\"Huuhaa\" tutkimuksia matkailusta.

Igors

Laitetaan tänne epäuskottavia \"tutkimuksia\" matkailun alalta. Ihan huumorimielellä tietenkin.

Monikohan meistä uskoo esim. tähän tutkimukseen.

http://www.iltasanomat.fi/matkat/art-1288484511314.html

...\"Kyselyn mukaan keskiverto kolmevuotias on vieraillut elämänsä aikana peräti 13:ssa eri maassa\"...

Kommentit (9)

ope

No joo ja kolmivuotias ymmärtää varmaan ihan hirveesti niistä matkoistaan! Tuo on \"tutkimus\" jolla ehkä matkoja myyvät tahot haluavat nostattaa paineita matkojen ostoon.
Kyllähän suomlaisiakin aivopestyjä vanhempia on. Heidän mukaansa jo vauva aistii matkoilla ahaaelämyksiä aj se vaikuttaa koko myöhempään elämäänsä. Eli alkaa jo parin kuukauden ikäisestä kasvamaan kansainväliseksi! Tietty kun saavat matkustaa ilmaiseksi tai lähes, vanhemmat käyttävät tilaisuutta hyväkseen ja vievät kakrunsa \"häiritsemään\" muita lomapaikkoihin.

eri näkemys

Tietynlaista huuhaata on myös tuo Lentovertailu.fi
kyselytutkimus. Sivusto sinällään on ok. mutta aika hiljainen kävijämäärältään joten kyselyn tulosta on helppo muokata. Tuli vain tuloksista mieleen että montakohan sataa ääntä \"ope\" on sinne sujuttanut.
Aloittajan mainitsema tutkinta on sarjassa kepeää turinaa,mutta se että jotakin vastaajaa kiusasi asia että \"kakrut\" pääsee ilmaiseksi oli järkyttävää.
Tenavat aistii jo ennen syntymäänsä yllättävän paljon asioita. Joten kyllähän matkailu virikkeitä antaa. Tosin he kokevat asiat aivan eri tavoin kuin aikuiset.

Eri osasto lapsiperheille

Lapsista ei ole haittaa jos vanhemmat valvovat heidän tekemisiään.
On nähty sekin että vanhemmat kittaavat viinaa, eivätkä välitä vähääkään mitä heidän lapsensa puuhaavat.
Kun mehut kaadetaan edessä ja takana istuvien niskaan ja syliin (sekin on koettu) ovat vitsit vähissä. jos huomautat asiasta vanhemmille, olet lasten vihaaja ja saat kuulla humalaisten suusta rumaa tekstiä.

ihmettelevä

Eiköhän noi ole valitettavia yksittäistapauksia.
Jos tuosta tutkimus tehtäisi niin kovin montaa prosenttia ei kännisiä vanhempia koneesta löydy.

eri näkemys

Lentokoneissa on aikas tiukka käytäntö kännikäisten suhteen. Eli tuiki harvinaista että sinne joku \"liikaa nauttinut\" pääsee.

Suomi on varsinainen \"huuhaa\" tieteiden valtio.Jopa työttömyystilsto on kahden virallisen laitoksen julkistama ja aivan erilaiset. -90 luvulla ei kukaan tiennyt Neuvostoliiton velkaa Suomelle. Erilaisia verukkeita ja olettamuksia,arvioita oli eräistä miljardeista useisiin kymmeniin.

Matkailun alalta tulee milloin mitäkin galluppia,
erilailla laadittuja listauksia,että tilaaja (yleensä) sai parhaan paikan lopputuloksissa.
Tapaukset toistuu vuosittain niinkuin iltalehden missit kesän kuumimmissa bikineissä. Ihmeen paljon juttua olemattomista kankaan suikaleista.

Mutta maailma tarvii huumoria ja hupia.Jopa Suomalaiset,tai ehkäpä varsinkin.

researcher

Tämä kirjoitukseni käsittelee tutkimusta yleisellä tasolla, en siis kommentoi kenenkään kirjoitusta. Haluaisin vain selventää lukijoille erästä mielestäni tärkeää asiaa.

Jokapäiväisessä kielessä käytetään sanoja tutkimus, selvitys, äänestys, kysely, monesti toistensa synonyymeina, vaikka ne merkitsevät aivan eri asioita.

Esimerkiksi iltapäivälehtien mielipidekyselyt eivät ole mitään tutkimuksia, vaan jokaiselle avoimia huutoäänestyksiä. Se asia voittaa, jonka puolesta jaksetaan huutaa kovimmin. Oikeita tutkimusmenetelmiä käyttämällä tulos luultavasti poikkeaisi paljonkin lehtiäänestyksen antamasta tuloksesta.

Siksi on mielestäni tärkeää, että jos jostain asiasta käytetään nimitystä tutkimustulos, niin lukija suhtautuisi asiaan avoimen kriittisesti ja pohtisi, onko asia oikean tutkimuksen kautta saatu tulos vai muulla tavalla hankittu tulos.

Jos joku on kiinnostunut siitä, millaista on \"oikea\" tutkimus, niin sanan voi heittää hskussnaksi vaikkapa Wikipediaan.

researcher

Minun on pakko palata edelliseen viestiini. Kirjoitin siinä tutkimuksen ja \"tutkimuksen\" erosta. Tuli nimittäin kohdalle erinomainen esimerkki alkuperäisen kirjoittajan eli aina asiallisen Igorsin tekstiin lasten ulkomailla käyntien määristä.

Kummipoikani oli vaimonsa ja alle vuoden vanhan muksunsa kanssa matkalla Pohjois-Suomessa. Paluumatkalla Torniossa oli heillä tarkoitus käydä Ruotsin puolella Ikeassa, mutta aikaeron vuoksi he olivat länsirannalla ovien takana liian aikaisin. No, he palasivat hotelliinsa Suomen puolelle ja sitten uudelleen takaisin Ruotsiin. Siinä tuli pongattua jo kaksi ulkomailla käyntiä alle vuoden vanhalle parin tunnin sisällä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat