Islantiin

Kaktus

Toivoisin matkakertomuksia ja tietoa Islannista. Oletteko käyneet, mitä mieltä olette ja mitä olisi otettava huomioon kun matkustaa sinne ?
Ajattelen lähinnä Reykjavikia ja ympäristöä.
En ole vielä käynyt Islannissa, nyt olisi suunnitelmissa käydä ennen syksyä.

Sivut

Kommentit (17)

opiskelijana käynyt

Paras ajankohta on heinäkuu. Silloin on lämpimintä.
2 krt olen siellä käynyt, eka kerta mentiin laivalla Norjasta. nyt on jo sentäs helppoa kun on lentoyhteydet.
Kuumiin lähteisiin kannattaa tutustua, se on maan varsinainen erikoisuus.
Lämmintä vaatetta ja sateen pitävää mukaan.

-maija

Islannissa on syytä varautua kerrospukeutumiseen. Varaudu, että tuulee viileästi, varjossa jopa kylmää heinäkuussakin ja hetken päästä paistaa aurinko pistävästi, jos ei sada vettä vaakasuoraan. Kaikesta huolimatta suosittelen!

Anita

Kaktus olet valinnut mielenkiintoisen matkakohteen.
Kesällä Islanti on parhaimmillaan.
Kovin lähelle kuumia lähteitä ei ole turvallista mennä, että ei putoa maan alle syöpyneisiin onkaloihin.
Aivan ihania villapaitoja voi ostaa Islannista ja ne ovat erittäin kauniita.
Ihmiset siellä ovat iloisia ja ystävällisiä.Anita

Risto

Viiden ja seitsemän päivän matkoja, myös kiertomatkoja tarjoaa Saga matkat.
Lennot Helsingistä Reikjavikiin.
Matkustaminen käy sutjakkaasti.

Eva

Kävin maaliskuussa Reykjavikissa. Sää oli ihan käsittämästön; silmänräpäyksessä auringonpaisteesta hyytävään tuuleen ja räntäsateeseen. Kaupunki on melko kallis ja itse keskityinkin enimmäkseen ihailemaan upeita maisemia. Bussilla pääsi ostoskeskukseen Reykjavikin laidalle, en enää muista bussien numeroita, mutta turisti-infossa opastavat kyllä. Pääkatu Laugavegur on täynnä upeita kauppoja ja ravintoloita, mutta hintataso on niissä aika kova muutamaa poikkeusta lukuunottamatta. Blue lagoon oli hieno kokemus, kannattaa mennä heti avaamisen jälkeen ennen kuin se on ihan täynnä. Ihanaa lomaa!

Eva

Sartsa

Onnea valinnasta, menkää ihmeessä :)

Olen itse ollut Islannissa toukokuussa ja säät olivat pääsääntöisesti ok. Kesä on varmaakin mukavinta aikaa, aivan kuten Suomessa.

Meillä oli erittäin onnistunut reissu aikoinaan ja tässä muutama vinkki:

- Auton vuokraus päiväksi (käytännössä kaksi päivää). Teimme ns. Golden Circle -kierroksen, jonka toki voi ostaa valmiina retkenä paikalliselta yritykseltä. Omatoimisesti kierros on kuitenkin itse säädeltävissä. Jos otatte vuokra-auton, käykää kuuluisassa hummeriravintolassa paluumatkalla. Ravintola on nimeltään \"Vid fjorubordid\" ja se sijaitsee meren rannalla lounaisrannikolla.Itse Golden Circle pitää sisällään geysirit, mahtavan vesiputouksen sekä kansallispuistoalueen.

- Toiselle autopäivälle retki Blue Lagooniin (ihanaa hemmottelua)

- Valasristeily Reykjavikista (valaita, lunneja jne)

- Kaupungin turistitoimisto järjesti ainakin aikoinaan maksuttoman opastetun kävelykierroksen Reykjavikin keskustassa turisti-infon edestä. Sama mielettömän hauska kaveri veti myös ns. kummituskävelyn edulliseen hintaan. Kierros päättyi kaupungin hautausmaalle ;)

-Ostoksille kaupungin ulkopuolella olevaan \"itäkeskukseen\". Hinnat saattavat olla nykyisin entistä maltillisempia.

Muuten hintataso oli jo ennen talouden romahtamista ihan ok. Olin itse positiivisesti yllättynyt mm. ulkona syömisen hintatasosta. Raaka-aineet ovat erittäin hyviä; mm. kalat, lunni, hummeri ja lammas ovat siellä edullisempia kuin Suomessa.

Mimi

Aivan erityinen kokemus on myös risteily Islannin ympäri. Pari vuotta sitten teimme sisareni kanssa Kristina Reginalla ja voin hyvin suositella, jos vielä järjestävät. Päiväretket olivat kerrassaan mahtavia, ennen kaikkea erikoisen luonnon vuoksi. Kuumat lähteet, putoukset, maasta poriseva rikkipitoinen muta ja ihmeelliset kivi- ja laavamuodostelmat jäivät mieleen ikuisiksi ajoiksi.Samanlaista maisemaa en ole nähnyt missään.

Varmasti kierros kunnon autolla saaren ympäri on myös hyvä vaihtoehto. Hyvä paikka valasretkille on myös Husavik pohjoisessa. Lämmintä vaatetta ja sadevarusteet mukaan.

Kaktus

Kiitän vastaajia erinomaisista vinkeistä, sain paljon hyödyllistä tietoa tulevan matkani suunnitteluun.
Vastaajille kiitokset ja hauskaa kesää !

Islantiin ihastunut

Itse sain hyviä ideoita omalle matkalle Suomi24.fi keskustelupalstalta ( Eurooppa -> islanti -> keskusteluketju \"Islannin retkistä\" ), siellä mm. oli linkki hyvään blogiin. Islannissa on autonvuokraus aika kallista, mutta silti suosittelen sitä. Ei kannata jäädä pelkästään Reykjavikiin vaan vähintäänkin kierrellä (omalla autolla tai valmisretkillä) saaren eteläosia. Hyviä vinkkejä saa myös Mondo-kirjasarjan Islanti-oppaasta!

käynyt

Lennot ja hotellin voi buukata netistä. Ei tarvi matkanjärjestäjän kautta.
Islannissa olo on toista kun joku Kristinan ristely, sehän ei pitkään maassa viivy.
Heinäkuu on ehdottomasti paras ajankohta.

mm

Sää puolesta voisin sanoa että Toukokuun puoliväli-kesäkuu on kaikkein kuivinta aikaa. Sillon ei vielä ole kaikki paikat täynnä turisteja niinkun heinä-elokuussa. Missään tapauksesa ei kannata jäädä Reykjavikiin, vaan kierrellä maata. Auto kannattaa ehdottomasti vuokrata, mutta normiautolla ei pidä lähteä seikkailemaan sisämaan teille, joissa oikeasti ei pärjää kun nelivetoautolla.

Siru

Islanti on aivan upea paikka. Reykjavikin kaupungissa on helppo liikkua myös polkupyörällä. Infosta saa helposti varattua myös islanninhevosretken, minne mekin osallistuimme, vaikka emme mitään ratsastajia olekaan. Upeissa maisemissa päästiin ratsastamaan, vau. Blue Lagoon on hieno kokemus, samoin valasretki ja Golden Circle. Kannattaa mennä ja on joka euron arvoinen paikka! :)

Ninnukka

Olimme mieheni kanssa kesäkuussa viikon reissulla Islannissa ja kiersimme vuokra-autolla saaren ympäri Länsivuonot mukaanlukien. Teimme omatoimimatkan, koska emme pidä valmismatkoista, vaan haluamme rauhassa tutustua ympäristöön. Auto kannattaa vuokrata etukäteen ja napata se mukaan jo lentokentältä. Matkalla Reykjavikiin pysähdyimme Blue Lagooniin rentoutumaan ja nauttimaan :) Reykjavikista jatkoimme seuraavana aamuna saarta vastapäivään Golden circlen kautta kohti etelää (pysähtelimme vähän väliä eri vesiputouksilla ja muissa kauniissa maisemissa), siitä länteen ym. Matkaan mahtui niin huikeita nähtävyyksiä, etten niitä kaikkia tähän nyt erittele, vaan kehotan jokaista itseä tutustumaan :)

Majoituimme teltassa eri leirintäalueilla ja tämä majoituismuoto sopi meille seikkailunhaluisille erinomaisesti. Leirintäalueet oli sijoitettu upeisiin paikkoihin esim. vuorien kupeisiin, kuumien lähteiden viereen, vesiputousten kylkeen ym. Aivan mahtavaa! Ja maksoi kahdelta hengeltä yhteensä n.15€/vrk sisältäen telttapaikan ja suihkun lisäksi useimmiten myös uima-altaan käytön. Koko viikon lämpötila pysytteli 15-19 tienoilla ja aurinko paistoi lähes koko ajan. Oikein mallikkaat ulkoilukelit siis :)

Yhdeksi kohokohdaksi mainitsisin Länsivuonot, jotka turistit jostain syystä usein jättävät väliin. Pääsimme Länsivuonoilla rentoutumaan aitoon, luonnon lähteeseen, joka on turisteilta ja opaskirjoista \"piilotettu\". Olimme onnekkaita sillä eräässä pienessä kylässä työskentelevä suomalainen antoi koordinaatit tähän piilolähteelle. Kokemus oli sanoinkuvaamaton! Annan mielelläni lisätietoja halukkaille! :)

Vielä pieni muistilista:

- Vaikka meillä kävi hyvä tuuri säiden suhteen, kannattaa mukaan pakata riittävästi vaatetta!!
- Osta kameraan usea muistikortti, kuvattavaa riittää! :)
- Paras matkustuskausi touko-syyskuu, tällöin säät ovat maltilliset ja Länsivuonojen tietkin ovat auki
- Vuokraa auto etukäteen netistä, saat halvemmalla
- Kierrä saari ympäri omatoimisesti

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat