Aloittelijan kaupunkiloma

Minna

Ollaan mieheni kanssa reissattu vähän lapsista ja rahanpuuttesta johtuen. Nyt olisi tarkoitus lähteä muutamaksi päiväksi johonkin eurooppalaiseen kaupunkiin. Kielitaitokin rajoittuu lähinnä englantiin.
Mitä suosittelette? Pitäisi siis löytyä helppo aloittelijan kaupunki:)

Sivut

Kommentit (60)

Aloitettiin Lontoosta

Helppo kaupunki! Kyllä niissä kaikissa pärjää, jos osaat kuitenkin jonkin verran englantia, niin hotelleissa ja ravintoloissa pärjää. (Ranska on tietty eri asia ;) )
Et sanonut mitään toivomuksia tai rajoituksia. Tietysti suuret Euroopan kaupungit Lontoo, Pariisi, Barcelona,Rooma,Berliini, Ateena sitten Praha, Krakova, Dubrovnik, Riika....
Onhan niitä! Jotain toiveita tms.
Puhuit tosin muutamasta päivästä. Isoissa kaupungeissa ei tuossa ajassa ehdi kuin raapaista pintaa. Miten olisi silloin Praha tai Riika?

Aloitin Budapestista

Riika / Vilna / Budapest / Praha hyviä \"aloituskohteita\". Vilna etenkin oikein näppärä ja mukava kaupunki. Praha todellinen helmi.

Helpompi sen ekan reissun jälkeen asennoitua ja orientoitua varsinaisiin suurkaupunkeihin Pariisi / Rooma / Barcelona / Lontoo.

Ile

Rooma on sikäli helppo että lähes kaikki tunnetuimmat nähtävyydet ovat kävelymatkan päässä. Lentokentältäkin pääsee mukavasti junalla suoraan keskustaan. Rautatieaseman lähellä on mukavia keskitason hotelleja joista on helppo lähteä kaupunkiin tutustumaan.

Praha on kaunis ja \"helppo\" kaupunki. Pariisissa on aika pitkät etäisyydet. Entä miten olisi esim. opastettu Pietarin matka?

Elokuu on tietenkin Euroopassa lomakuukausi, joten turisteja on paljon.

antsa

Itse taisimme aloittaa aikoinaan Prahasta, jossa tosin aikaa vierähtää helposti ainakin viikko. Sen lisäksi ainakin Dubrovnik, Split, Gdansk, Pisa ja Munchen ovat keskustaltaan sopivan pieniä otettavaksi haltuun parissa päivässä.
Näistä vaihtoehdoista ehkä parhaiten vain parin päivän piipahdukselle sopivat Split, Gdansk ja Pisa jotka ovat sen verran pieniä ettei niissä kovin montaa päivää ehkä jaksais ollakaan. Muissa taas viettäisi helposti vähintään viikonkin (kuten vietettiinkin).

Tirlittan

Jos matkailijalla on ennakkoluuloton mieli niin suosittelen minäkin opastettua matkaa Pietariin.
Ensimmäinen kaupunkiloma kun on aina helpompi jos on opas mukana.
Siitä on sitten helpompi lähteä omin päin matkustelemaan.
Ja jos rahaa on vähän niin tuo on myös huokea kohde jossa riittää nähtävää.

Praha on myös helppo ottaa haltuun ja tältäkin palstalta löytyy paljon mukavia vinkkejä Prahaan.

ajnaAlie

Jos tunnette itsenne aloittelijoiksi, ehdottaisin jonkun valmismatkajärjestäjän kaupunkilomaa, eiköhän niitäkin vielä ole valikoimissa. Voitte levollisin mielin nauttia matkasta ja yhdessäolosta, osallistua opastettuihin retkiin, jos kiinnostaa tai vain kuljeskella kaksin ja nauttia kohteen tunnelmasta, kohdekin voi olla mikä vaan teitä kiinnostava.

maijki

Ei ainakaan Roomaa eka kohteeksi - se on ihana, mutta taatusti tyrmäävä runsaudensarvi!! Hyvä aloittaa pienemmästä, itse suosittelen myös Prahaa tai Wieniä - selkeät, suppeahkot keskusta-alueet, joissa runsaasti nähtävää, kahviloita jne sekä kävellen hallittavissa. Vähän sen mukaan kannattaa valita tuo kohde, mihin saa kohtuuhinnalla lennot! Köpikseen näyttäisi olevan halvimmat lennot - ei sekään ole hassumpi vaihtoehto!

Ile

Roomassa on tosiaan valtavasti nähtävää, mutta eihän kaikkia kannatakaan kerralla ahnehtia. Muistan vaan sen jopa epätodellisen tunteen kun aivan keskustassa yhtäkkiä edessä olikin mahtava Colosseum ja hetken päästä oltiinkin Fontana di Trevin äärellä. Pari korttelia ja Pantheon tai Espanjalaiset portaat jne.

Liikenne on vilkasta, mutta ei mitenkään kaoottista. Kaupunki on siisti ja selkeä. Jos hakee sekavaa liikennettä, voi mennä vaikka Saigoniin, Kantoniin tai.... Poriin :)

rea-listi

Ei ainakaan Roomaa eikä pietaria kannata ottaa aloittelijan kohteeksi. Opastetuista kantsii pysyä irti, sillä kyllähänän jonkinlaisella englannin kielen tadolla selviää euroopassa. Venäjälle ei taas turvattomuuden ja erilaisuuden takia missään tapauksessa kannata mennä.
Riika on varmaan nykyään jo turvallinen kaupunki, rikollisuutta on saatu hallintaan. Vilna on lyhyen lentomatkan päässä ja kaupungissa riittää nähtävää muutamaksi päiväksi. Englannilla seillä pärjää ja paikalliset ovat auttavaisia ja ystävällisiä.

Jo kommentoinut

Nimenomaan opastetulla matkalla saa enemmän irti alkuvaiheessa.
Vaikka onkin mainostusta, niin esim, OK-matkoiulla on näitä opastettuja muutaman päivän matkoja. Ja edelleen se kohde olisi esim. Budapest, Praha tai Riika.

Vierailija

Minusta Venäjä / Pietari on hyvä kohde juurikin erilaisuuden takia. Tuosta turvattomuudesta ei kannata välittää. Väittämä on ihmisen joka ei ole maassa käynyt ja ne suuret määrät jotka siellä Suomalaisia käy eivät ole valittaneet mistään ongelmista. Lyhyt matka on etu,jää enempi aikaa kierrellä. Opastettu matka antaa varmuutta olemiseen, mutta ei sido koko päivää. Elin ominpäinkin pääsee liikkumaan.

rea-listi

Opastuksesat irti-mielipiteeseeni sanon seuraavaa: miksi juosta aina jonkun oppaan perässä,ei siinä omatoimiseksi opi.
Venäjä kohteena eli Pietari, sitäkin ihmettelen, eikö nyt mielenkiintoisempaa kaupunkia löydy ihan Euroopasta?
Joillain on kyllä Venäjä ja Viro iskostunut lujasti kalloon....
Opastetut matkat ovat huomattavasti kalliimpia kuin muut, mutta jos on rahaa kylvää sitä vasemmalle ja oikealle, niin sitten.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat