Malta

valletta

Millaisia kokemuksia on Maltasta elokuussa? mahtaako olla liian kuumaa, siellähnä ei puustoa liiemmälti taida olla. Saari kyllä kiinnosta kovasti.

Kommentit (4)

Martta

En menisi Maltalle elokuussa, kahdestakin syystä. Siihen aikaan siellä on pilvin pimein turisteja ja kaikkialla ruuhkaista. Lisäksi, kuten arvelitkin, on erittäin kuuma. Kevät ja syys-lokakuu ovat parasta aikaa sään puolesta.

Saarivaltio sinänsä on kyllä matkan arvoinen. Busseilla on helppo kiertää kyliä ja kaupunkeja, reittiverkko on taaja. Lautalla ja bussilla pääsee myös lähellä sijaitsevalle pienemmälle saarelle, oliko se Gozo vai Comino nimeltään. Siellä näkee vähän luontoakin ja on kaikin puolin rauhallisempaa.

Itselleni oli yllätys, kuinka taajaan rakennettu Malta oli. Mieleen jäivät mm. Vallettan kujat, linnoitusrakennelmat ja aivan tavattoman upea johanniittaritarien rakennuttama kirkko. Siellä kannattaa käydä, vaikka ei kirkoista yleensä välittäisi.

Ruoka sen sijaan ei mielestäni vetänyt vertoja muille Välimeren maille. Maltahan kuului aikanaan Iso-Britannialle, ja brittiläisen keittiön vaikutus tuntuu.

aloittaja

Olen ollut aikoinaan kielikursseilla (aikuisten) saarella eli Vallettassa. Se oli syyskuun loppua ja lämmintä oli silloinkin. Suurin osa ajasta meni opiskellessa, retkiä toki oli myös.Silloin jäi mieleen että sinne pitää päästä uudestaan ja ihan lomalle. Kävimme myös Gozolla ja Gomolla silloin.
Paha vaan kun loma on heinäkuun puolivälistä elokuun puoliväliin, suunnilleen ja syksyllä kutsuvat jo sitten muunlaiset eli kaupunkimatkat. Toki Maltan loma on yhtäkuin kaupunkilomaa periaatteessa.
Täytyy harkita minne suuntaa.
Kiitos vastauksesta.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat