Portugali vai Kroatia?

pähkäilevä

Kesälomalle kumpi sopii aikuisille paremmin. Emme biletä, tykätään hyvästä ruoasta, kauniista luonnosta, mielellään ollaan paiakllisen elämän keskellä. Etelä-Portugali on tuttua mutta Kroatia ei.

Sivut

Kommentit (16)

Martta

Molemmat mielestäni sopivat teidänlaisillenne matkailijoille. Tällä hetkellä taitaa olla enemmän tarjontaa mm lennoissa tuonne Kroatian suuntaan ja lentoajatkin lyhemmät kuin Portugaliin, joten oma vaakani kallistuisi sen suuntaan.

aloittaja

Kroatia on lähes loppuunmyyty kesän osalta eli silloin kun lomat on. AM:lla on jotain mutta turhan kalliita hotelleja, hinta yli 2000/2.
Portugalin lennot ovat aikataulultaan hankalia eli lähtö illalla ja paluu yöllä. Sitä täytyy kyllä harkita jos ei muuta järkevää vaihtoehtoa löydy. Albufeira on tuttu, hotelli keskustassa hyvä. Jotain tekemistä kun keksii sille viimeiselle päivälle, ehkä sen kestää.

Birbana

Suosittelen Kroatiaa tällä kertaa.
Vaikka onkin suht loppuunmyyty, mutta siellä on paljon, paljon muutakin, kuin Dubrovnik ja Pula.

Esim. keski-Kroatia Splitin ja Sibenikin alue on todella monipuolinen ja ilmentää kasvillisuuden sekä väestön pohjaltaan koko Kroatiaa.

Rannikkotie Adrianmeren rantaa Pulasta alaspäin on AIVAN UPEA!

tutkinut

Split on se joka kiinnostaa. Apollon hotellit miellyttävät kyllä, AM:lla näyttää olevan Cavtat ja hotellit \"kaukana kaikesta\". Kalliit hinnat etäällä olevissa hotelleissa, ei mitään järkeä. Moni haluaa asua elämän keskellä.

Kaktus

Jos haluatte erilaista kuin tavanomaiset tutut matkakohteet, niin siinä tapauksessa kannattaisi tutustua Kroatiaan.
Istrian niemimaa on erityisen kaunista seutua.
Ainakin Porec\'ista tehdään retkiä muualle ihanaan Istriaan. Suosittelen!

aloittaja

Tilanne näköjään elää, näyttää olevan jotain jäljellä Kroatiaan. Vielä ei uskalla matkaa ostaa koska loman alku hieman auki. Jos valmsimatkat lopuu, saattaa Blue1:lta saada lennot ja hotellin.

antsa

Molemmat varmasti hienoja maita, mutta itse ainoastaan Kroatiassa käynyt ja sitä voin muiden tavoin suositella.
Ota lennot Blue1:lla Splitiin ja sieltä sitten muutaman päivän jälkeen bussilla Dubrovnikiin ja Blue1:lla takas kotiin Dubrovnikin kentältä. Molemmat on upeita kaupunkeja, itse tosin ehkä hieman enemmän Dubrovnikista pidin. Dubrovnikista tehdään myös paljon päivän reissuja Montenegroon joka myös tutustumisen arvoinen paikka.

Tirlittan

Portugalin rantalomakohteet eivät ole koskaan oikein kolahtaneet minuun joten suositukset kääntyvät Kroatian puolelle.
Varsinkin tuo antsan ehdotus kuulostaa herkulliselta.
Siinä yhdistyvät ranta sekä kaupunkiloma, kulttuurista kiinnostuneelle Dubrovnikissa riittää nähtävää muutamaksi päiväksi.

riksa

Kroatia on enemmän minun mieleeni. Myös Portugalissa olen käynyt monet kerrat, mutta ei se ole niin kovin lähelle sydäntä osunut. Se kyllä kannattaa pistää merkille, että Kroatia on paljon muutakin kuin se Dubrovnik. Joskus vuosikymmeniä sitten siellä käytiin halpamatkoilla. Nyt matkat eivät suhteessa ole enää niin edullisia, joten viikko tai kaksi Kroatiassa ei ole \"epäonnistunut\" vaikkei Dubrovnikissa kävisikään. Loppujen lopuksi aika pienessä kaupungissa turhankin paljon turisteja. On sillä kääntöpuolensakin. Itse en koko viikkoa Dubrovnikissa enää jaksa olla. Hieman rohkeutta matkan suunnitteluun. Voin kyllä antaa vinkkejä, jos tarvitaan.

Vierailija

Pidän Portugalista, Albufeira on samalla kaupunkiloma, ja kun vielä asuu vanhassa kaupungissa, loma ei siitä parane.
Jos vuokraa auton, niin on tehty, ja lähtee liikkeelle maaseudulle, vielä parempi. Algarvessa toki on ikäviäkin paikkoja, jos ei pelaa golfia.
Pidän myös sikäläisistä ihmisistä, eivät tuppaannu, eivät kysele turhia (kuten krekut, turkkilaiset jne) Siellä on myös turvallista.
Jos Kroatiaan menisin, en missää tapauksessa Dubrovnikiin. Se on nykyään ve...läisten kansoittama. Toki siellä retkellä voi käydä jos ei muuta vaihtelua keksi.
Nämä mielipiteet perustuvat omiin kokemuksiini. Mistään ei saa niin hyvää portviiniä, monia laatuja, kuin Portugalista!!!Fadoillat ovat kulttuuria myös.

....

aloittaja

Portugali on valintamme. Otettiin yhteyttä Lagosissa asunnon omistavaan henkilöön. Hänellä oli meille sopivana ajankohtana vapaata eli vuokrattiin rivitaloasunto kahdeksi viikoksi.
Mahtavaa! Kroatia saa vielä odottaa.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat