Varaatko aurinkopedin pyyheliinalla jo heti amulla

Ulpukka

Monet varmistavat paikkansa auringossa varaamalla pedin pyyhkeellä jopa aamulla kello kuusi.
Sattui kerran Turkissa tapaus,että eräs pariskunta oli varannut pedin hotellin pyyhkeellä heti aamulla, mutta eivät tulleet paikalle vielä iltapäivään mennessä.Hotellin henkilökunta oli poistanut pyyhevarauksen, koska altaalla oli porukkaa odottamassa vapautuvia paikkoja.

Pariskunta sai raivarit tultuaan altaalle ja syyllistä haettiin ihan urakalla.Joku kertoi allashoitajan vieneen pyyhkeet,josta suivaantuneena pariskunta laittoi aamuisin omat pyyhkeet parhaille paikoille ja kyttäsi pavekkeeltaan iltapäivään asti, uskaltaako joku poistaa heidän omat pyyheliinat.

Haloota tuli muilta hotellivierailta,eikä syyttä.Mielestäni on kohteliasta ottaa muutkin huomioon ja varata paikka vasta sitten ,kun tulee ottamaan aurinkoa ja aikoo viipyä altaalla pidempääkin.Aamuvarauksia kyllä tehdään poikkeuksetta joka paikassa,periaatteella MINÄ kun saan hyvän paikan,niin muista ei mitään väliä.

Sivut

Kommentit (35)

valitettava ilmiö

EVVK = erittäin viksu valinta käyttäytymishäiriöstä.

Hotellin altaat ei minua paljoa heilauta mutta olen tuon ilmiön huomannut. Eräät käy varaamassa ennen aamukahvetta, muutamat varaavat myös ajoissa mutta menevät sitten vielä pariksi tunniksi nukkumaan.

Paikkoja on liian vähän. Tontti jää pieneksi.
Lisäksi on oletettu että ranta vetää porukkaa ja sieltä löytyy laveria ja patjaa aika reilusti.

Mutta tämä on hyvä esimerkki Suomalaisista,joiden epäasiallinen,törkeä käytös pyrkii nolottamaan muuta ryhmää.

matkaaja

En todellakaan tee niin ja miksi pitäisi. Aina on paikka löytnyt kun altaalla haluaa olla. En makaa päiväkausia sen paremmin altaalla kuin rannallakaan, löytyy muutakin tekemistä. Toki pari tuntia päivässä tulee oltua joko rannalla tai altaalla, jos viimemainittu ei ole mikään massa-allas.Edelliselläkin trantalomalla viikko sitten huomasin että aika monta petiparia oli pyyhkellä merkattu, mutta vain pari tyyppiä oli läsnä.Parempi olisi jos hotelli ottaisi maksun allaspedeistä, saattaa muuttaa käytöstä.
Joissain paikoissa hotellin henkilökunta kerää pyyhkeet ja laittaa kasaan, se on aika fiksua.

Hki

Juuri Alanyassa lomailleena täytyy vastata että varasin.
Hotellin muut asiakkaat siis suurin osa oli ruotsalaisia ja tanskalaisia ja vain muutama suomalainen.
Paikat varattiin aamusta aikaisin ja jos ei itse tehnyt samaa,olisi joutunut odottelemaan mahd.vapautuvia paikkoja.
Liian vähän oli aurinkotuoleja verrattuna ihmisiin ja loman keskivaiheilla niitä tuoleja tulikin muutamia lisää,mutta ei tarpeeksi.

Perla

Varaan heti varhaisesta aamusta ja myös aamiaisen jälkeen köllähdän koko \"työpäiväksi\" tuolille. Ei suomalaisen pidä nöyristellä ja kyykytellä jääden ilmaa allastuolia kun venäläiset,jotka muutenkin vievät kaiken jopa aamiaispöydästä pullottavat jugurtin vesipulloihin...britit, saksalaiset jne varaavat tuolin. Matkatoimistojen oppaat voisivat käydä myös tarkastelemassa tuolien kuntoa, sekä patjojen puhtautta.
Ei muuta kun tuoleja varaamaan,ettei loma mene sillä kohtaa pilalle. Suomessa kuitenkin ei niitä aurinkotuolikelejä ole liiemmälti.
Aurinkoon !

veeti

Mietin missähän nuo ihmiset mahtavat lomailla eli maata pedeillä? Outo ilmiö noin suuremmassa mittakaavassa ja vielä oudompaa se että väitetään ruotsalaisten tai venäläisten harrastavan varauksia. Kyllä siinä on suomilippahattuväki mitä ilmeisimmin eturivissä varauksia tekemässä. Turkista tai Bulkkiksesta ja muista halpamaista ei ole kokemusta, siksi olen säästynyt moiselta - luulisin.
Koko päivää ei ole tapana altaalla maata, lomalla on muutakin tekemistä.

Aatu ja Venla

Tämä se on elämää ! Aamulla altaalle hotellin aamiaisen jälkeen, makaamme altaalla koko päivän. Ihanaa, olemme ulkomailla ! Rantakin olisi tuossa lähellä mutta mitäpä sinne, eksyy vielä.
Viikon makasimme hotellin altaalla, ja grillasimme nahkaamme. Valtolta paloi selkä pahasti ja rupesi kesimään vain ei se tahtia haitannut. Päivää ennen lähtöä meidän piti lähteä huoneeseen pakkaamaan, kun aamulla oli lähtö lentokentälle. Raahasimme laukut aulaan jo reilu pari tuntia ennen bussin lähtöä, että menemme ensimmäisinä autoon ja saamme hyvät paikat.
Siinähän sen hotellin ympäristönkin näki bussin ikkunasta, kun ei viikolla oikein rohjennut lähteä tutustumaan ympäristöön, tiedä minkälaista porukkaa siellä liikkuu.
Ulkomailla on käyty maa on nähty.
Onneksi päästiin kotosuomeen takasi.

Iiris

Kyllä saksalaiset on ykkösiä pyyheliinavarausten tekijöinä ja britit ja venäläiset tulee hyvänä kakkosena. Kokemus Turkista, Espanjasta ja Thaimaasta.

venla

No joo. Noihin maihin eli Turkkiin, taikkuihin ja Espanjaan menee juntit aivan kaikista maista. Siitä johtuu varmaan tuo käytöt.
En varaa amulla eikä aamulla mitään, tilaa löytyy kyllä.

Tirlittan

Normaalilla turistimatkalla ollessani käyn uima-allas alueella vain uimassa joten tarvetta aurinkopedin varaamiselle ei ole.
Kun aikoinaan matkustimme koko lähisuvun voimin ja majoituimme hotelleissa annoin usein lasten vanhemmille vapaapäivän.Silloin kävin heti aamusta varaamassa pedit etukäteen.
Joten tuohon ihmettelyyn millaiset ihmiset allasalueella lojuvat voin kertoa että ainakin lapsiperheet siellä aamusta iltaan melskaavat.

Ile

Joidenkin hotellien altailla olen nähnyt kiellon varata aurinkotuoleja. Tiedä sitten valvotaanko kuinkakin tehokkaasti.

Hauska kärjistys muuten nimimerkiltä Aatu ja Venla. Jotenkin siitä kyllä hyvin tunnistaa tietynlaisia reissaajia :)

AjnaAlie

Eipä hotellin allasalueella oleilu mielestääni synneistä suurin ole. Mieluummin siellä makoilee kuin tarpoo tammi-helmikuun lumisohjossa kotomaisemissa! Esimerkiksi Kanarialla talvikuukausien sää on rannoilla usein aika tuulinen, joten hyvä hotellin allasalue on oiva paikka lämmöstä nauttimiseen.

Aurinkopetien varaus pyyhkeillä on ärsyttävää, varsinkin jos varatuille paikoille ei ilmaannuta kuin vasta iltapäivällä.

Oman vähäisen kokemuksen mukaan hotellin tasolla (ja ehkä maallakin, Turkista, Bulgariasta ei ole kokemusta?) on vaikutusta tuossakin asiassa. Mitä enemmän tähtiä, sitä taatumpi on aurinkopedin saanti mihin aikaan päivästä tahansa, pyyhevaraukset ovat tarpeettomia. Isoilla allasalueilla henkilökunta tuo pyyhkeet, asentaa varjot niin halutessasi, ja pedit eivät lopu kesken!

jahas vaan

Tuo mitä tirlittan on tehnyt, on kyllä tosi rumaa.mikä ihmeen etuoikeus lapsiperseillä on allaspaikkoihin. No eis eilläö kyllä tavalliset aikuiset edes viihdy jis lauma kakaroita huutaa viersessä ja monta muijaa huutaa niilla kannustusta.

Tirlittan

Olet oikeassa, se on tosi, tosi rumaa ja junttimaista mutta olen minä elämäni aikana paljon rumenpaakin tehnyt.

Oloasi helpottaakseni voin kertoa että nykyisin rantalomat sujuvat yksityisomistuksessa olevalla huvilalla ja sen allasalueella.
Onko vielä rumenpaa mainita siitä tällä palstalla?

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat