Vaikuttavimmat omatoimimatkasi,mitä odotit ja mitä löysit?

Ulpukka

Itselleni tulee mieleen kuukauden mittainen omatoimimatkani Kap Verden saarillev.2001-02 vuoden vaihteessa, jolloin Suomesta ei vielä tehty valmismatkoja kys. paikkaan.

Matkalla kertyi 22 nousua ja laskua,tuntui,että olin koneessa koko ajan,tai odotin jossain seuraavan lennon lähtöä.

Sal saarella on kansainvälinen lentokenttä ja Sal oli varsinainen asumispaikkani kuukauden ajan.Tein lentoja pienkoneella myös muille saarille, joista Fogon tulivuorisaari on vaikuttavin. Eräs matkanjärjestäjä tuntuu tekevän retkiä sinne nykyään.

Fogon tulivuori on kieltämättä sykähdyttävä,oikeastaan koko saari on tulivuorta.Se on purkautunut viimeksi kunnolla 1995 ja se kyllä loi tiettyjä jännitteitä
saarella oleskeluunikin.

Toinen kolmenviikon omatoimi- reissuni oli muutama vuosi sitten Yhdysvaltoihin, johon menimme ystävättäreni kanssa.Siellä kiersimme lennellen,sekä vuokra autolla useammassakin osavaltiossa.Hauskaa ei puuttunut.

Valmismatkat ovat vaivattomampia ja niissäkin voi kulkea omia reissujaan,jos niin haluaa.Jokainen valitkoon itselleen sopivimman vaihtoehdon matkustaa.

Kommentit (14)

kulttuuria

\"Vaikuttavin\" on aika vahva sana, mutta kaikki ns. yli odotusten onnistuneet matkat, täynnä elämyksiä, ovat olleet kaikki kaupunkimatkoja.
Työni merkeissä menin eka kerran tutustumaan Vilnaan, silloin oli kultuurikaupunkivuosi tulossa. Se kaupunki ja maa ylitti kaikki odotukset, se ei ollut itää siten kun sillä sanalla ymmärretään. Vein pieniä ryhmiä myöhemmin kaupunkiin ja itse oamtoimsiesti seillä on tullut käytyä monta kertaa. Se kaupunki ja ne ihmiset veivät sydämeni. Myös puolisoni ihastui kaupunkiin.
Gotlannin omatoimimatkat ovat olleet myös antoisia.

Niksu

Opiskeluaikana otimme pelkät lennot Malesiaan Kuala Lumpuriin. Siellä löytyi kiva majapaikka hieman rähjäisessä Chinatownissa, muutaman päivän päästä luksus-yöbussilla (makuuasentoon kääntyvät istuimet) kohti pohjoista Penangin saarelle Georgetowniin. Hieno vanha kaupunki ja hieno saari, tutkimme myös Penangin pohjoisosia bussilla. Majoituimme vaatimattomiin bungaloveihin. Muuten hyvä mutta pelkkä tuuletin oli varusteena ja yötkin melko kuumia.

Lähtisin koska vain uudestaan, kunhan vain olisi kylliksi aikaa tutkia nettisivuja ja lukea opaskirjoja etukäteen.

Tirlittan

Minun omatoimimatkani ovat suuntautuneet etupäässä Eurooppaan.
Ensimmäisenä nousee mieleen eräs kreikanmatka joka suuntautui maan pohjoisempiin osiin.

Aikaa vietimme Kassandran niemimaalla josta teimme risteilyn Athos vuoren edustalle.
Tunsin itseni tirkistelijäksi kun kiikaroin luostareihin ja kurkistelin munkkien maalliseen
elämään.
Eräs munkki kitki rikkaruohoja keittiöpuutarhassa ja toinen istuskeli valkoisessa muovituolissa lukien jotakin.
Muovituoli ei oikein sopinut ympäristöön.
Athos vuoren jylhät maisemat ja vanhat luostarit tuntuivat mystisiltä muovituolista huolimatta, kenties asiaan vaikutti se että ne ovat naisilta saavuttamattomissa.

Kävimme myöskin Meteorassa.
Olihan Meteora jo ennestäänkin tuttu kuvista, mutta kun kalliot luostareineen ilmestyivät ensi kerran näkyviin oli pakko huokaista ihastuksesta sekä kunnioituksesta.
Oli aikainen alkukevät joten turistijoukot puuttuivat ja luostarit henkivät rauhaa ja levollisuutta.

Minulla on tapana keräillä kirkkojen ja luostareiden puutarhoista muratin taimia.
Meteoran muratti elää vielä tänäänkin, talvet sisällä kituen, kesät ulkona rehottaen.

Ehkä se paras omatoimimatka onkin vasta parin viikon päässä edessäpäin kun matkustan Englantiin hakemaan koiranpentuani.
Tiedän mitä odottaa, mutta se mitä saan on vielä arvoitus...

lisäkysymys

Ei millään pahalla mutta kuinka joku on voinut omatoimisesti risteillä Athoksen niemimaan rannikkoa? montako oli veneessä mukana?
Olen uskoneut niin että sinne mennään ajamaan rannikkoa pitkin isohkolla laivalla joka ajaa matkan päässä rannikosta. Niin me teimme eikä se ollut mikään omatoimimatka, mukana valtava määrä ihmisiä. Lähelle rannikkoa ei yksinkertaisesti saa mennä.

Mimi

Siksi kai tarvittiinkin sitä kiikaria?

Mitä noihin Athoksen luostareihin tulee, niin minua on kyllä aina ärsytttänyt, ettei naisia päästetä sinne vieraaksi. Miehet voivat päästä etukäteen vierailua anomalla.

laivalla

Luostareilla on omat sääntönsä, ihan hyvin niin.Suomenkin munkkiluostarilla on omansa eli nainen voi olla vain määrätyn ajan vieraana, esim. talkoolaisen Valamossa. Syyn ymmärtää jos vähän miettii eikä joka paikkaan tarvi uteliaan naisimmeisen nokkaansa pistää!
En tuntenut itseäni tirkistelijäksi kun oltiin Athoksen rannikon reissulla , en ole myöskään utelias, vaan ihailen määrättyjä asioita. Tuossa tapauksessa niitä hienoja vanhoja luostareita.

Tirlittan

Minulle on aivan uutta tuo että naisilla on virallinen aikaraja luostarissa oleskeluun.
Onhan luostareissa vierashuoneita,
Ja eikös siellä järjestetä näitä hiljaisuusriittejäkin?

Mikä mahta olla tämä aikaraja, onko sama Valamossa ja Lintulassa?

laivalla

Vastaan kysyjälle ja tieto on ehdottoman oikea.
Valamon luostarissa Heinävedellä on naisten pisin vierailuaika 2 viikkoa, se koskee niin vapaaehtoistyötekijöitä kuin muitakin.
Tieto on saatu luostarista ja matkanjohtajalta.
Munkit ovat paitsi munkkeja myös miehiä... yksi munkki on sieltä lähtenyt aikoinaan erään ruotsalaisen naisen matkaan ja mennyt Ruotsiin! Eli ei turhia kiusauksia pistetä vireille.
Lintulasta en tiedä muuta kuin sen että ainakaan viime syksynä eivtä voineet edes ottaa vieraita vastaan tilanpuutteesta johtuen.
Olen vieraillut muutaman kerran Valamon tukiyhdistyksen ryhmäreissulla Valamoon, on käyty myös Lintulassa.
Tuttaviani on vuosittain vapaehtoisina talkoolaisina Valamossa, he tietävät asian. Kun haluaa talkoolaiseksi, täytyy lähettää kirje luostarin johtajalle. Eli ei sinne noin vaan mennä.Lintulan pelisäännöistä en tiedä.
Valamon kansanopisto järjestää erilaisia kursseja, niiden pituus on yleensä viikko. Joku talvikurssi voi varmaan olla pitempi, mutta ne ovat ortodokseille tarkoitettu.
Tällä hetekellä taitaa yksi vierastalo olla remontissa, siellä ilmeni kosteusongelmia (Valamossa).

Tirlittan

Kiitos asiallisesta vastauksesta!
Minusta on äärettömän mukavaa jos kommenttini herättää joskus ihan asiallistakin keskustelua, kysymyksiä ja hyviä vastauksia.

Anja

Ainut oikea omatoimimatka, johon kuului muutakin kuin hotellin ja lennon varaaminen netistä, oli yksin tekemäni ensimmäinen Italian matka. Matkaohjelma: lento Hki-Rooma, pikajuna Rooma-Sorrento, kantosiipi Sorrento-Capri-Sorrento, bussi Sorrento-Amalfi-Positano-Sorrento, paikallisjuna Sorrento-Napoli-Pompeji-Ercoleanum-Sorrento, pikajuna Sorrento-Rooma, lento Rooma-Hki. Tämä kaikki yhdessä syyslomaviikossa, josta 3 päivää Roomassa ja loput Sorrenton ympäristössä!

Siihen viikkoon oli ladattu paljon henkilökohtaisiakin odotuksia, jotka toteutuivat täydellisesti! Rakkaus Italiaan, sen historiaan ja kulttuuriin syttyi roihun lailla. Matkaohjelma oli niin tiivis, tyyliin paljon yhdellä kertaa, että ehkä siksi kukaan ei suostunut mukaani matkalle:)

Kommentti nimimerkille \'Lisäkysymys\': Ei omatoimimatkaan sisältyvä laivamatka tokikaan tarkoita sitä, että ajelee ainoana matkustajana laivalla:)

jepjep

Niinpä, ei täällä taida kukaan ymmärtää tuota pointtia että miten se ei ole muka omatoimimatka jos on mennyt laivalla missä oli joitain muitakin? Tuskin sinäkään omatoimimatkojas teet yksin lentokoneella lentäen?

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat