Lomaa... vaiko tehokkuustesti

symppis

Lainailen hanakasti aiheita ja ilmiöitä aiheesta.
Tämä tarttui eräästä ketjusta.

Eli onko lomareissu pakattu laukkujen myötä myös ohjelmaa, menoa täyteen,vai onko lukujärjestykseen jäännyt vapaita hetkiä. Tai kenties ei ole mitään ennakkoon harkittua vaan paikan päällä,tyylillä minne tuuli kuljettaa.

Kommentit (8)

stefan

Hyvä avaus. Nuorempana sitä arvelee, että on pakko olla tehokas nähdäkseen kaikenlaista, mutta lopulta huomaa, ettei millään ehdi ja on hienoa huomata palaavansa \"juurilleen\". Pettymyksiä eli liian suuria odotuksia joskus nuorempana koetusta matkakohteesta syntyy, mutta siitäkin näköjään pääsee yli. Pienet asiat tulevatkin tärkeiksi eikä kaipaa erityisesti mitään-noh, ehkä hotelilla mekkalalla on tietty rajansa. Ei hyvä-wanha mies muka muistelee...lanteet notkumaan, mutta missä siinä on noloilun raja?!

Tirlittan

Kun ei ole enää työvelvotteita niin lepolomaa voi viettää kotonakin, sadeilmalla käpertyä kirjan kanssa sohvannurkkaan ja aurinkopäivinä lojua reporankana laiturilla.

Siksi varsinaiset lomareissut ovat varattuja näkemiselle ja kokemiselle.
Aamiaiselle heti kun buffet aukeaa,sitten menoksi ja takaisin hotellille hieman ennen Nukku- Mattia.Tämä ei suinkaan tarkoita minuutti- eikä tunti aikatauluakaan, vaan kirkossa on aikaa istahtaa penkkiin kuuntelemaan hiljaisuuden tarinointia, museossa voi pysähtyä kiinnostavan esineen luo pidemmäksikin ajaksi tutkistelemaan yksityiskohtia.
Eli ajan kanssa ja mieli avoimena.
Ja jos päivä loppuu kesken, ainahan voi palata seuraavana takaisin.

laiskan oloinen

Kyllä aika väljä on tuo ohjelma.Viikkoa päälle ehkä pari kolme etappia ja muutoin sattumanvaraista. Yleensä sitä aika kuluu kuin siivillä.

matkaan

Riippuu lomasta tiestysti. Ei ohjelmaa täyteen, mutta ohjelmaa kyllä, ei mitään hotellihuoeessa makoilua ja tyhjää aikaa koko ajan.
Muutaman päivän kaupunkilomalla jää hieman rentoutumsiaikaakin ja itsellä se on kirja eli luen hotellihuoneessa iltaisin, samalla lepuutan myös jalkojani.
Jos taas on niin poikki että pitää vaan löhötä, silloin on parasta mennä lääkärille.
Itse olen aktiivinen ihminen ja pelkkä makoilu sekä kotona että lomalla ei tule kysymykseen, aivoja en jätä narikkaan koskaan.

ei velvoitetta

Kyllähän kohteita on listalla paljon,mutta ei niiden kanssa hermoilla. Jos jää jotain väliin niin joskus toiste.
On kohteita minne on rajattu aukioloajat. Eräät laivamatkaa (vene) vaativat paikat saattaa myrsky estää. Eli ei paniikkia. Tilanteen mukaan.

suomalainen

Lystiähän tuo on ennakkoon pohdiskella ja sommitella. Lukee kohteista mitä kirjoista,lehdistä,netistä löytyy.

Mutta se täytyy muistaa että tuo ei ole työlista,vaan kohtuudella ilman suorituspaineita.

loma lomana

Yleensä kaks tai kolmeviikkoiset lomapätkät tulee vähän sommiteltua,retkiä,auton vuokrausta, mahdollisia yöpymisiä jollain pitemmällä ajo tai juna matkalla.
Mutta nämä pikalähöt ja viikon irti kylmästä reissut on yleensä paikan päällä ohjelmoitu.
Hyvin varovasti.

laidasta laitaan

Aika paljon riippuu porukasta. Eli millaisia ihmisiä lähtee völiin. Kyse ei ole ikäjakaumasta yksin. Monet nuoretkin tykkää historiallisista kohteista ja toisaalta ikinuoret surraa diskoissa ja yökerhoissa.

Eli luonteet määrittää tavoitteet / kohteet
mutta ei paniikkivaudilla.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat