Late

Tuolla lentosukat ketjussa muutamakin mainitsee, että ottaa aspiriinia tai buranaa ennen lentoa. Käsitin että ehkäistäkseen näin veritulppaa (tuskinpa sentään raajojen turvotusta???)

Onkohan aspiriinista ihan oikeasti apua veritulppaa vastaan? Tai johonkin muuhun vaivaan paitsi päänsärkyyn. Muistan kuulleeni, että vaikutus on vain silmänlumetta.

Sivut

Kommentit (20)

Igors

Ainakin minulle lääkäri suositteli jalkani operoinnin jälkeen Aspirin cardio 100 mg:n pysyvää käyttöä. Kyseinen lääke toimii verisuonitukosten estolääkkeenä. On saatavilla apteekista ilman reseptiä. Uskaltaisin näinollen suositella ko lääkkeen käyttämistä ainakin pitkien lentomatkojen ollessa kysymyksessä.

Samoin suositteli noiden lentosukkien käyttämistä jopa lyhyilläkin lentomatkoilla.

Tirlittan

Kaikkiin verenkiertoon liittyviin häiriöihin annetaan ensiavuksi asperiinia.
Sepelvaltimotautia sairastavana kuuluu pysyvään lääkitykseeni tuo Igorsin mainitsema cardio Asperin sen verta ohentavan vaikutuksen vuoksi.
Joten varmasti asperiinin nauttimisesta ennen lentomatkaa ei ainakaan haittaa ole.

jodimikko

Ehkä vähän jyrkkä sanamuoto otsakkeessa,mutta kyllä tuo vaaraa vähentää.En kuitenkaan suosita varmanpäälle nappailua.Veren ohentuessa liiaksi,saattaa tulla huimauskohtauksia.
Joten pilleri tai puolikas vuorokaudessa ellei tohtori erikseen jotain muuta määrää.

ei ohenna

Asetyylisalisyylihappo ehkäisee veren hyytymistä, joten sitä voidaan käyttää ehkäisemään veritulppia. Monet veritulpille alttiit henkilöt nauttivat säännöllisesti ennalta ehkäisevässä tarkoituksessa asetyylisalisyylihappoa.

Yleinen virheellinen käsitys tästä on että asetyylisalisyylihappo \"ohentaa verta\". Asetyylisalisyylihapon ehkäisevä vaikutus veritulppien muodostumisessa perustuu kuitenkin siihen, että se estää erästä tromboksaani A2:n muodostumiseen osallistuvaa entsyymiä toimimasta. Tromboksaani A2 tehostaa verihiutaletulpan muodostumista.

terva,kossu,sauna

Kansan käyttökielessä tuo termi kulkee. Sitä en tiedä onko ilmaisu väärä,eli tietääkö lukija oikean asianlaidan,vaiko ei.
Vanhakansa puhui aina rotantappolääkkeestä kun tohtori oli määrännyt Marevan Forte tabuja.

Kommenttetisi on oikein,sitä en osaa määritellä että pitäisikö mennä rahvaan kielellä vaiko virallisella termistöllä.

Tirlittan

Ei ohenna: Kiitos selkeästä tietoiskusta!
Vaikka asperiini kuuluukin vakilääkitykseni niin myös minä olen elänyt siinä vakaassa harhaluulossa että se ohentaisi verta

ihmettelen

[list][/list
Ei todellakaan Aspirin estä veritulppaa! Uskooko joku tuohon? On lähinnsä poppakonsti, tekisi lääkärit tarpeettomiksi.

tohtoreitakin tarvitaan

Viitaten otsakkeeseen,kyllä,täysin mahdollista.
Oleellinen hyöty on kuitenkin ennalta ehkäisevä vaikutus.
Asian lääketieteellinen toteaminen on vaikeaa,mutta onhan tuota testattu ja hyöty on kiistaton.

Arja

Tässä taannoin luin tutkimustuloksen, jonka mukaan lasten asperiinillä tai asperiini Cardiosta ei ole mitään hyötyä lentotrombin estoon.Itse olen ainakin pitkillä lennoilla siirtynyt Klexane-injektioihin!
Sama lääke, jolla leikkausten tromboosien esto hoidetaan. Injektio aina ennen pitkää lentoa. Vaikka asperiiniä määrätään jatkuvaan käyttöön tietyistä terveydellisistä syistä niin trombien estoon se ei riitä!

voiei!

Totta tietysti että estää, jos eukko takahikiältä
lähtee lentäen tallinnaan, on ottanut yhden aspiriinin jo pitemmän aikaa eli vuosia (päivässä siis). Kun ei tullut veritulppaa, kansanihminen sanoo että aspiriini estää veritulpan.
Totta puhuakseni on erittäin vaarallista ottaa
tätä palstaa lääkärinpalstana.
Eihän tuo asia suinkaan kaikkia vaivaa edes.

vain massaihmisille

Voiei, oliko tämä kevennys vai viisastelua.
Voime tietysti lukkiutua aiheisiin jotka koskevat kaikkia. Eli suljetaan sivusto.
Täällä on ketjuja paljon jotka koskevat murto-osaa reissaajista.Pyörätuolin käyttäjät,karkailu,
jonkin sairauden omaavat eli tiukka ruokavalio esimerkiksi.Miksi nämä aiheet pitäisi sulkea?

nina

Asperiini voi ehkäistä alaraajojen laskimoveritulppien synnyn lennon aikana tai sen jälkeen mutta ei keuhkoveritulppaa,napapiikki on ainoa keino ehkäistä keuhkoveritulppa.

Lentosukat,runsaasti nesteitä(ei alkoholia),jumppa tuokiot lennon aikana.
Napapiikki resepti lääkäriltä,jos siihen tarvetta.
500mg asperiinia tunti ennen lentoa.

Veritulppa voi ilmaantua alaraajoihin vasta viikon kuluttua lentomatkasta,tämä on jopa yleistä.

tietoa lääkäriltä

Ei aspiriini todellakaan ehkäise veritulppaa eli laskimotukosta (joita ovat pinnallinen ja syvä laskimotukos). Jos on todettu alttius, silloin aina ennen pitempää lentoa on tarkistettava tulppa-arvot.
Aspiriini on iskostunut jotenkin \"ihmelääkkeeksi\" joka vaivaan, sitä ei todellakaan ole. Jos arvot on koholla, lääkäri kieltää lennon.

Late

Onhan se melkoinen ihmelääke. Aspiriini ehkäisee tehokkaasti jopa matkoilta saadut sukupuolitaudit. Jippona on silloin, ettei aspiriinia nautita sisäisesti vaan se laitetaan polvien väliin.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat