Muuttaako eilinen tsunamivaroitus matkasuunnitelmianne?

Anja

Eilinen Intian valtameren maanjäristys, joka voimakkuudessaan oli vuoden 2004 tsunamin kokoluokkaa aiheutti laajan tsunamivaroituksen alueella. Niin lomailijoiden kuin paikallistenkin onneksi mannerlaatta liikkui eri tavalla aiheuttamatta tsunamia. Onneksi hälytysjärjestelmä tuntuu toimivan, uuden tsunamin uhka alueella näyttää olevan ilmeinen. Vaikuttaako se matkasuunnitelmiinne tai hotellin valintaan?

Kommentit (6)

vesikammoinen

Ei tämä viimeisin mutta sen ekan tuhoisan jälkeen on asiaa huomioitu. Ei niinkään vaikuta kohteen valintaan, mutta hotellia on katseltu vähän kauenpaa korkeammalta,ettei aivan vesirajasta.Käytännössä,koska siellä on leveät ja alavat rannat sitä joutuu pohrustamaanvähän reilummin.Ajatus kuitenkin on,että jos tuhoa tulee niin ei ainakaan yötämyöten joudu pimeässä
paniikkitilanteeseen.

Tuo hälytysjärjestelmä on hyvä. Toivottavasti ei menetä tehoaan ihmisten mielissä jos tulee \"turhia\" hälyjä.

mrs matkaaja

Ei vaikuta. Aika monta joulun seutua on lomailtu Aasiassa ja näin myös jatkossa. En osaa pelätä luonnonkatastrofeja - kaikkeahan voi sattua milloin ja missä vain.

ei noin vakavasti

Vastauksestasi päätellen on edellinen tuhoaalto jättänyt ylitsepääsemättömän pelon.

Harmillista. Kohde on mitä parhain,paratiisi maan päällä.

Kassandra

Kyllä tsunami voi tulla myös Kreikan, Turkin, Kyproksen tai Italian rannoille. Yhden teorian mukaan myös Kreetan minolainen kulttuuri tuhoutui aikanaan tsunamiin. Maahan järisee esim Kreikassa lähes päivittäin, mutta järistykset on yleensä pieniä. Mutta joskus voi Välimeren alueella yllättää isokin järistys.

reissaaja

Ihanaa että voi ihan itse valita lomapaikkansa. Rannoillekaan ei ole pakko mennä tylsistymään, ei taikkuihin eikä kreikkaan. Halpuus ei ole lomalle mikään kriteeri.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat