Matkojen hinnat kelluu

Ulpukka

Matkanjärjestäjät eivät enää sitoudu vuodeksi eteenpäin kiinteisiin hintoihin.
Viimehetken matka ei ole enää välttämättä se halvin,vaan matkojen hinnan määrää kysynnän ja tarjonnan laki.Tänään ostettu matka voi olla huomattavasti edullisempi,kuin esim.huomenna ostettu,mikäli kysyntä vilkastuu.
Mitä pidätte?

Kommentit (5)

se oli rentoa ennen

Arvostin vakaita hintoja. Nyt joutuu huolellisemmin seuraamaan että missä kultainen keskitie menee. Matkan ei tarvi olla halvin,mutta jos toinen pyytää puolta enempi niin ulos jää karsinnoista.
Sisältö tietysti vaikuttaa hivenen sekä joskus hotellin sijainti. Muutoin en ole huolissani hotellin tasosta. Suomalaiset yhtiöt ei järkkää mitään sumppuja.

ilmaherra

Selailin noita vanhoja matkaesitteitä,niin liki puolta halvemmalla nyt välimeren tuntumaan kuin ennen. Laskin keskiarvoja joten lukema on todellisempi. Eli noita 240 e viikkoja en huomioinut. En tosin yli tuhannen euron matkojakaan.

Kilpailu on todellista. Alkaa näkyä konkurssi ja fuusio uutisina.

Lopputulos ei välttämäti ole kuluttajan mielen mukainen.

aika levotonta

Jos konkurssiaalto pyykäisee vielä pari kolme toimijaa pois,niin matkojen hinnat nousee aallonharjalle.

Tosin euron murtuminen muuttaa kurssit ties mihin.
Sekä tietysti valuutan nimet.

asiakas

Finnmatkoilla tuo ollut todellisuutta jo aiemmin, nyt AM ilmoitti viime syksyllä tulleen esitteen aikkaan (siis kesä 2012) menevänsä samaan systemmiin.
Ei haittaa yhtään. Sen verran vähän noita valmismatkoja tulee tehtyä että kyllä sen kestää.
Toki vaatii ajattelua myöskin, eli säätilanmuutosten arvailua ja -tilannetta, tietoa loma-aikojen vaikutuksesta jne.
Ostettiin juuri juhannuksen alla heinäkuun lopulle rantalomat, ajateltiin että sopivat matkat loppuu johtuen kylmästä säästä. Se oli oikea hetki, hinta ei ollut sikahalpa mutta valittuun kohteeseen ja hotelliin nähden kohtuullinen. Hieman alle 650e on kohtuullinen kun tietää minne menee eli tuttu hotelli ja paikka.
Nyt näkyy että samaan paikkaan samaan aikaan on hinta noussut eikä sitä vaihtoehtoa jonka matkatoveri otti, ole enää olemassa.
Matkailu on bisnestä, viimeistään tässä vaiheessa olisi hvyä jokaisen tiedostaa. Turkkiin, Bulgariaan ja Kreetalle kyllä varmasti edelleen pääsee halvalla.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat