Bidapest, Praha ja must

Ei vielä kokemusta

Hei!
Minulla on pari päivää aikaa kierrellä sekä Budapestissä että Prahassa. Mitkä ovat kaupunkien must-nähtävyydet? Shoppailemaan en kovin ehdi, mutta otan siitäkin mielelläni vihjeitä vastaan. Kiitos vastaajille!

Kommentit (5)

Tirlittan

Parissa päivässä ehtii Prahassa nähdä jo paljon, varsinkaan kun ei tuhlaa aikaa ostoksiin.
Ensimmäisenä kannattaa lähteä kiertoajelulle joka lähtee Vanhan kaupungin aukiolta.
Bussi kiertää kaikki nähtävyydet joen kummallakin puolella, siinä saa kattavan kuvan tarjonnasta.

Jokaisella on tietysti omat must kohteensa, minulle ne ovat juutalaiskortteli eli Josefov ja linnan alueella oleva Loreton luostari.
Eli linnanaukiolta eteenpäin ja mäkeä ylös, sieltä löytyy luostari Tsekin ulkoministeriötä vastapäätä.
Kaunis ja rauhallinen rauhan tyyssija, ei koskaan turistien ylikansoittama.

Kesäaikaan hienoa on jokiristeily, kaupunki näyttäytyy aivan eri perspektiivissä.
Niin, ja varmasti kaikille must on Kaarlensilta.

prague

Bidapest outo paikka, Praha tuttu ja ihana. Prahassa on niin paljon nähtävvä ettei siihen pikainen käynti riitä. Prahan linna, astronominenkello, Kafkan talo.... siinä muutama.

antsa

Budapestissä ainakin Széchenyin kylpylä kannattaa tsekata. Myös Gellertin kukkulalle kannattaa kivuta todella upeiden maisemien takia (ylös taitaa päästä myös bussilla...). Myös todella upea Parlamenttitalo on vierailun arvoinen paikka (sisäänpääsy ilmaiseksi, kunhan todistaa olevansa EU:sta passillaan).

reissunainen

hei,

Budapestissä kylpylä on ehodton Gellert tai Széchenyin kylpylä. Me tulimme Budapestiin illalla ja ehdottomasti illan suussa kannattaa mennä Tonava-risteilylle. Aivan mahtavaa oli nähdä Linnavuoren valojen syttyvän eikä ollut kalliskaan tuo. Linnavuorella kannattaa käydä ja Gellert vuorella. Me vielä käveltiin puiston kautta ylös ja alas. Alhaalla olikin sitten ns terveyslähde.
http://www.pienimatkaopas.com/budapest/kylpylat.html

Prahassa teimme myös joki risteilyn, sai ihan hyvän kuvan kaupungista. Vanha kaupunki ja linnavuori sielläkin ovat aivan mahtavat. Sitten on nuo torit ja raatihuone, sekä se kello. Ja maista ehdottomasti edes kerran heidän omaa ruokaansa....ei sitä välttämättä sitten enempää pystykään syömään senverran tuhtia on, mutta yllättävän maukasta:)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat