Mukava kohde Turkissa ensikertalaiselle

josko

Tuumailin otsikkoa pitkään, mutta siis Turkkiin matka suunnitteilla syksymmällä. Ollaan katsottu jonkin verran ohjelmaa Alanyan matkaoppaista, ja mietitty että onkohan se sittenkään meidän juttu.

Emme viihdy rannalla, eikä hotellin uima-allaskaan ole välttämätön. Shoppailukaan ei ole meidän juttu, varsinkaan jos kyseessä on feikkitavara tai muuten huonolaatuinen turistikrääsä. Ahdistelevat myyjät ja suomenkieliset huutelut ärsyttävät, joskin huumorilla niistäkin selviää.

Olisiko Turkissa joku pienempi ja aidompi kohde, jota voitte suositella. Meitä kiinnostaa kulttuuri ja nähtävyydet, ja tietysti myös hyvä ruoka. Tykkäämme kävellä ja ihailla kaunista luontoa ja paikallista elämää. Onko jollain kokemusta auton vuokrauksesta tai vinkkejä hyvistä retkistä.

Kyseessä on aikuisten matka, ja toki positiivisella asenteella olemme matkassa. Kiitos vastauksistanne;)

Kommentit (10)

Torba

Tjäreborgilla on Bodrumin rannikolla kohde nimeltään Torba. Pieni, rauhallinen ja kuitenkin lähellä Bodrumia, johon pääsee helposti esim dolmuksella.

Bodrumissa ostokset saattaa saada edullisemmin kuin pienissä lomakylissä, kiva kaupunki.

AM

Onko kenelläkään kokemusta Aurinkomatkojen uutuuskohteesta Turunc. Sijainti ilmeisesti Marmariksen kupeessa, vaikuttaisi sopivalta rauhalliseen lomailuun.

josko

Martta, kiitos vinkistä;) Käsi sydämellä olen pähkäillyt asiaa, ja tullut siihen tulokseen, että Istanbul on ykkönen. Täyttää varmaan meidän odotuksemme monin kerroin vs joku rantakohde.

tätäkin mieltä turkista

Itse ihmettelen varsinkin Alanyan suosiota. Kävin siellä viime kesänä ja mielestäni ainoa kiitettävä asia kohteessa oli ranta ja kaunis luonto. Ärsyttäviä asioita oli sitäkin enemmän, kuten jatkuva tyrkytys joka paikassa turistialueella. Aikaisista herätyksistä piti huolen lähellä ollut moskeija. Mitään ei oikein voinut ostaa ilman aikaa ja hermoja raastavaa tinkausrituaalia. Heti turistialueen ulkopuolella oli hyvin siivotonta, kuten roskaläjiä talojen seinustoilla, keskeneräisiä ja rumia talonhökötyksiä yms.
Yleensä kun olen tullut lomamatkoilta kotiin, on ollut vähän haikea olo ja kaipuu takaisin aurinkoon, mutta tuon Alanyan matkan jälkeen tuntui helpottavalta päästä kotiin eli jos et ole vielä matkaasi varannut, niin mieti vaikka Portugalia tai Espanjaa. Niissä ei mielestäni ole muuta ongelmaa kuin taskuvarkaat isommissa kaupungeissa ja hintatasokin on mielestäni Turkkia edullisempi vaikka Turkkia pidetään halpamaana.

eri näkemys

Kiitettävä ranta ja kaunis luonto.Eikö se riitä?
Kohtuu lentomatka ja edullinen kohde.

Miksi tinkiä kaupustelijoiden kanssa. Monet nykyaikaiset marketit ja kaupat myy kiinteällä hinnalla ja parenpaa.

Miksi roikut ruristialueella jos touhu kiusaa?

Ei siellä tarvi olla. Kyseessähän on pieni nokare Turkin maata. Linjurit vie kylästä toiseen ja kaupunkejakin riittää.

Olen käynyt kohteessa monia kertoja eikä tuo maskeilan ääni edes kuulunut hotellin sisälle.
Miten se voi unet viedä.

Semenko

@ eri näkemys.

Kaksi kertaa Alanyassa olleena sattui molemmilla kerroilla olemaan 150-200m päässä moskeija, josta se rukouskutsu kyllä herätti joka ainut aamuyö muutaman päivän ajan, ennen kuin siihen tottui. En valita siitä, minusta se kuului asiaan. Kuitenkin minusta typerä väittää ettei niin voisi käydä koska sinulle ei ole käynyt. Minareetteja on paljon ja niissä kaiuttimet kaikkiin ilmansuuntiin, hotelleja valtavasti, joten väitän että sinulla on tässä ollut hyvä tuuri.

---

Muuten ketjusta:

Alanya on minusta ihan kiva kohde, rannat hyviä, paljon majoitusvaihtoehtoja, kiinteä hintaisia kauppoja, basaaria tinkijöille. Ja eihän ne huutelijat saa tulla kädestä liikkeeseen raahaamaan kuten monissa muissa paikoissa, vaan joutuvat tyytymään huutelemaan siitä oviaukon seuduilta. Helppohan siitä on ohi kävellä jos ei maistu.

Kemeriä en suosittele. Tai ihan kiva paikka muuten, mutta muut turistit ainakin 2010 olivat pääosin venäläisiä ja heitä sitten olikin niin paljon, että tuntui että en ole edes Turkissa.

Marmariksessa oli kovan luokan kaupustelua ihan iholla, muuten kiva paikka. Tämä tieto oli tuore vuonna 1995, kun siellä olin, joten absoluuttisen totuuden suodatus käyttöön.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat