Minne veisitte ulkomaiset vieraat retkelle Helsingistä

Raitarouva

Saamme heinäkuussa vieraita Yhdysvalloista, poikamme ja hänen ihana latino-tyttöystävänsä Mandy, ikä 30-v. ja ammatiltaan lastentarhanopettaja. Haluaisimme viedä heidät kahtenä päivänä päiväretkelle Helsingistä. Mitä suosittelette?

Sivut

Kommentit (17)

helsinkiläinen

Tarkoitat varmaan kohteita Helsingin ulkopuolella. Fiskars on hieno kohde, samoin Porvoo. Myös Tuusulan rantatien kohteet eli etupäässä Halosenniemi.
Noihin mainittuihin olemme vieneet ulkolaisia vieraitamme, sekä nuoria että barttuneempia.
Helsingissä tietysti Suomenlinna on ykkönen.

Mimi

Jos nuoripari on kiinnostunut taiteesta, niin miten olisi Tammisaaressa hiljattain avattu Helene Schjerfbeck museo? Myös Ateneumissa on tosin nyt iso Schjerfbeck-näyttely.

Tammisaari on kaikin puolin kiva ja tunnelmallinen kesäkaupunki.Sinne ajaa Helsingistä autolla noin 1,5 tunnissa. Junalla ja bussillakin pääsee perille.

helsinkiläinen

Ehdottamani Fiskarsin kanssa samaan retkeen ehkä sopii myös Tammisaari, siellä on. myös Villa Schildt, Schildtien kotimuseo.
Myös Billnäsin ruukki on tuolla suunnalla. Mutta Fiskars on omaa luokkaansa kyllä.
Nuorista ei taas tiedä mistä ovat kiinnostuneita... ei aina mistään (sorry mutta ei kaikkia kiinnosta asiat kovin laajasti).

exhelsinkiläinen

M/s J.L. Runebergilla Helsingistä Porvooseen. Porvoossa on mahdollisuus osallistua myös opastettuun kävelykierrokseen vanhassa Porvoossa.
Laivalla on tänä vuonna vieläpä 100-vuotisjuhlavuosi.

Krüger

Aloittaja kysyi kohteita Helsingistä, ihmiset vain ilman muuta olettivat että tarkoitettiin jotain hiton Tammisaarta... heh.
Stadissa vieraat tulee ilman muuta viedä Suokkiin, siellä menee kyllä koko päivä. Sitten vieraiden kiinnostuksesta riippuen vaikka risteily Stadin edustalla, Sjerfbäck Atskissa, Viikin arboretum tai tekniikan museo Vanhakaupungin koskella. Vaihtoehtoja on paaaaaljon.

Kristiina

\"Aloittaja kysyi kohteita Helsingistä, ihmiset vain ilman muuta olettivat että tarkoitettiin jotain hiton Tammisaarta… heh.\"

Vai niin. Lienee sinun suomen kielen ymmärtämisen taitosi melkoisen heikko, jos todellakin luulet että nämä lauseet:

\"Minne veisitte ulkomaiset vieraat retkelle Helsingistä\"
\"Haluaisimme viedä heidät kahtenä päivänä päiväretkelle Helsingistä\"

tarkoittavat että vieraat haluttaisiin viedä johonkin kohteeseen Helsingissä.

Tähän ketjuun ovat vastanneet täysin oikein ja hyvillä vinkeillä kaikki muut paitsi sinä.

Ja päiväretkelle, POIS Helsingistä, ehdotan minä samaa suuntaa kuin muutama muukin. Ensin Fiskarsiin, sitten Raaseporin linnan raunioita vilkaisemaan, sitten Tammisaareen ja noin tunnin kävelylenkki keskustan ihanalla pientaloalueella ja kahvit viehättävässä Café Gamla Stanissa; jos haluaa vähän luontoa nähdä niin sitten vielä Ramsholmenin luonnonpuistoalueelle kävelemään. Tämän jälkeen sitten takaisin Helsinkiin, ja jos intoa riittää, niin puoli tuntia autolla Hankoon ja siellä ruokailu jossain sataman kivoista ravintoloista. Esim. Origo on tosi tunnelmallinen kynttilöineen.

Ruuturouva

Alunperin tarkoitin kyllä retkiä Helsingin ulkopuolella, mutta ei se mitään jos vihjeitä tulee Helsingin sisältäkin. Kaikkea kun ei aina itse hoksaa.

Hyviä ideoita olen jo saanutkin, kiitos niistä!

Raitarouva

voi ei, siis Raitarouva. Yritin keksiä hauskan nimmarin ja sain idean suosikkivaatteistani (raitapaidat). Oli kai liian fiksua minulle..., Vastasin toiseenkin ketjuun nimmarilla Ruuturouva.

pääkaupunkilainen

On jo ehdotett Porvoota mutta jos on auto käytössä, silloin ilman sillä, ei ikivanhalla Runebergilla kannata lähteä, se saattaa nimittäin tehdä stopin, kokemusta on.
Edelfeltin museo on lähellä Porvoota, mutta tuskinpa nuoret kovin paljoa taiteesta välittää. Porvoon tuomiokirkko on hieno nähtävyys ja se vanha kaupunki.
Tammisaaren suunnassa on paljon nähtävää kuten on jo kerrottu. Fiskars, Billnäs ym. Turha liikaa on ympätä kohteita, eihän sitä ehdi yhdessä päivässä tai kahdessa. Tammisaaressa on Schildtien \"kotimuseo\" eli heidän asuintalonsa on Alvar Aallon suunnittelema. Sinne ei tietenkään pääse sisälle mutta rakennuksen voi nähdä ulkoapäin.
Aloittaja pyysi ehdotuksia Helsingin ulkopuolelta, ei kaupungista.
Tuusulan rantatie on hienoa aluetta, mm. Halosenniemi.

Tirlittan

Kun on kyse niinkin läheisestä henkilöstä kuin omasta pojasta niin olisiko järkevintä kysyä häneltä itseltään hänen omia toiveitaan ja suunnitella ohjelma sen mukaan.
Poikanne tietää varmasti myöskin tyttöystävänsä toiveet ja kiinnostuksen kohteet kaikista parhaiten.
Näistä lähtökohdista on hyvä edetä.

Vierailija

Hyvä idea kysellä täällä vinkkejä, sitten kysyä pojalta mitä meiltä on. eli helsignistä löytyy jo jotain ja vastapainona on sitten Suomenlahden rannikon aarteet. Historiaa ja luontoa löytyy rannikkopaikkakunnilta. Pohjatiedot nähtävyyksistä on hyvä tietysti kerrata.

vastaaja

Martta

Minäkin suosittelen Tammisaarta, yhdistettynä Fiskarsiin. Myös Mustion kartano samalla suunnalla on hieno paikka aurinkoisena kesäpäivänä.

Kävin Tammisaaressa viime viikonloppuna, ilma oli surkea mutta kaupunki nätti. Schjerfbeck-näyttely oli pieni mutta kannattaa mielestäni silti käydä katsastamassa. Varsinaisesta Schjerfbeck-museosta ei voi puhua, vaan pysyvästä Schjerfbeck-näyttelystä joka on Tammisaaren pienen museokeskuksen yhteydessä. Tänä kesänä siellä on myös muita suomalaisia naistaiteilijoita, muun muassa hienoja Maria Wiikin ja Amelie Lundahlin maalauksia. Venny Soldanilta oli myös tauluja, mutta häneltä olen nähnyt parempiakin.

Ekenäs

Läntinen Uusimaa on aarreaitta mitä nähtävyyksiin tulee. Kuninkaantie on Suomen historiaa ja sieltähän noita täkyjä löytyy.
Tammisaareen me menemme lauantaina, antiikkimarkkinoille. Kaupungissa on se Schrefbeck-näyttely, se täytyy samalla katsastaa. Lauantaisin on toritapahtuma. Kahviloita löytyy rannasta ja siellä on aina paljon väkeä liikkeellä.
Fiskars on kiva paikka. Karjaan lähellä on Åminne gård jossa on lounasravintola, nettisivuilta löytyy tiedot aukioloajoista. Siellä on ollut tapana käydä syömässä jos ei ole mahduttu Tammisaaren ravintoloihin.

Krüger

Suomeahan mä en juurikaan ymmärrä, mutta edelleen olen sitä mieltä, että Stadissa riittää kyllä nähtävää pariksi päiväksi; ei ole mitään syytä lähteä landelle.
Pohjassa Åminnegård on auki myös lounasajan ulkopuolella, mutta laatu on niin kuraa että sitä ei voi suositella kenellekään.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat