Agios Nikolaos

Veli -Matti

Saattaa tuo Agios nousta taasen enempi näkyville.
Nythän Iraklion,Rethimmo ja Hania on olleet kohteet minne työnnetään. Sieltä matkanjärjestäjät on saaneet edukkaita huoneita niin jää katetta vaikka tarjoukset on olleet mukavia. Finmatkat elokuulle 320,00e
Muistini mukaan tuolta Agioksesta alkoi aikanaan Kreetan valloitus. Aurinkomatkat vei jopa Ierapetraan muutamiin hotelleihin. Busassa joutuu vähän istumaan mutta eihän tuo maata kaada.

Olen myös syrjäsilmällä tuota kohdetta katsellut.
Tosin vasta keväälle 2013 huhti-touko

Kommentit (14)

Kreetalta se alkoi

Otsakkeen paikassa on yksi poikkeuksellinen muisto. Aikoinaan tämä oli eka ulkomaanreissu mihin porukka minut otti mukaan.(en häiriköinnyt lennolla)
Miten muilla. Onko eka matka paremmin muistoissa kuin muut ?

kelpaa meille

Ihka hyvä lomakylä. Usea kolmeviikkoinen on tullut tuolla vuosien myötä vietettyä.
Ohjelmaa riittää kun paikallisbussilla lähikylissä käy päivää viettämässä ja välipaloiksi astelee laivaan joissa on valinnan mahdollisuutta mukavasti. Vuokraauto on myös kätevä saarta tutkaillessa. Rannat ei välttämäti saaren parhaat mutta kelvolliset kuitenkin.
Majoitusta löytyy valittavaksi myös. On hulppeita viidentähden juttuja sekä sympaattisia perheiden pitämiä pienehköjä hotelleita.
Hommat pelaa vuosikymmenten rutiinilla.
\"Pohjattoman järven\" rannalla on ravintoloita toista kymmentä, otollinen illanviettopaikka ja hetki herkuttelulle.

markkinavoimat ?

Mistäköhän johtuu että matkailijabuumi ohjataan tuonne saaren toiseen kärkeen. Sinne on viimeiset 15 vuotta lyöty hotellia pystyy kovalla tohinalla.

Agiokselle pelkkää plussaa, pysyypähän hillitympämä. Mutta kait tuohon joku syykin on.
Ilmastollisesti en ole mitään eroa huomannut.

kenties

Lentokentän läheisyys saattaisi selittää osan,
mutta ei Haniaan asti. Toinen vetonaula voisi olla satama. Eli suosisi näitä saarihyppelyihmisiä.

tuliperäinen ?

Tuo Agioksen \"pohjaton järvi\" on ihme luonnonoikku. Tosin onhan näitä maanalaisia luolastoja, ongaloita olemassa myös. Mutta onko kenelläkään tietoa historian sivuilta,onko kyseessä tulivuoren kraateli. Itse en ole löytänyt kuin Santorinin poksahtuksen tietoa ja olettamusta.

Mirtos

Agios on kyllä Kreetan saaren paras lomanviettopaikka kun ajatellaan noita tunnetumpia kyliä. länsiosan turistirysiä sen sijaan markkinoidaan, mainostetaan ihan hirvesäti. Sopivat varmaan lapsiperheille muttei niissä aikuinen viihdy. Edullisia sopimuksia saa matkanjärjestäjät ja nytkin jo toinen kerta kun alan lehti kirjoittaa Kreetasta.
Itäpuoli on mielenkiintoista seutua, sitä on tutkittu pari kertaa.Länsi ei kiinnosta niin vähän vähää. Agios on oikea kaupunki, ei mikään turisteille rakennettu hotellialue.

AjnaAlie

Hesarin matkasivulla tänään otsikkona \'5 tähteä Kreetalla\'. Jutussa otetaan kantaa muutamaan saaren nähtävyyteen, joissa et todennäköisesti törmää suuriin turistilaumoihin. Kaikki ovat saaren eteläosassa: Mirtoksen kylä, Taverna Temenian kylässä, Festoksen rauniot, Prevalin ranta, Imbrosin rotko.

Juttu on valitettavasti maksullisena digilehdessä:
http://www.hs.fi/digilehti/#matka/5+t%C3%A4hte%C3%A4+Kreetalla/a13438773...

nostalgiaa

Agios oli eka lomapaikka mieheni kanssa aikoinaan. Jaksaa viehättää edelleen, ehkä vielä joskus sinne....
Länsi-Kreetan kylät ei kiinnosta lainkaan.

Vierailija

On tuo pistämätön lomakohde.  Siinä on Kreeta parhaimmillaan. On oikeastaan kumma miten hyvin on säilyttänyt  oman ilmeensä.  Vertailin 20 vuotta vanhoihin filmeihin niin pientä meikkiä, maalia mutta muutoin entisensä. Toki oli maantie saatu valmiiksi ja huvipursisatama Mirapellon poukamaan.

Vierailija

Hyvin pitää pintansa ihmisten mielissä.  Uudet esitteetkään ei täysin ole hyljänneet.  Pääpaino tietty tuolla satojen hotellien  puolella mutta  kyllä AG  myös pääsee.

Pohdiskelen itselle  viikkoa sinne ja toinen Santorinin Kamariin.  Molemmat tuttuja mutta niin pitääkin. On kiva kun kauppiaat ja  ravintolan porukat tulee morjestamaan.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat