Puerto de Soller

haaveena

Onko kokemusta Mallorcan P. de Sollerista? Selostusten perusteella vaikuttaa kivalta omatoimikohteelta. Onko käyneitä?

Kommentit (4)

tunor

Olin kesäkuussa 2004 pari viikkoa Puerto de Sollerissa. Olimme vuokranneet asunnon rinteeltä kylän yläpuolelta. Kylä on kiva, koko aikana kuulimme suomea puhuttavan vain kerran käydessämme Palmassa. Mutta suunnitteluvirheemme oli siinä, että kuvittelimme kulkevamme julkisilla kulkuvälineillä. Parin päivän jälkeen annoimme periksi ja kävelimme autovuokraamoon. Ainoa julkinen kulkuneuvo nimittäin oli vanha ja kallis ratikka Solleriin, josta sitten pääsi eteenpäin bussilla, mutta ei kovin moniin suuntiin. Auton saatuamme meille avautui ihan kaunis vuoristoinen Mallorcan kolkka, se osa rannikkoa on täynnä viehättäviä kyliä. Suosittelen ehdottomasti, mutta vuokra-auto välttämätön!

Nina

Mallorca on ihana saari.Bussiverkosto todella kattava ja hinnat edulliset.
Saaren länsiosa on oma suosikkini.
Palmasta lähtee busseja tiuhaan esim Valldemossan(tutustumisen arvoinen kylä)kautta Deiaan (suosittelen kunnon kenkiä ja piipahtamista Deian kujilla sekä pikkupatikointia polkua alas Deian pieneen rantaan) ja sieltä Solleriin.Sollerista pääsee tosiaan vanhalla ratikalla Puerto de Solleriin. Tai sitten bussilla suoraan Puerto de Sollerin omalle \"linja-autoasemalle\",josta lähtee myöskin busseja mm Palmaan.
Palman linja-autoasemalta lähtee tiuhaan busseja saaren eri reiteille ja aikatauluja saa (kannattaa kysyä) lipputoimistosta. Netin aikataulut ei välttämättä pidä paikkaansa.
Suosittelen kokeilemaan kerran antiikkijunaa Solleristä Palmaan tai toisinpäin.
Keväällä on rauhallista ja busseissakin on hyvin tilaa. Kesällä en tätä retkeilymuotoa suosittele!
Bussit on tupasen täysiä ja istumapaikoista on turha unelmoida. Pysäkeillä voi joutua odottamaan tunteja,täyteenahdetut bussit ei pysähdy!
Ja keskikesän helle on armoton :)

Suosittelen tutustumista koko saareen.
Jos aikaa on rajallisesti,suosittelen vuokraamaan auton. Tiet ovat hyväkuntoisia mutta korkeuseroja on! Vuoristossa on raikasta kesähelteiden aikaan.

aloittaja

Kiitos infoista.
Palmassa ei aiota asua vaan nimenomaan tuolla Puerto de Sollerissa.
Kovia patikoijia ei olla joten joku muu kulkutapa tulee kysymykseen. Toki lyhyempiä kävelyretkiä harrastetaan.

aloittaja

Erityiskiintos tunorin antamasta infosta liittyen liikenteeseen.
Meillä on tapana vuokrata auto kun ollaan vastaanvanlaisissa lomapaikoissa. Silloin on riippumaton siitä tuleeko joku bussi tai juna, ja ottaako bussi mukaansa. Voi myös pysähtyä siellä missä jotain kiintoisaa on.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat