturille ja huppista... siellähän olikin kaksi saalista kerralla. Miehen reilusti kahden nyrkin kokoinen kotilo sieltä tulla tupsahti. Mutta ei tässä vielä kaikki. Kotilon sisältä änkesi pieni mustekala joka ihan selvästi näytti minulle nyrkkiään. Päästin pikkuisen takaisin mutta tuo kotilo matkasi mukanani kotiin.

Saisihan noita vieläpä kauniinpiakin kotiloita sieltä ostaa matkamuistoksi mutta kyllä tämä minun kotiloni ihan itse pyydystettynä antaa muistoja joita ei noilla ostetuilla olisi.

Tirlittan

Olen intohimoinen puutarhaihminen ja lempikukkani on unikko.

Kaikkihan ovat varmasti nähneet ainakin kuvia Turkin ja Kreikan loistavista unikkopelloista.
Sieltä olen tuonut ehkä kauneimmat matkamuistoni.

Olen kerännyt unikonsiemeniä Efesoksesta ja Pamukkalen Nekropoliksen vanhojen hautapaasien väleistä.
Samoin siementen kotipaikkoja ovat Mykene sekä Aleksanteri Suuren kotikaupungin Pellan rauniot.

Kotiin palauttani olen istuttanut siemenet omaan puutarhaani, hyvin ovat viihtyneet, itäneet ja levinneet.
Syksyisin kerään siemenet tarkasti talteen seuraavaa unikkosukupolvea varten.

Silmä lepää kun terassilla istuessani silmäilen matkamuistopenkkiäni.
Kauneimmillaan se on kuitenkin järveltä tultaessa, valkoisten koivunrunkojen välistä leimuaa punainen unikkomeri.

Ei uhkapeluri

Aikoja sitten norsunluusta tehdyt Shakkinappulat.
Pelilauta on jotain tunnistamatonta puulajia, ilmeisesti kahta lajia koska vaaleat ja tummat ruudut on ilman pintakäsittelyä. Reunoilla kiertää
10 cm leveä vaaleanruskea nahka, joka on osin kirjailu. Reunoissa ja kulmissa patioitunut pronssivahvikkeet. Pohjassa matalat liukumista ehkäisevät kumitallat.

On tullut voittoja,tasapelejä,tappiota. Minusta hiton hieno ja toisaalta myös vanha peli.

Tirlittan

Unohtui mainita tammenterhosta jonka toin taskuni pohjalla Pierarhovista.

Terhosta versoi puuntaimi jota varjelen kaikin keinoin myyriltä.
Toivonkin että joskus sadan vuoden kuluttua joku jälkeläisistäni istuisi puunvarjossa ja kertoisi omille lapsilleen keisarillisen tammen tarinaa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat