Pohjois-Korea

tietoa...

Onko tämän palstan käyttäjistä kukaan käynyt kyseisessä maassa, olis kiva kuulla mielipiteitä ?
Onko kukaan menossa ja koska ?

Kommentit (10)

Anja

Minä en ainakaan ole lähdössä. Ei tulisi mieleenkään lähteä, minulla kun on näkemättä maailmassa vielä monia, monia muita maita ja kaupunkeja! Miksi ihmeessä lähtisin lomalle yhteen maailman pahimpaan ja köyhimpään diktatuurimaahan, jossa ihmisoikeuksia ei kunnioiteta ja jossa niin lapsia kuin aikuisiakin kuolee jatkuvasti nälkään.

Anja

Aloittajahan kysyi onko joku menossa. Vastasin etten ole ja kerroin syyn. Et voi väittää, etteikö vastaukseni liittynyt aloitukseen. Sinun kommenttisi sen sijaan ei millään muotoa antanut lisäinformaatiota aiheeseen.

kielletty kiehtoo

Käytännössä suljettu valtio. On onnenkauppaa löytää joku siellä käynyt. Luvan saaneet on myös joutuneet tekemään vaitiololupauksia ja kirjoituksilla ja kuvilla on ennakkosensuuri.

Arja

Ennen matkaa kannattaa lukea kirja Suljettu maa.
Koskettavaa luettavaa Pohjois-Koreasta.

Barbara Demick on haastatellut Pohjois-Koreasta loikanneita vuodesta 2001 lähtien.

Minkälaista on elää maassa, jossa varomattomista sanoista voi joutua vankilaan, jossa raskaudenehkäisy on kielletty ja naisten pyörälläajoa paheksutaan? Kuinka Kim Il-sungin kuolema vaikutti johtajaansa kuolemattomana pitäneisiin pohjoiskorealaisiin? Miten nälänhädästä selvittiin? Miksi kirjassa haastatellut henkilöt päättivät lopulta lähteä maasta? Ja lopulta: miten he sopeutuivat elämään suljetun maan ulkopuolella? Suljettu maa ei kerro vain menneisyydestä – kirjassa tarkastellut asiat ovat ajankohtaisia Pohjois-Koreassa tälläkin hetkellä.

Kiinnostunut

Aloittaja kysyi onko kukaan käynyt kyseisessä maassa. Kiihkomieliset vastaavat että eivät ole käyneet eivätkä aijo mennäkään!
Tunnen äsken P-Koreassa käyneen ja han sanoi kohteen olevan erittäin mielenkiintoisen.
Ei todellakaan tarvitse olla kommunismin kannattaja jos haluaa tutustua suljetun maan elämään.

Hyvää ja mielenkiintoista matkaa aloittajalle, kerrothan meille palattuasi kokemuksistasi.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat