Priorisointi ja lomat

freedom

Mitkä asiat merkitsevät teille eniten lomapaikkaa valitessanne? Onko kohteen halpuus se nro 1 vai jokin muu? Menettekö usein samaan paikkaan ja samaan hoteliin ja miksi?
Muutamia esimerkkejä, kiitos!

Kommentit (4)

haaveilija

Näin kolmen lapsen äitinä kerron, että meillä toki vaikuttaa kohteen edullisuus, koska 5 henkinen perheen matka maksaa todella paljon ja viime kerralla hyödynnettiinkin 2 yhden hinnalla tarjous Play del Inglesiin. Toki kohteen valintaa vaikuttaa myös turvallisuus ja lapsien tarpeet pitää ottaa huomioon esim lennon pituus, hotellin etäisyys rannasta/keskustasta. Ei olla paljon reissattu, mutta tähän mennessä on aina ollut eri kohde.

baraja

Molemmilla merkitystä, sekä hinnalla että sitten välillä vain määränpäällä. Nyt esim. juuri olimme Makedoniassa. Ja samalla Albaniassa, jonne itsellä on ollut joku kumma kiinnostus. Viikon matka maksoi noin 900 euroa, joten ei se varsinainen säästöloma ollut. Paikan päällä ei rahaa onneksi suuremmin mennyt. Sekä Makedonia että Albania ovat halpoja maita turistin olla. Mutta nyt voi sanoa, että Albaniastakin on pieni aavistus...

Turkissa tai Kreikassa käymme aurinkolomalla sillointällöin paljolti matkan halpuuden vuoksi. Näitä reissuja ei paljoa mietitä. Varataan vaan ja mennään. Kohteet vaihtelee. Yksi tämmöinen on nyt jo varattuna. Varsin hyvä hotellikin on tiedossa ja hinta alle 400 euroa viikolta. Ollaan vaan ja koetetaan viettää rentoa & mukavaa aikaa yhdessä.

Las Palmasissa meillä on eräs vakiohotelli, jossa olemme viettäneet aikaa useamman kerran. Talvella ei kohtuullisen lentomatkan päässä ole niin kovin valinnanvaraa ja Las Palmas on muodostunut paikaksi, jossa oleme tykänneet osan talvesta viettää. Sen verran iso paikka, että ei aivan tule aikakaan pitkäksi. Mutta erityisesti emme ole kaivanneet tuolloin muuta kuin paikkaa, johon päästä talvelta edes hieman pakoon. Inglesit ja muut rantakohteet ovat kuitenkin olleet meistä liian \"kapoisia\" toistuviin visiitteihin.

Tuo tietty keskitason hotelli siellä L.P:ssä on ollut meille mieleen ja yleensä olemme ottaneet sieltä kokoajaksi myös illallisbuffetin. Se kun on vain 35-40 euroa per viikko ja henkilö. Yleensä se on jopa tullut käytettyä ja jos jonkun kerran syömmekin illalla muualla, niin ei se suuri menetys rahallisestikaan ole. Matka on yleensäkin ollut aika edullinen. Tässä nyt hieman juuri mietin, että vieläkö ensi kerralla hotelli on sama vai otettaisiinko vaihteenvuoksi jokin toinen. Las Palmas kyllä kohteena kelpaa. Siellä kun pääsee aika kivasti vääntämään sitä espanjaakin, jota olen tässä jo vuodet harrastanut. ;)

-maija

Matkan ajankohta ja kohde sekä hinta ratkaisevat,
kun suunnittelen seuraavaa lomaa. Varsinkin, kun ei tullut lottovoittoa tälläkään viikolla.

memories

Monet monituiset seikat painavat vaakakupissa, kun lähden lomamatkaa suunnittelemaan. Matkan ajankohta, siis loman ajankohta vaikuttaa paljonkin siihen mihin matkoja on tarjolla. Myös matkakumppanin mielipide vaikuttaa. Nykyään matkustamme useimmiten kahdestaan miehen kanssa, mutta toisinaan matkaan lähtee myös lapsia perheineen.

Joskus kauan sitten teimme useana peräkkäisenä vuonna matkaa samaan kohteeseen, samaan hotelliin. Näistä matkoista on edelleen paljon lämpimiä muistoja, vaikka nykyään käymmekin kohteessa satunnaisesti. Mukava on silti palata, koska joidenkin paikallisten kanssa on ystävyys säilynyt ja jälleennäkeminen on aina yhtä sydämellistä.

Ensimmäisen ulkomaanmatkani tein ystävättäreni kanssa, ja taisimme arpoa kolmesta pienestä kohteesta omamme. Ehkä matkatoimistovirkailijan asiantuntemus vaikutti myös valintaamme.

Täällä on keskusteltu myös rantalomien maineesta. Meillä on kohteena useinkin rantaloma, vaikka emme totisesti ole rannalla löhöäjiä. Itsestähän on paljon kiinni se, mitä lomallaan haluaa nähdä tai kokea.

Emme ole olleet ennen viime syksyä äkkilähtömatkalla, mutta se oli kaikkineen niin positiivinen kokemus että uskaltaudumme varmaan toistekin. Hinta/laatusuhde oli loistava.

Matkakuume alkaa näistä pohdinnoista vaan kasvaa. Mikä sen mukavampaa kuin matkan suunnittelu, se on jo iso osa matkantekoa.

Aurinkoisia matkoja ja onnellisia muistoja kaikille matkaan lähtijöille.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat