Mitä mieltä Lapin ruskasta?

john

Kannattaako lähteä syksyllä perheen kanssa ihastelemaan ja jos kyllä niin, minne? Vaimo haluaisi Saariselälle, minä Leville :)

Kommentit (4)

tunturin joikaaja

Ei kannata. Rahaa palaa. Miksi kyselet kun kohteet on jo valittu ?

Lappi on olemukseltaan hyvin poikkeava Suomen muusta maisemarakenteesta. Kiva pitkin kesää mutta kesänpäätösjuhla eli tuo ruska kruunaa komeuden. Valitettavasti sen kesto ja loisto vaihtelee muutamasta päivästä viikkoihin. Paljolti siellä kuljeksinut ja upeita kuvia on taltioitunut kortille. Nyt puuttuu vielä talviset
kokemukset kun nuo sukset ei innosta matkaseuraksi. Pelkää rinnevaluttelua ei tohdi harrastaa.

lapin lumoissa

tunturin joikaajalle tiedoksi, että lumikengät on oiva peli kahlata kuruissa huipun louhikossa - paljon kivemmat kuin sukset ;) Onhan se toki hitaampaa...

john, tottakai kannattaa, jos vain sattuu oikeaan aikaan ja oikeanlaisena syksynä - siis seuraa kelejä pohjoisessa: kylmät yöt ja aurinkoiset päivät eikä vettäkään kovin paljon - silloin molemmat ruskat eli puu- ja maaruska upeimmillaan. Ajankohta on myös haastava, joskus on tullut käytyä liian myöhään, kaikki kehui kuin hienoa jo oli. Ja kestokin tosiaan vaihtelee - kyllä se on tuurisa kiinni.

Tirlittan

Lapin ruska on sellainen visuaalinen elämys jonka soisi jokaiselle suomalaiselle ainakin kerran elämässä.
Tosin ennusteiden valossa tämän sateisen kesän jälkeen se jäänee tavallista haaleammaksi.
Ainakin meidän vaaralla koivut ovat kärsineet ylenmääräisestä vedentulosta.

Koska itselläni on pieni mökki Ivalossa niin vedän tietysti kotiinpäin ja suosittelen Saariselkää.

john

\"Miksi kyselet kun kohteet on jo valittu?\" Joo hieman huonosti artikuloitu. Eli nämä paikat ovat niitä, mitä olemme miettineet, mutta emme vielä päättäneet. Muitakin vaihtoehtoja tietenkin on mahdollista ehdottaa.

Mietimme siis, että jos Suomeen jäädään, niin lähdettäisiin Lappiin. Vaihtoehtona ulkomaat...

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat