Jokilaivalla Ranskassa

Dordogne

Ranskassa voi matkustaa jokilaivalla pitkiäkin matkoja, sellainen on ollut ajatuksissa. Ranskan ystävänä sellaista pitää kokeilla kun muutaman kaverin saa mukaan.
Ei varmaan ole kokemusta asiasta kellään?

Sivut

Kommentit (29)

seilori

Todella ikävää jos kielitaitosi ei riitä ja matkakassasi on tyhjä.

Kristina Cruises välittää useita erilaisia jokiristeilyjä Saksa,Italia,Portugali,Espanja,
Itävalta,Serbia,Bulkagaria.

Heidän sivustolla on tarkemmin ja esiteluettelossa lisää aiheesta. Myöskin hintaryhmät on sekeästi.

En kirjoita kokemuksista koska raivotauti on taas vauhdissa. Mutta ehkä enempi nähtävää kuin Niilin risteilyllä. Ja sekin oli upee.

maijki

france lopettaa sen viisastelun.

Seilasimme jokunen vuosi sitten pienehköllä paatilla Carcassonnesta Canal du Midiä muutaman päivän. Meillä oli söpö punainen jokilaiva (Cathy muistaakseni), johon sopi 6 henkilöä nukkumaan isäntäväen lisäksi. Homma toimi hienosti B&B periaatteella ja iltaisin käytiin pikkukylissä syömässä, kun paatti oli \'parkissa\' yön yli. Idyllistähän tuo kulku oli. Googlettamalla vaikka tuon Canal du Midi löytyy kyllä paljon linkkejä. Teimme siinä ohessa lyhyitä päiväretkiä Minervoisin viininviljelyalueella - paatti meni sellaista kevyttä fillarointivauhtia meidän mieltymysten mukaan. Muksut välillä fillaroivat siinä rinnallakin, eli leppoisaa touhua. Hinnoissa tuntuu olevan valtavasti eroja, toki riippuu matkan kestosta, laivan koosta ja palveluista - onhan siellä semmoisia hienoja uivia Hotel -laivojakin, mutta meidän paatti oli koostaan huolimatta ihan ok, eikä hintaa ollut muistaakseni kuin n 600 € viideltä hengeltä (eli koko paatti meillä 4 yötä).

Tirlittan

Mitä suurempi kokoluokka laivassa, sitä varmemmin henkilökunnan kieli taipuu myös englanninkieleen.
Noissa Krissen välittämissä risteilyissä on lisäksi mukana ihan kotosuomea puhuva opas.

ketjun aloittaja

Majki, ajattelin juuri noita mistä kerroit. Eli ne pienet jokilaivat ovat aikoinaan kuljettaneet tarpeellista tavaraa paikkakunnalta toiselle, nyt niitä on laitettu matkailukäyttöön. Olen nähnyt niitä Ranskassa, kokeilu on toistaiseksi jäänyt.
Tirlittan ei siis tiedä millaisia Ranskan joet ovat, sulkuineen ym.
Aloituksenkin näytti joku jo haukkuneen lytyyn, mutta siitä viis veisaan!
Vietetään kesästä osia Ranskassa Loiren laaksossa ja sieltä käsin on helppo lähteä tuollaiselle reissulle.
Reginan tapaisesta aluksesta ei todellakaan ole kyse vaan ihan muusta eli kotoisesta lomasta. En kaipaa englannin kieltä, ranska sujuu. Ei ole myöskään massamatkailua mikä on pluspointti.

mercurius

Suomalaisilla on onneksi kielitaidon puute esteenä ettei noita mainittuja voi edes ajatella.
Tuota nimmari france myös varmaan tarkoittaa ettei suomij...ti voi noita harrastaa.

yläaste

Päiväsi on pelastunut. Sarjatyönä tyhjiä vastauksia,mutta suomijuntit,kielitaidottomat tuulipukuihmiset eli köyhällistö on kovasti mukana

Iltapäivällä sitten haukut häiriköt,ne pari kolme,
jotka ovat pilanneet paratiisisi.

Ehkäpä löydät jonkin kirjoitusvirheenkin.

Tirlittan

No jopa on taas tämän aamun anti hyvin korkeatasoista.
Totta on etten ole koskaan Ranskan joilla risteillyt, mutta olen nähnyt kuvia siellä risteilevistä jokilaivoista.
Kyllä niihin muutama sata henkilöä mahtuu.
Jos tarkoittaa tuollaista pikkupurtiloa jolla maijki on matkannut niin toki siitä kannattaa mainita jo aloituksessa.

tunnen asian

Päivän ehtoton vitsi oli tuo että Kristina Brahen risteilyillä olisi tarvetta englannin kielen käyttöön! Asiakkaathan ovat suomalaisia, ellei nyt jollains atu olemaan ulkomaan elävä puolisona.
Aloitus näyttää olevan taas liikaa jollekin...eli sitä itteään taas roiskitaan palstalle, mutta eipä väliä.
Travel-kanavalla on ollut ohjelmia noista Ranskan jokilaivareissuista, todella kiinnostavaa, hitaasti etenevää menoa halki kauniiden seutujen.
Usein tuollaisen paatin vuokraa pieni seurue, mutta muutenkin pääsee matkalle.

Tirlittan

Tuolla joka puhuu Kristina Brahesta ja englanninkielestä ei voi olla kovin laajaa matkailutuntemusta.
Ilmeisesti hän ei tiedä että nuo Kristina Cruisesin välittämät ranskanjokiristeilyt ovat kansainvälisiä.
Eli laiva ei ole suomalainen, henkilökunta ei ole suomalaista ja matkustajat ovat--kansainvälisiä.

&Beyond

Voitaisiinko käyttäytyä kuten aikuiset ihmiset eikä koko ajan riideltäisi? Kaikilla olisi mukavampaakin.

Tiedän että aloittaja ei tainnut hakea ihan tätä, mutta kerronpa kuitenkin yhdestä vaihtoehdosta nähdä Ranskaa kanavilta käsin.

Pari vuotta sitten vuokrasimme pienen jokiveneen kahdeksi viikoksi ja seilasimme sillä omatoimisesti Bretagnen kanavilla. Paatti oli noin kymmenmetrinen ja jos joskus on jonkinlaista venettä ohjastanut, ei sen käsittelyssä ollut mitään ongelmaa. Itseasiassa vuokraaja ei edellytä minkäänlaista veneilykokemusta kipparilta, vaan veneen luovutuksen yhteydessä annetaan tarvittava, noin parituntinen koulutus. Sillä pärjää kyllä. Ja kanavien sulutus jännittää jokaista ensikertalaista ihan hemmetisti, mutta todellisuudessa se on erittän yksinkertainen tapahtuma!

Meidän reissu sattui toukokuun loppuun ja kesäkuun alkuun, jolloin kanavilla oli mukavan hiljaista ja rauhallista. Joku paikallinen kertoi että Keski-Euroopan lomakuukausina kanavilla kulkijoita saattaa olla ruuhkaksi asti ja parhaat rantautumispaikat voivat olla varattuja jo hyvinkin aikaisin iltapäivällä.

Ja aivan ehdottomasti kannattaa maksaa se pieni lisämaksu, jolla saa vuokaamosta fillarit mukaan. Kanavilla kulkee koko matkan sellainen polun ja hiekkatien välimuoto jommalla kummalla rannalla (vanhojen hevosvetoisten jokiveneiden peruja) ja sitä pitkin on kiva fillaroida. Matkavauhtikin on molemmilla - veneellä ja fillarilla - suunnilleen sama. Fillari laajentaa mukavesti myös matkaajan reviiriä vähän kauemmaksi siitä kanavan rannasta, helpottaa esim. ruokapaikkojen valintaa.

Vaikka en halua sortua mainostamiseen, niin totean että me vuokrattiin paatti www.locaboat.com osoitteesta. Alalla on paljon toimijoita, varmasti ihan yhtä hyviä kun tuo mainittu firmakin. Mutta meidän kokemukset tuosta firmasta olivat pelkästään positiivisia. Jos laittaa Googleen \"canal boat hire france\" niin johan löytyy. Ja www.canals.com tarjoaa paljon vihjeitä ja hyviä linkkejä aiheeseen, eikä pelkästään Ranskaan.

aloittaja

Turha tunkea tähän suomalaisen tahon välittämiä risteilyitä. tarkoitin aivan muuta ja pääni ei käänny massaristeilyn suuntaan vaan enemmänkin tuollaiseen jota edellinen kirjoittaja kuvaa. Tosin ottaisimme kyllä sellaisen jossa on \"kuljettaja\" mukana, mutta pieni alus. Sellaisen vaihtoehdon hakeminen alkaa talvella ja reissun toteutamme ensi keväänä. Apua etsintään saamme ihan \"paikan päältä\" eli ko. maasta, 4 henkilöä lähdössä, ranskan kielen taito on kaikilla, toisilla omana kielenä, toisilla opittuna.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat