Italian historiaa

Anja

Teemalla näyttää tänään alkavan mielenkiintoiselta kuulostava 4-osainen sarja \'Italian puutarhoissa\'. Tällä kertaa maan vuosisataiseen historiaan mennään keisarien ja paavien rakennuttamien Italian upeimpien puutarhojen kautta. Teema sunnuntaisin klo 21.

Kommentit (9)

Italia odottaa

Tämä on uusinta - jos yhtään on puutarhafani, niin kannattaa kyllä katsoa. Aivan ihania puutarhoja, ja etenkin Napoli-jaksossa myös mahtavia maisemia Villa Cimbronen korkeuksista. Viikon päästä pääsee ne itsekin katsastamaan ;)

tuttu paikka

Jäi katsomatta tuo osio jossa ollaan Villa Cimbronessa. Siellä käytiin vuosia sitten, ravello on suosikkikaupunki Amalfin rannikolla. Rauhallinen koska se ei ole rannalla vaan ylhäällä rinteessä.
Villa Cimbronen puutarhassa on filmattu osia yhteen Sissi-elokuvaan. Tunnistimme sen kun katsottiin leffa sen jälkeen kun oli käyty tuolla.

kultuurifriiki

Ensi sunnuntaina taitaa tulla vielä yksi jasko, täytyy katsoa jos kotosalla ollaan.
Heinäkuussa alkaa myös ruokakulttuuria ja ruoanlaittoa koskeva ohjelma jossa mukana italialainen ruokaguru Antonio Carlucci. Ehdottomasti näkemisen arvoinen.

ihastunut

En lukeudu viherpeukaloksi. Mutta seuraan noita tuonkaltaisia siksi,että niissä on mahtavia puitteita joista ei voi edes haaveilla kaupukitontilla 400 neliötä miinus rakennukset.

Sommittelut on mahtavia. On jykevää muuria,takorauta porttia. Eräät pensaat on leikattu käsittämättömän kauniisti,pienet lammet,purot korostavat kokonaisuutta ja sirot suihkulähteet solisevat pirteästi. Monasti on puron yli rakennettu upea kaarisilta. Istutusten viereen on sommiteltu istuinryhmiä ja kevyitä katoksia että pääsee auringoa tai pikku sadetta karkuun. Kokonaisuuden kruunaa tummanvihreä nurmikko mistä golfinpelaajat näkevät unta. Ilosesti kaarrellen haravoidut polut risteilevät
aluetta joka voi olla yli kymmenen hehtaaria.

Niissä on sitä jotakin.

Ihana kesä

Kun ihminen katsoo tuntikaupalla televisiota ja ja tuntikaupalla tietokoneen ruutua, niin huomaako hän, että ulkona on kesä ?
Elämä kulkee ohi ruutuja tuijottamalla.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat