Mistä tunnistaa tosireissaajan?

Tirlittan

Aloittelijan kaupunkiloma ketjussa herätti huomiota raha ei ratkaise nimmarin kommentti jotta tosireissaajalle matkan hinta on toisarvoinen asia.

Silläkin uhalla että ketjusta tulee riitaketju siirrän keskustelun rahasta ja tosireissaajista omalle ketjulleen.

Onko tosireissaaja henkilö joka matkustaa vain suurella rahalla, henkilö joka matkustaa usein ja monipuolisesti mitä erilaisempiin kohteisiin vaiko reppureissaaja joka saattaa olla reissussa monta kuukauttakin kerrallaan?
Joku saattaa käydä Tallinnassa usean kerran kuukaudessa täydentämässä varastojaan, riittääkö meritiitit tosimatkailijaksi?
Eli mistä tunnistaa tosireissaajan?

Sivut

Kommentit (29)

järki mukana

Kyllä raha ratkaisee,aika usein. Mutta reppureissarit tekevät hulppeita,pitkiäkin reissuja jopa opiskeluaikoina kun kolikot ovat vähissä. Mutta he käyttävät matkan suunnitteluun ja vaihtoehtoihin monet illat. Myöskin omilla sivustoillaan kertovat toisilleen miten euro venyy riittoisasti.
Tosireissajia ovat myös ihmiset jotka työnsä puolesta kiertää mantereita. Heillä firma maksaa eivätkä niistä paljoa keskustele. Eli maan hiljaiset puurtajat.
Näitä jotka päälinmäisenä mainitsee rahan ja ylenlisyyden en pidä varsinaisesti reissaajina.
Jos matkoista ei jää muuta havaintoa kuin kulupuoli,niin täysin toisarvoista matkustella.

AjnaAlie

Hyvä aloitus, mutta keskitymme kai matkailusivustolla lähinnä loma- eikä työmatkailijoihin! Mahdollisuudet lomailla riippuvat monista asioista: vapaa-ajan määrästä, lomabudjetista, perhesuhteista jne.
Samat asiat voivat myös rajoittaa matkustustapaa, harva työikäinen tai perheellinen voi esimerkiksi lähteä kuukausiksi reppureissulle tai useiden viikkojenkaan kestoisille risteilyille tai lomille, mikä taas onnistuu luontevasti vaikkapa eläkeläisiltä.

Tosireissaajaksi minä voisin sanoa henkilöä, joka omien mahdollisuuksiensa puitteissa matkustaa paljon, eri tavoin, eri kohteisiin, eri kulttuureihin, nauttii matkoista, on utelias uusille ympäristöille ja vaikutteille.

Marjuska

Tosireissaaja on matkaaja joka nauttii matkoistaan, kertoo niistä silmät loistaen toiselle reissaajalle joka tietää matkustelun nautinnon, eikä kerro kehuakseen vaan koska jaettu ilo on moninkertainen ilo ja kertoessaan saa uudelleen elää matkan kokemukset.
Tosireissaaja ottaa reissun ongelmat seikkailuna ja haluaa uusia kokemuksia.
Tosireissaaja ymmärtää että ihmiset ovat erilaisia ja kaikenlainen matkustelu on tuottaa mielihyvää, olipa se sitten kulttuuria, historiaa, luontoa, aktiviteetteja, ranta- tai kaupunkilomaa tai laivamatkoja.
Tosireissaaja arvostaa jokaisen maan omaa elämäntapaa ja esiintyy fiksusti ja maan tapojen mukaan.
Tosireissaajan tärkein valintakriteeri on uudet kokemukset, ei matkan hinta tai pituus ja jos paikka on huippupaikka itselle niin tosireissaaja menee sinne uudelleen ja uudelleen.

vaitelias 3 mies

Ketjussa \"Matkailijan sielunelämää\" Marjuska valitteli ettei ole kynähommat oikein hallinnassa.
Ylläolevasta voisi päätellä että narrasit,tai sitten olet kerkeä oppimaan.

Marjuskan vastaus kattaa myös minun ajatukseni asiasta.

Vierailija

Tosireissaaja etsii uusia, mielenkiintoisia elämyksiä. Jos on jokin harrastus, matkat usein tukevat sitä. Rahalla ei ole mitään tekemistä, mutta halvalla ei hyvää saa, pätee tässäkin. Kunnon hotelli ja nähtävää, se on tärkeintä matkoissa.

matkaaja

Vierailija

Suurin osa asiallisia ja hyviä ajatuksia tosireissaajasta, muutamasta määritelmästä voisin tunnistaa itsenikin.
Vaikka matkustankin useasti ja eri ilmansuuntiin niin minun matkakohteeni ovat melko suppealla alueella.
Tosireissaaja olisin mielessäni vasta sitten jos matkakohteistani löytyisivät myös muitakin maanosia kuin Eurooppa ja Pohjois Afrikka.
Siispä siihen asti olen vain tavallinen tavistallaaja joka matkustaa edullisesti aina kun siihen on mahdollisuus.

Tirlittan

kotimainen synti

Tuo otsakkeen \"tosireissaaja\" antaa mielikuvan,että sitä mennään tukkaputkella kohteesta toiseen.

Enempi arvostan ihmisiä joilla on jotain todellista kerrottavaa matkoiltaan,vaikka reissujen määrä voi olla hyvin pieni.

Ei nuo pintaliitäjät matkoillaan mitään koe.
Riittää kun pääsee tutuille viestejä lähettämään jostain kalliista kohdeesta käyttäen viiden tähden hotellin kirjepaperia. Eli tyhjäpäistä elvistelyä.

Tirlittan

Menee sivuun asiasta mutta sattui niin sopivasti...
Keväällä Prahassa asuin sviitissä neljän tähden hotellissa.
Siellä oli valtava mahonkinen kirjoituspöytä jonka yhdessä lokerikossa oli hotellin logolla varustettua kirjepaperia ja kuoria.
Yhtenä iltana kirjoitin miehelleni kirjeen, oikein sellaisen vanhanaikaisen, siirappia tihkuvan rakkauskirjeen.
Että vanha mummokin vielä....sinänsä mukava matkamuisto....

AjnaAlie

Itse olen usein ihmetellyt noita ainaisia kirjoituspöytiä varsinkin kaupunkihotellien pienissä huoneissa, kun tila voitaisiin käyttää hyödyllisemminkin. Erityisesti kun nykyään käsin kirjoitetut kirjeet ovat todella harvinaisia;)

så här kanske

se joka matkustaa paljon, on tehnyt sitä koko elämänsä ajan lähes, matkustaa myös muutoin kuin lomilla, ei nosta asiasta älämölöä. Se on ihan arkipäivää.
Siitä erottaa \"oikean\" matkaajan, en tiedä mikä tosireissaaja edes on, siis sana on jotenkin hölmö.

Sateessa

Kotimainen synti\" onko tosireissaaja mielestäsi pintaliitäjä ? Hän joka on kolunnut kaikki maanosat ja jopa asunut kaukomailla ?
Kyllä nyt olet väärässä pintaliitäjän suhteen.
Se, että itselläsi ei ehkä ole ollut mahdollisuutta reissata Tallinnaa kauemmaksi, ei tee tosireissaajista pintaliitäjiä.

Vai mitä mieltä ovat tämän keskustelun tosireissaajat, Virkamiesnainen, Ile, Jussi Kaktus ja muut tosireissaajat ?

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat