Lasten kanssa Kenian safarille?

Miettiset

Onko kokemusta, minkä ikäisten lasten kanssa voi lähteä safarille Keniaan? Meidän lapset 7-v. ja 8-v. ja haluaisivat kovasti katsomaan leijonia ja kirahveja. Isovanhemmat veisivät heidät mielellään safarilomalle ensi vuoden pääsiäisenä. Mietityttää vain, onko reissu liian raskas noin pienille?

Kommentit (6)

Taru

Safarimatkoja on varmaankin hyvin erilaisia, joten kannattanee ottaa niiden järjestäjiin yhteyttä ja kysyä heidän mielipidettään. Eihän olisi heidänkään etunsa, jos matkalla olisi mukana osallistujia, jotka eivät syystä tai toisesta pärjäisi.

Miiru

Olen ollut pari kertaa safarilla Keniassa. Lapsia on oikeastaan näkynyt aika vähän, ei ainakaan pieniä. Meidän safareilla ei ole ollut lapsia ollenkaan. Matkat on raskaita, tiet pölyisiä ja huonojakin vaikoin. Itse pidin valtavasti eläinten katselusta, mutta lapsia en veisi.
Jaksaisivatko noin pienet lapset kiinnostua monien tuntien ajelusta. Suosittelen leijonien katselua lähempänä esim. Ruotsin Kolmårdenissa, missä näet myös delfiinejä sun muuta.
Safarilla on aina myös riski sairastua vatsatautiin.
Kannattaa kysellä esim. Olympialta. Lodget on hyvin varusteltuja ja ruoka on hyvää. Uima-altaatkin on miltei joka paikassa.

Marjuska

Riskejä on safarilla on monenmoisia, rokotukset pitäisi hoitaa kuntoon, ainakin keltakuume ja hepatiitit, malarialääkitys on sellainen jota en omille lapsille ainakaan syöttäisi ja se on välttämätön safarilla. Malaronea pidetään turvallisena mutta itselleni se aiheutti ongelmia, Lariam taas saattaa tulla ties mitä oireita aikuisillekin saati lapsille ja lapsethan ei välttämättä osaa kertoa oudosta olosta. Muut malarialääkkeet eivät tehoa eivätkä nämäkään aina.
Kuumuus ja auringonpaiste sekä vatsataudit ovat yksi riskitekijä. Vihreään aikaan on kaikenmoisia ötököitä, iho on joskus aivan näppylöillä ja joskus pesuvedestäkin tulee iho-oireita.
Safariajot ovat pitkiä, joskus käydään välillä syömässä joskus taas ollaan koko päivä menossa,
siirtymätaipaleet pitkiä.
Afrikan kirjallisuuteen kannattaa tutustua, siitä saa jo käsitystä mitä safarilla on ja tehdään mm.
Olli Marttilan kirjallisuutta, Niila Rautasen safarisivut, Mauri Leivon kirja.
Meilläkin on 10 v lastenlapsi joka haluaisi safarille mutta ainakin 4-5 v. pitää odottaa ennenkuin mukaan pääsee ja sittenkin käydään tarkkaan läpi minne ja mitä riskejä. Lapsia en ole kuuden safarireissun aikana tavannut.

Hoitaja

En missään tapauksessa veisi lapsia raskaalle safarille, lapsille on paljon hauskempaa heille tarkoitettua viihdettä vaikkapa eläinpuistoissa.
Olen monta kertaa matkoillani ihmetellyt miten jotkut vanhemmat raahaavat pieniäkin lapsia aikuisille tarkoitettuhin paikkoihin.
Teidän ei tarvitse odottaa kuin muutama vuosi niin lapsetkin nauttivat Kenian safarista.Hoitaja

Arja

En minäkään lapsia veisi safarille. Malarialääkitys on arveluttava lapsille ja malaria tautina vakava. Ilman lääkitysta ei Afrikkaan ole asiaa. On muitakin tauteja joita on syytä varoa, Tzetse- kärpäsen levittämä unitauti Hyttyset levittävät malarian lisäksi mm. keltakuumetta, denguekuumetta, Japanin aivotulehdusta, filariaasia eli rihmamatotautia ja tularemiaa eli jänisruttoa, Sindbis-viruksen aiheuttamaa ihottuma-artriittia, Chikungunya-kuumetta sekä Rift Valley- ja West Nile -kuumetta. Tautien lisäksi todellakin matkat ovat rasittavia, usein odotellaan pitkään ja hiljaisuudessa eläinten saapumista paikalle. Wc:n ei pääse ja safarilla metsään tai pusikkoon ei ole asiaa. Olen ollut safarilla Tansaniassa, en ole lapsia nähnyt safarilla.

R-T-T

Ei pieniä lapsia safarille! Kaikkea ihmisille mieleen tuleekin. Tuon ikäisille eläintarhat ja eläinpuistot riittävät vielä hyvin. Kuvia katsellessa ja tarinoita kuunnellessa lapsille tulee kyllä kaikenlaisia mielitekoja, mutta eiköhän päätös kuitenkin kuulu vanhemmille.

Teini-ikäisiä voi alkaa ajattelemaan mukaan otettaviksi, mutta ei missään tapauksessa alle 10 vuotiaita. Rantalomat ovat parasta yhdessä tekemistä tässä tapauksessa. Viikon suurkaupunkilomassakin voi noin pienille olla monta \"kärsimyksen päivää\".

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat