Ranta/ kaupunkiloma

mummon mies

Suositelkaa paikkaa jossa voisi yhdistää kaupunki ja rantaloman.

Sivut

Kommentit (30)

Ile

Pesaro Italian Adrianmeren puolella onmonipuolinen ja tyylikäs rantakaupunki. Tai vaikkapa Turkin Antalya, Mallorcan Palma, Kanarian Las Palmas...

Tirlittan

Minunkin suosikkini on Nizza, onhan kaupungissa paljon nähtävää ja lähistöllä kiintoisia kaupunkeja kuten Monaco ja Cannes.

Toinen vähän tuntemattomanpi kaupunki on Ajaccio Korsikalla.

Kaktus

Budva, Montenegro. Adrianmeren kristallinkirkkaat vedet huuhtovat kymmenien kilometrien rantaviivaa.
Palmut, eukalyptuspuut, sypressit ja ihanat köynösruusut luovat viihtyvyyttä kaupunkiin.
Viehättävässä vanhassakaupungissa on viihtyisiä ravintoloita jotka tunnetaan tuoreista merenherkuistaan.
Kaupunki on Louvcenvuoren ja Adrianmeren välissä.
Hotelli kannattaa ottaa keskustan alueelta, niin ranta ja vanhakaupunki ovat kävelymatkan päässä.

Toinen suositeltava kaupunki on Kroatian Porec, sieltä voi tehdä retken ihanaan Istriaan, joka on kauneimpia paikkoja mitä olen matkoillani nähnyt, vaikka olen matkustanut kymmenissä maissa.
Toivotan hyvää ja antoisaa matkaa !

Stefan

Porec on nimenomaan Istrian niemimaalla Kroatiassa. Tietysti tuota niemimaata kannattaa sitten enemmänkin tutkiskella. Onhan siellä mm. Pulan kaupunki ja Limskin vaikuttava \"vuono\".

Palma de Mallorca, siinä on yksi hyvä kandidaatti. Kaupunkikin on jo jonkin kokoinen, niin että voi puhua ihan oikeasta kaupunkilomasta. Eräs täällä toistaiseksi mainitsematon kohde olisi Sardinian Alghero. Ja jos täällä on mainittu muitakin pikkukaupunkeja Budvaa myöten, niin yksi ihan hyväksi todettu kohde on vanha tuttumme Rhodos!

Kroatiassa

Porecista voi tehdä Istrian niemimaan kierroksen, jonka Kaktus mainitsee. Keskiaikaista arkkitehtuuria, kukoistavia viinitarhoja, ja huikaisevia näköaloja.
Lisäksi upea Brijunin luonnonpuisto joka käsittää 14 saarta.
Saarten luonto on poikkeuksellisen kaunis.
Siellä kasvaa yli 700 kasvilajia ja lintulajeja on tavattu ainakin 150.

Kulttuurimatkaaja voi kuluttaa tunteja lähes 1500 vuotta vanhan Euphrasiuksen Basilika-kirkon lisäksi vaikkapa kaupungin lukuisissa gallerioissa.

antsa

Omat suosikit Barcelona ja Dubrovnik sekä Euroopan ulkopuolelta Dubai.
Seuraavaksi pitää mennä katsomaan tuota Istrian seutua, sen verran kauniit maisemat oli jo Dubrovnikissa ja Splitissä.

mrs matkaaja

Paljon on jo hyviä vinkkejä tullutkin ja lisäisin vielä Malagan. Jostain syystä suomalaiset jättävät sen usein nopeasti taakseen ja suuntaavat muualle. Helppo junayhteys kentältä. Upea katedraali, mahtava Picasso-museo (ja myös taiteilijan syntymäkotimuseo löytyy), hyvät shoppailumahdollisuudet, rantaa löytyy sekä tunnelmallinen vanha kaupunki. Puhumattakaan laajasta ravintoloiden kirjosta. Lomailin pari vuotta sitten kesäaikana kokonaisen viikon Malagassa ja tekemistä riitti.

Albufeira

Albufeira Portugalissa. kaupungissa asutaan eli ei ole turisteille rakennettu.Kun ottaa hotellin vanhasta kaupungista, on keskellä paikallista elämää.

Ei vain yhtä

Vaihtoehdot lisääntyvät, kun ajattelee, ettei koko ajan tarvi olla yhdessä ja samassa paikassa. Voi ottaa hotellin joko kaupungista tai rannalta ja kohtuumatkan päästä löytyy sitten sitä muutakin.

Esimerkikiksi Sorrentosta käsin pääsee henkilöjunalla Napoliin näppärästi, Sorrento itsessään tosin en ole kummoinen rantapaikka, mutta hotelleissa on uima-altaita ja merinäkymät on hienot.

Cadiz taas on jo itsessäänkin kaupunki, mutta vaihtoehdot lisääntyvät, kun varaa yhdeksi tai kahdeksi yöksi hotellin Sevillasta, junalla tai bussilla pääsee.

Barcelona jo mainittiinkin, sen ympäristössä on useita rantakohteita, joista pääsee bussilla kaupunkiin.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat