Yksinmatkaajaa sorretaan?

ei sortoa

Luin otsikon ja kirjoituksen aiheesta.
Jollain on vahva käsitys asiasta eli jos matkaa yksin on B-luokan kansalainen.
Mihin mahtaa oletus perustua?
Joissain maissa tavat ovat sellaiset että nainen on ehkä enemmänkin kuin B-luokan tyyppi. Sinne ei kannata mennä naisihmisen yksin. Mitä taas muuhun palveluun tulee, maksaa siitä mitä saa.
Tämä tarkoittaa sitä että ilman muuta yksin huoneeseen majoittuva joutuu maksamaan enemmän kuin kaksi per hlö kun asuvat samassa huoneessa.
Itsestään selvää mielestäni.
Yhden hengen huoneet ovat mahdollisesti erilaisia kuin kahden, mutta voi lunastaa kahden hengen huoneen yhdelle, sillä asia on ratkaistu. Kaupunkihotelleissa se onnistuu ja hintakin on sama, vain se ykköslisä siis maksetaan.

Kommentit (14)

Matkailija

Olen matkaillut paljon yksin, enkä mielestäni ole kokenut sortoa. Maksan mielelläni yhden hengen lisät, koska saanhan vastineeksi hallinnoida yksin omaa huonettani ja kulkea mieleni mukaan minne haluan ilman sopimisia ja odotteluja. Ehdin matkalla nähdä ja kokea paljon enemmän yksin kuin seurueessa.
Niihin maihin en enää välitä mennä, joissa nainen on B-(ellei Ö-) luokan kansalainen. Niissä saa kaiken aikaa peräänsä kaiken maailman seuran tarjoajaa eikä missään saa olla rauhassa. Maailmassa on runsain mitoin kohteita, joissa yksin matkustava nainen saa ihan kunnioittavaa kohtelua. Paljon on tietenkin kiinni siitä, miten itse käyttäytyy. Karttelen matkoilla myös pariskuntia, joissa naisen ilmeestä jo näkee, että hänen mielestään kaikki naiset haluavat (hahhah) kaapata hänen ihanan miehensä. Heitä on tosin melko vähän. Usein pariskuntien naiset nimenomaan haluavat juttuseuraa, kun oma mies on vähäpuheinen. Siis kivoja ihmisiä tapaa valtavasti.
Kehotan naisia rohkeasti astumaan matkailumaailmaan yksinkin, ettei aina ole lähtö kiinni siitä, saako jonkun ystävän mukaansa. Voi aloittaa vaikkapa hotelli- tai kylpylämatkasta Tallinnaan. Sen jälkeen uskaltautuu reippaasti jo kauemmaksikin !

sortoaika ;)

Sortamisella on tarkoitettu jossain toisessa ketjussa sitä että yksinmatkaava joutunut maksamaan siitä ihan samasta huoneesta enemmän kuin ne kaksi yhteensä.
Tälläistä outoa systeemiä oli mm. Hispanialla.
Sehän on selvä että jos huone maksaa satasen vrk niin se maksaa silloin yksinmatkaavalla satasen ja kahdelle yhteensä sen satasen eli viiskymppiä nuppi.

Mutta Hispanialla saikin käytännössä yksinmatkaaja maksaa siitä satasen huoneesta sataviiskymppiä.

muistelua

Huomasit varmaan että Hispaniasta puhuttiin menneessä muodossa ja sitä käytettiin esimerkkinä. Eikun ethän sinä mitään huomannut ;)

Barcelonaan

Barcelonassa asustin Auto Hogar -hotellissa pienessä yhden hengen huoneessa. Sänky oli noin 120-senttinen ja muuta kalustusta ei paljon mahtunut. Huone oli kuitenkin kotoisa, ja kylpyhuone ihan täydellinen. Hinta ei ollut paha (ainakaan viime joulukuun alussa) ja hotelli sijaitsee tosi hyvällä paikalla Parallel-kadulla. Sujuvat yhteydet kaupungilla mihin vain joko kävellen tai metrolla. Suosittelen ! Aion itsekin sinne uudestaan.

kaksin matkaava

Faktaa eli koskaan ei yksinmatkustava joudu maksamaan huoneestaan enempää kuin vastaavassa huoneessa kaksin asuvat. Puhun nyt ns. valmismatkojen huoneista, oamtoimimatojen ja erikoismatkojen (kiertomatkat mm.) tilanne on toinen, lisä saattaa mennä yli sen mitä kaksi maksaa.
Ei sorreta, se on väärin sanottu, mutta ilman muuta joutuu maksamaan enemmän. Jos ei halua, hankkii matkatoverin.

Anja

Eipä aleta tässäkin ketjussa väitellä Hispanian yhden hengen huoneiden kummallisesta hinnoittelusta, asiaa puitiin aikaisemmin toisessa ketjussa!

Kiitos Barcelonan Auto Hogar-hotellin yhden hengen huoneen vinkistä, vastaavanlaisia toivoisi enemmän näihin keskusteluihin typerien väittelyjen sijaan!

Yksin matkaillessani olen nettipalveluista hakenut ja varannut nimenomaan yhden hengen huoneita, jotka ovat olleet edullisempia kuin 2h-huoneet. Vaikkakin eräs Rooman 1h-huone oli aika karu, tosin varustettu uudella kylppärillä! Mutta eihän kaupunkilomaa hotellissa vietetä:)

Tirlittan

Viime syksynä Istanbulissa Vezir hotellissa sai yksinäinen kahden hengen huoneen 40 euron lisähintaan.
Kyseessä neljän tähden hotelli joten ei paha hinta ollenkaan.

kaupunkiin

Joissain kaupunkihotelleissa on myös yksin matkaaville huoenita. Eli niissä on vain yksi kapea sänky. Ovat muutenkin kyllä aika vaatimattomia verrattuna kahden hengen huoneisiin samassa majapaikassa.
Tuttava oli ollut Varsovassa yhdessä sellaisessa hotellissa, katsottiin kuvia ja hän kertoi millainen huoneensa oli ollut.
Kiertomatkoilla on yleistä (siis noissa muutaman vrk:n) että yksin matkaava maksaa 250e lisää. Toki alle kahdensadankin saattaa päästä.

yksin vaan ei yksinäinen

Minäkin kiitän Barceloonaa Auto Hogar-hotellin yhden hengen huoneen vinkistä ja toivoo palstalle lisää vastaavia tietoja.

Valitettavasti joillan esim. kiertomatkoilla ja risteilyllä voi 1h -huoneen lisämaksu nousta moniin satoihin euroihin.

kaksin matkaavalle

[list]Faktaa eli koskaan ei yksinmatkustava joudu maksamaan huoneestaan enempää kuin vastaavassa huoneessa kaksin asuvat. Puhun nyt ns. valmismatkojen huoneista,[/list]

Kyllä vain joutuu ja tämä tulee monesti vastaan nimenomaan äkkilähdöissä. Hispania harrasti sitä ennen ja Tjäreborg ja Lomamatkat tekee sitä edelleen.
Saattaa olla samaan hotelliin matka kahdelta vaikkapa 400e lärvi eli 800e yhtensä ja yksinmatkaavalle 900e.

Kaksinmatkaavat saavat siis 800 eurolla kaksi lentopaikkaa ja hotellihuoneen. Yksinmatkaava yhden lentopaikan ja sen saman hotellihuoneen 900 eurolla.

kaksin matkaava

Enpä tuota havainnut, vain Hispanian menetelmä on tuttu eli tarkistin kun asiasta alkoi tulla hälyä. Noita muita en käytä, joskus aikoinaan Tjareä.
Mutta kun voittopuolisesti eniten harrastan muita kuin valmislomamatkoja eli rantalomia, asia ei tule tutuksi.
Erikoismatkoilla eli kulttuuri-ja kiertomatkoilla on kalliit ykköslisät, mutta hotellit ovat aivan eri luokkaa kuin jotkut rantalomahotellit. Niillä on myös kysyntää enemmän riippuen sijaintipaikkakunnista. On siis erilaista matkustamistapaa todella.
Kiinnostuin Iralannin kiertomakkasta, sekä Irlanti että Pohjois-Irlanti, matkakaverilla ei mahdollisuutta lähteä siihen aikaan. Kysyin ykköslisää järjestäjältä (ei ole mikään noista suurista tunnetuista) ja sain vastauksen sähköpostilla, 250e.
Toki siinäkin hotellit oli huippua, 4-5 tähteä ja joitain aterioita sisältyi. Pohjahinta myös korkea.Sen päätin siirtää tulevaisuuteen eli sitten kun matkakaveri saatavana.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat