Ihmisten tirkistely ja muut ilmaiset huvitukset

Olenko törkeä?

Kertokaapa mikä tuottaa teille ilmaista huvia matkoillanne? Minusta on hauska katsella pariskuntia ja perheitä, ja tarkkailla heidän käytöstään ja ilmeitään ja miettiä, ketä he ovat ja millaisessa suhteessa he elävät. Matkoilla ihmiset ovat erilaisia kuin muuten, siis jotenkin paljaampia.

Kommentit (15)

ent.poliisi

Olet kyllä oikeassa,mutta aloittaja puhui nimenomaan ihmisten kyttäämisestä.Varmaan muistilehtiö kädessä tuijottelee,jahas tuolla tuulipuku,tuolla toinen, kas kas piraatti roksit,
kolme kulahtanutta farkkurenttua.
Katsos kun sillä lailla tulee kerrottavaa matkailusivustolle,eikä tarvi mennä termínaalia kauemmas.

Tirlittan

Puutarhaihmisenä tirkistelen porttien raoista ihmisten pihoihin ja kurkistelen muurien yli puutarhoihin.
Joskus olen kutsunut itseni sisäpuolellekin, onneksi samanhenkiset ihmiset aina toisensa tunnistavat.

Kuinka kauniita ovatkaan ruosteisiin ruokaöljykanistereihin istutetut hehkuvan punaiset pelakuut harmaalla kivimuurilla tai isossa saviruukussa kotiaan pitävä viikunapuu.

Myöskin ulkomaiset puutarhamyymälät saavat minut kliimaksin partaalle.
Jee, kohta uppoaa lapio multaan kotomaassakin!!

Merkonomi

Ilmaista huvia on mennä ulkomailla tavalliseen ruokakauppaan ja katsella valikoimia ja ihmisten ostokäyttäytymistä. Se on hauskaa. Kassaneitiäkin on kiva tarkata.

. . . . . . .

Kun istuu terassille juomaan vaikka kupin kahvia niin tottakai siinä väkisinkin näkee ohikulkijoita. Ei katsominen ole tirkistelyä.
Mihin ne silmänsä panee, ei ole todellakaan synti katsoa kadulla kulkioita.
....

faktahomma

Aloittaja kertoo tirkistelevänsä ja miettivänsä millaista elämää näkemänsä tyypit elävät.... mutta mitä se sille kuuluu. Jos ei itellä ole elämää, ei sitä tuolla tavallakaan saa.

so what

No mutta. Kaikkihan me tarkkailemme toisiamme ja myös ihan vieraitakin ihmisiä ja teemme heistä johtopäätöksiä. Mitä pahaa siinä muka olis?

maijki

Tässähän tätä kirjallista tirkistelyä ja arvostelua on jo sankoin joukoin harrastettu - kirjoittamalla vai katselemalla, ihan sama. Sitten siitä näkemästään/lukemastaan vetää johtopäätökset toisten elämästä, usein ihan omaksi huvikseen. Onhan se toki mukavaa istuskella jossain pikku katukuppilassa - tai vaikka kirkon portailla - ja katsella maailman valumista siitä ohi - ja väkisinkin siinä ohi kiitävässä tuokiossa luo pikaisia päätelmiä ohikulkijoistakin ;) Sehän on juuri tärkeä osa tätä reissaamisen ihanuutta, kuka sitä jaksaa tuntitolkulla pelkästään jotain patsaita ja muinaisia tauluja tiirailla? Elävää elämäähän sitä on lähdetty yleensä katsomaan, vaikka nauttisikin historian havinasta. Samalla tulee poimittua niitä kulttuurieroja. Itse rakastan tuon ihmisten katselun lisäksi vihannestorien, puistojen ja puutarhojen bongailua!

Mukavia \'tirkistelyreissuja\' kaikille ensi kesänä!

kannanotto

Tirkistely on mahdottoman epäsopiva sana tähän yhteyteen. Toki moni harrastaa tirkistelyä eli on hirvittävän utelias siitä mitä siellä naapurissa tapahtuu! Sanoisin että se on sivistymätöntä.
Mutta tutustuminen ihmisten elämäntapaan ja havainnointi on ihan ok.
En ole ns. juoruakka joten minulla on tällainen oma näkemykseni asiasta. Oma elämä on normaalia eli sopivan tasapainoista ja värikästä, ei tarvitse tirkistellä naapuriin!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat