Finnmatkat pettää asiakkaansa

Jussi

Air Finland meni konkurssiin, Finmatkat päätti ottaa täyden hyödyn irti ja patsasteli mediassa vastuullisena matkanjärjestäjänä. Viikon ajan myös mainostettiin että Finnmatkat järjestää uudet lennot niille Finnmatkokojen lomille, joilla oli tarkoitus käyttää Air Finlandin lentoja. Finnmatkat viivytteli asian kanssa ja lopulta perui kaikki Egyptin matkat viimetingassa. Tällä tempulla varmistettiin, että matkan varanneille ei olisi vaihtoehtoja enää saatavilla. No mitäs teki Finnmatkat soittaessaan matkan peruutuksesta, vihtoehtoja ei tarjolla samalle ajankohdalle, tarjosi heikompia vaihtoehtoja tilallle myöhempänä ajankohtana. Ei tässäkään vielä mitään, mutta Finnmatkat kehtasi olla vielä vailla lisää rahaa heikkommasta vaihtoehdosta eri ajankohtana. Euroopassa on lentokaluston ylitarjontaa, on kumma kun charter koneita muka ei ole. No peruutuskin olisi ok, jos finnmatkat olisi varautunut jotenkin ja tarjonnut jotain kohtuullista tilalle. Kiitos Finnmatkat kun peruitte matkamme pahimpaan sesonkiaikaan, jolloin suomesta ei enää pääe kohtuudella minnekään. Kiitos ei teidän palvelujanne enää. Toki, tuskin te yhdestä asiakkaasta olettekaan kiinnostunut, kun suomessa näyttää vielä riittävän ihmisiä, jotka ovat valmiita maksamaan pyytämiänne kalliita hintoja huonoista hotelleista. Finnmatkat boikottiin!!

Sivut

Kommentit (62)

Arto

Tänään näytti Finmatkat mainostavan äkkilähtöjen kalliutta iltalehdessä. Taitaa olla rahat pois, asiakas ei juuri kiinosta, tyyppinen yritys. Uskon kokemuksesi hyvin, sillä olen kokenut vähän samantyyppisiä ihmeellisyyksiä heidän matkallaan. Valitsen toisen vaihtoehdon aina kun vain jotenkin järkevää.

en tunnista

MTV:n aamuohjelmassa oli kyllä AM:n ja Tjären edustajat kehumassa omia luotettavia firmojaan. Viimemainittu käyttää myös turkkilaista lentoyhtiötä, onko nyt sitten Turkin matkoille vaan muillekin, en tiedä. Siinä yksi epävarmuustekijä. Enemmän AM:n tj kehui omaa firmaansa, se toinen oli asiallisempi eli realistisempi.Eli yhden kuolema on toisen voitto, voi sanoa. Nyt on AM:n matkojen hinnat kohonneet, toki yksi painava syy on kurja sää meillä.
Petoksista en tiedä, itse kukin tekee omat valintansa ja vastaa niistä.

varasuunnitelma

Ymmärränkö oikein että aloittaja tykkää Egyptin olevan turvallinen ja hyvä lomakohde? Eihän se sitä ole kun matkat sinne on peruttu vai mitä? Käyttääkö FM siis Air Finlandin lentoja?Olen aina lentänyt TUIlla tai Finnairilla jos on ollut FM.

tj oli asiallinen

Minusta AM tj oli hyvin asiallinen haastattelussa. TJ nainen taas koko ajan katsoi AM tj.n kasvoja jotain kuin vahvistusta odottaen.
Kaikki saavat nyt osansa Airfinlandin konkurssista. Jopa Deturin koneissa on asiakkaita toisin kuin alkusuvesta.

Omaa tuottetta saa toki kehua. Normaalia mainontaa. Ja tuotehan on tasokas. Siis Am.

Jussi

Ei niitä egyptin matkoja turvallisuustilanteen takia peruttu. Tällähetkllä egypti on kohtuudella turvallinen, toki pientä epävarmuustekijää on ilmassa. Ehkä Finnmatkat käytti Air Finlandin konkurssia tekosyynä peruuttamisiin, jos heillä on eri näkemys turvallisuudesta. Pointti oli, se miten huonosti Finnmatkat kohtelee asiakkaitaan peruutustilanteessa. Jos se nyt edek ketään kiinnostaa. Huonoa palvelua, huonoa kohtelua = en suosittele finmatkoja kenellekään. Varatkaa muilta, tai varatkaa itse ilman välikäsiä.

Anja

Jos ymmärsin oikein, niin olitte varanneet Finnmatkojen matkan hyvissä ajoin kohtuuhinnalla ennen sesonkia. FM päätti perua matkanne AF konkurssin myötä. FM tarjosi teille vaihtoehtoja sesonkihintaan. Ei kuulosta kovin asiakaslähtöiseltä. Pitänee jatkossa kiinnittää huomiota kenen lennot lomille on allokoitu.

Rauno

FM mainosti että etsii uudet lennot peruutettujen tilalle. Taisi peruutukset olla tekosyy vetäytyä egyptistä nykyisessä turvallisuustilanteessa? Matkojen peruutuksista ovat olleet aika hiljaa.

Sari

Ei tietenkään ole kiva jos perutaan kesken sesongin, eikä pystytä tarjoamaan mitään tilalle. Lisärahan pyytäminen ei taida olla kohtuullista jos alihankkija menee nurin. Asiakkaan pitäisi pystyä luottamaan, että aikaa sitten varattu matka toteutuu muodossa tai toisessa. Finnmatkathan on vielä olemassa.

Sarah

Me Olimme kesäkuussa perheeni kanssa FM:n reissulla Turkin Kusadasiin.

Lento oli joku SunExpress. Ymmärsin että Turkki/saksa yhtiö?

Rahastus tuli siinä vaiheessa mieleen, kun matkaa aloin maksamaan. Lisämaksuja kertyi, kun ruoka-ja lentokenttäkuljetukset lisättiin.

Itse ymmärrsin että myöskin huoneiston ilmanvaihto maksaa erikseen. Mieheni tosin ei sitä tajunnut nettiesittelystä.

Halusimme juuri Kusadasiin, Finnmatkoilla sinne pääsi. Itselläni ollut 4 vuoden paussi reissuissa, niin halusin valmismatkan.

Loma siellä oli kyllä onnistunut, sitä ei käy moittiminen.

vinkvink

Hmmm... \"huoneiston ilmnavaihto\"... tarkoutetaan tietysti huoneen ilmastointia joka maksetaan kaikkien matkanjärjestäjin matkoilla erikseen,koska kaikki eivät sitä halua. Tuo siis kaikkien matkoilla ja kaikissa maissa. Toki joissain hotelleissa, kalleimmissa, se sisältyy hintaan.
Sarah vaan ottaa jonkun laadukkaan maan ja maksaa kunnon hotellista, siinä se juju piilee.
Egyptiä ja koko sitä rannikkoa eli mitään maata ei voi pitää tällä hetkellä turvallisena. Vain ahneus saa laittamaan nuo maat ohjelmistoon. Toki sopimukset tehdään paljon ennen kuin alkavat paikalliset sapeleita kalisuttamaan.
Nyt jo Romaniassa käydään israeililaisten kimppuun eli turvaa joutuu hakemaan tarkalla seulalla.
Täytyy huomata myös se että FM:n matkat ovat edullisia joihinkin kilpailijoihin verrattuna.
Jos löytyy joku matkanjärjestäjä joka tarjoaa ilmaisia reissuja, menkää ihmeessä!
Matkustelu ei sitäpaitsi ole pakollista jos ei rahaa ole.
Mielestäni on hyvä asia että saa ostaa huoneen ilmastoinnin erikseen. En siedä vetoa ja monta kertaa laitteet ovat niin pölyisiä että niistä on haittaa terveydelle.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat