Vinkkejä Ruotsiin

till sverige

Mitä kohteita suosittelette Ruotsissa ja miksi? Omia kokemuksia, kiitos.
Tukholma on tuttu, samoin Norrköping, Göteborgin seutu, Gotlanti, Uppsala.

Kommentit (3)

maijki

Suosittelen omaa entistä kotikaupunkiani Falunia ympäristöineen, vuosikausia kannoin kassissani pinssiä \'jag har varit ner - i Falugruvan\'!

Eli hieno kaivosmuseo sekä idyllinen iso puukaupunginosa, pohjoisempana Siljan-järvi, joka pitää ehdottomasti kiertää, maisemat hienot ja useita erilaisia \'turistipyydyksiä\' peikkoineen etc kierroksella. Carl Larssonin koti Sundborn on todella idyllinen vierailukohde, hauska on myös tuttujen ruotsintuliasten Falu-hevosten veistämö.

Jos taas tykkää Lapista, niin silloin ihanteellinen paikka lomalle on Abiskon luonnonpuistoalue Narvikin ja Kiirunan välillä, lähellä Norjan rajaa. Mahtavaa ylänköaluetta Kebnekaisen näkyessä horistontissa. Ja pitäähän sitä käydä katsastamassa Kiiruna ennen kuin se joko sortuu kaivoskuiluihn tai siirretään.

ja kolmas erityisesti suositeltava kohde on Ruotsin länsirannikko pienine kalastajakylineen ja saaristoineen, Göteborgista pohjoiseen: Lysekil, Marstrand, Smögen... Aina puhutaan miten uniikkia on Turun saaristo, hmmm.

Ruotsissa on kiva reissata, kaikki on niin siistiä ja hoidettua ;)

aloittaja

Kiitos majki hyvistä vinkeistä. Tuo Falunin ympäristö, suomalaismetsien seutu myös (eikö sekin ole aika lähellä) tuli mieleen.
Göteborgin seutu eli se ihana saaristo (kyllä meidän saaristot kalpenee sen rinnalla, sorry!) on tuttua koska olen opiskellut Göteborgissa muutaman vuoden. Silloin tuli käytyä läpi noita kauniita seutuja, Gullholmenilta näkyi suoraan pienelle luodolle missä Evert Taube on asustellut ja laajentanut tuotantoaan.
Kaiken kukkuraksi, ruotsalaiset ovat ystävällsitä, fiksua väkeä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat