Turvallista matkaa ostohetkestä lähtien

Anja

Näyttää siltä, että nykyisessä kilpailutilanteessa jo lomamatkan varaamisessa ja ostamisessa on vaaransa! Aikaisemmin meitä varoitettiin vaaroista lomakohteissa. Niin maailma muuttuu ja koko ajan epävarmemmaksi joka suhteessa.

Saamme jatkuvasti kuulla uusista matkailualan konkursseista ja niiden myötä tuhansista onnettomista lomalaisista. Välttyäkseen ikäviltä yllätyksiltä matkan ostajan pitäisi osata karttaa epävarmoilta tuntuvia matkanjärjestäjiä ja lentoyhtiöitä. Vaikka varmastihan kukaan ei voi ennakoida tulevia.

Valmismatka on aina varmempi kuin yksittäin ostetut lennot tai hotellit. Kaikki matkaostokset kannattaa ehdottomasti maksaa aina luottokortilla, niin välttyy rahallisilta menetyksiltä matkan tai lentojen suhteen. Pahaa mieltä ja pilalle mennyttä lomaa ei kuitenkaan korvaa mikään.

Sivut

Kommentit (41)

Ap asialinjalla

Tykkään ja suosin pieniä matkanjärjestäjiä.
Eli tietynlainen riski ehkä on.
Mutta visalla maksut ja matkavakuutus aika kattavana. Sillä konseptilla on menty.

Lisäksi kun matkatarjontaa on tulvimalla niin ei mitään ennakko-ostoja etukäteen edes puolta vuotta. Ei ole pakkomiellettä mistään hotellista,kohteesta. Mikäli menee sivuun niin menkööt. Toisella kertaa sitten.

aina joskus näin

Tämä lentoyhtiön toiminnan pysähtys ei ole varsinainen turvallisuusriski, mutta masentava haitta kuitenkin.
Todellisia turvallisuusriskejä saattaa tulla noissa levottomissa maissa, missä eri ryhmittymät
on korvanneet vaalit aseilla.

Lentoyhtiö olisi voinut ehkä toimia siistimmin ja lennättää asiakkaat kotiin. Mutta tässä on erinäisiä maksuja matkassa. Saako polttoainetta ?
Onko kenttämaksut hoidettu ? Onko vaara että kone jää kohteeseen ?

Vakuudet on kunnossa. Kyllä sieltä terveinä tulevat. Pienet neuvottelut ja sopimiset. Siitä se hoituu.

ofinlandes

\"Valmismatka on aina varmempi kuin yksittäin ostetut lennot tai hotellit.\" Mihinkä tämä väite mahtaa perustua? Ihan näin yksioikoista maailma ei ole. On merkitystä, mitä lentoyhtiöitä käyttää ja mitä hotelleja varaa ja mihin päin maailmaa matkustaa. Maailma olisi varsin rajoitettu, jos vain valmismatkojen käyttö olisi riskitöntä ja siten suositeltavaa.

Eikohän valmismatkan kohdalla useimmiten valinta perustu edulliseen hintaan ja helppouteen.

Riskitöntä matkaa tuskin on.

matkaan

Väärä väite tuo että \"valmismatka on aina varmempi kuin yksittäin ostettu lento ja hotelli\". Ei todellakaan pidä paikkaansa, kirjoittaja harrastaa varmaan vain valmismatkoja.
Luotettavuus riippuu siitä mistä matkansa ostaa (netin kautta siis) ja miten.
Kun ostaa lento+hotelli-paketin SAMASTA paikasta eli luotettavalta nettitoimijalta, se on yhtäkuin valmismatka. Ja valitsee tietysti lennot pitkään toimineelta lentoyhtiötä, mahdollisuuksiahan on monia. Ei kannata siis luottaa halpisyhtiöihin.
Vakuutukset täytyy tietysti olla kunnossa.
Valmaimatkanjärjestäjä voi joutua vaikeuksiin myös. Aamulla Kuluttajaviraston virkamies kertoi asioista aamuteeveessä ja totesivat että varma on pitkään toiminut , ylikansallinen yritys.
Jos jonkin yrityksen toiminnassa on esiintynyt epämääräisyyksiä, se kertoo jotain jo ennakkoon.
Tästä aiheesta voisi kirjoittaa pitempäänkin mutta tartuin ensisijaisesti tuohon väärään väitteeseen valmismatkojen turvallisuudesta.
Mihin aloittaja perustaa väitteensä?

matkailija

Ofinlandes kirjoittaa asiaa. Ei tulisi mitään jos kaikki maailman ihmiset matkustaisivat vain valmsimatkoilla. Rajallisesti pääsee edes minnekään. Moni tekee työmatkoja maihin ja paikkoihin joihin ei mitään valmismatkamahdollisuuksia edes ole. Se ei ole tietenkään työntekijän lompakosta pois mutta asioiden täytyy toimia yleisesti ottaen.
Paljon turvallisuuspuutteita liittyy moniin, moniin maihin eikä niinkään siihen miten sinne mennään ja missä asutaan jne.
rantalomailijat ovat tietysti oma ryhmänsä, matka saatava mahdollisimman halvalla ja joku \"tulkki\" täytyy olla käytettäväissä.

keskiarvo

´Lomamatkailu on sivuston aihe. Aloittaja on lähtenyt siitä mikä on yleisin tapa lomamatka ostaa.
Täällä on tapana tuplavastauksilla kujeilla. Valitettavaa. Mutta ei kukaan pysty kohtuulyhyessä aloituksessa kaikkia variaatioita mainitsemaan.Eikä ole edes tarpeellista.

Kun haluaa päteä ja loistaa niin sitten iso yhtiö hoitamaan lennot ja laajasta hotelliketjusta hotelli.

Ettei käy siten että käyttää halppisyhtiötä ja sen jälkeen haukkuu sitä kolme vuotta.

Marjuska

Ei aikaisin varaaminen mikään suuri riski ole,
ensinhän maksetaan vain varausmaksu ja loput noin kuukausi ennen matkaa. Loppumaksun kun maksaa luottokortin puolelta niin matka on tehty tai ongelmat ilmaantuneet jo ennen maksun erääntymistä.
Erikoismatkat täytyy vain varata hyvissä ajoin, niistä ei tarjouksia juurikaan ole ja erikoismatkoilla tarkoitan esim. vaellus- ja kiertomatkoja.

matkaaja

Kyllä ne matkat on maksettava heti kerralla, ne jotka ostetaan nettitoimistoilta. Jos taas ostaa ns. rantarysämatkoja, kyllä niidenkni viimeine erä on 28 vrk enenn lähtöä. Jos toimija on epävarma, saattaa konkurssi tulla siinä neljän viikon aikana.
Näen tilanteen niin että valmismatkoja harrastavat
entstä useammin katsovat minkä firman sivuilta reissunsa valitsevat, mikä on lentoyhtiö jne. Eli on suurten, pitkään alalla toimivien yritysten kannalat plussaa että joitain menee konkurssiin. AM, FM, Tjäre ovat nyt vahvoilla, hinnat eivät laske vaan päinvastoin. Eri asia taas onko kaikilla varaa niiden matkoaj ostaa.
Jos olemme ostaneet rantaloman, se on ollut aina joltain noilta kolmelta, nyt viimeisin on AM:lta.

Marjuska

Jos edellinen on kommentti kirjoitukseeni niin en puhunut nettitoimistoista mitään vaan aikaisin varaamisesta.
Esim. varasin viime kesänä Aventuralta Tansanian matkan helmikuulle, varausmaksu maksettiin heti ja loppumaksu neljä viikkoa ennen matkaa. Sen kun maksaa luoton puolelta niin matkan ennätti tehdä ennenkuin maksu erääntyi. Näin olen toiminut muidenkin pienten matkanjärjestäjien kanssa ja aina on onnistunut.

matkaaja

En tiennyt että edellinen kirjoitti Aventurasta. Se koska maksu menee luottokortilta, riippuu tietysti mikä on itse kullakin eräpäivä jonka kortilleen on valinnut.

turvaako?

En ymmärrä miten tuo aloittajan mainitsema tapa lisää matkan turvallisuutta.
turvallisuuteen liittyy se mihin on menossa eli jos menee nyt pohjoisen Afrikan maihin, ei kovin turvallista ole. Presidentti maassa X kertoi maan olevan sotatilassa.

Tirlittan

Saattaa olla että vastaukseni ei aivan vastaa sitä mitä aloituksessa haetaan.
Mielikuvaani valmismatkojen turvallisuudesta vaikuttaa myös se seikka että jos haluatkin tehdä muutoksia matkaasi, esim. muuttaa matkustusaikaa tai tehdä muutoksia matkustajien nimiin, niin nettitoimistoista ostetussa matkapaketissa se saattaa olla, jos ei nyt aivan mahdotonta, niin ainakin paljon kalliinpaa.

keskiarvo

Marjuska on sikäli oikeassa että riski reilusti ennakkoon tilatessa ei varsin lisäänny.

Mutta tilanne on ikäihmisillä toinen lähinnä terveyteen liityvin asioin. Milloin kiusaa mikäkin vaiva ja pelkästään lääkärin ajan saaminen on välillä viikkoja.

Matkojen hinnat soutaa nykyään niin reilusti että siitä syntyvä hyöty tai haitta on onnenkauppaa.

Erikoisemmat matkat on asia erikseen. Jopa kotimainen risteilyvarustamo oli eräät kohteet myynyt loppuun 6 kuukautta etukäteen

Anja

Aloittajana vaaroilla tarkoitin pelkästään matkan ostamisen riskejä nimenomaan matkanjärjestäjän tai lentoyhtiön konkurssitilanteessa.

Väitteeni, että valmismatka (tiedän kyllä mitä valmismatkalla tarkoitetaan, mutta valmismatka ei edelleenkään ole erikseen ostettu lento TAI hotelli;) on varmempi konkurssitilanteessa, perustuu Kuluttajaviraston tietoihin.

Konkurssitilanteessa matkanjärjestäjän vakuudesta maksetaan korvaukset valmisatkoista ja tilauslennoista, mutta ei reittilennoista. Näin ainakin Air Finlandin tapauksessa. Mukavaa, että keskustelua syntyy. Omalta osaltani aiheesta ei sen enempää;)

force majeur

Kun tietää minne menee ja koska, silloin nettitoimisto on se paras. Ongelmai ei tule, ostetaan lennot ja hotelli paikkaan x. Olen tehnyt tuota jo vuosia, ei ole ollut tarvetta muuttaa mitään.
Nuo aurinkoisen ja muiden vakiasiakas mummot eivät tiedä mistä on kyse.
Jos huopaa ja soutaa ees taas, silloin voi ostella mitä vaan ja muuttaa vaikka joka päivä. Onnistuuko se?
Nyt puhun siis kaupunkimatkoista, en ranatrysämatkoista.
Jos tulee jokin yllättävä este, sairaus, läheisen kuolema jne, saa rahat takaisin. Vakuutukset on oltava kunnossa tietysti.
Otsikon mukaista turvallista matkaa ei tule siten kun ap tarkoittaa, voi tulla sotatilanne tai jotain muuta vaikka se olisikin Aurinkoisen reissu.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat