Pipsa

Meidän matkailukokemuksemme ovat muutama ruotsinristeily Vikingillä ja tietysti päiväristeilyjä Tallinnaan Eckeröllä. Sitä laivaa täytyy kyllä kehua aamutansseista. Muualle olemme olleet vähän arkoja matkustamaan. Nyt kuitenkin olemme ajatelleet rohkaista vihdoinkin itsemme ja matkustaa pitemmälle. Aurinkoa ja lämpöä pitäisi olla. Kanariaa ja Mallorcaa olemme kuulleet kehutun? Kiinnostaisi mutta kun me emme osaa espanjaa puhua niin miten siellä pärjää. Ja minkälaista ruokaa siellä saa, onko siellä turvallista syödä? Tai olisiko muita kohteita kokemattomille ummikoille? Hinnasta ei ole niin väliä. Nyt kun uskalletaan niin sitten tuhlataan.

Kommentit (9)

R-T-T

Muutama sana englantia helpottaa maailmalla oleskelua kummasti. Mutta kyllä Kanarialle ja Mallorcalle kautta aikojen on moni matkustanut ilman kielitaitoa. Puhumattakaan, että olisi espanja paremmin hanskassa. Muutama kohteliaisuus, tervehdys jne. on aina paikallaan paikallisella kielellä. Mutta onhan se vaan sitä pintakosmetiikkaa!

Jos ihan vaan suomella aikoo pärjätä, niin ainakin minusta helpompaa se olisi Kreikassa ja Turkissa. Siellä on paljon turistipaikkoja, joissa perinteisesti on haasteltu suomea. Ja nythän on reissut ko. maihin vielä tosi edullisia. Tietysti joku ottaa esille heti Kreikan levottomat olot tms., mutta itse olen sitä mieltä, että jos jotain meteliä on, niin se etupäässä koskee isompia kaupunkeja. Pikkusaarilla oletan turistin saavan olla melko rauhassa. Itsekin nyt kesällä Kreikkaan matkaileva.

Rohkeutta vaan, ainakin mitä tuohon kielitaitopuoleen tulee. Kädet avuksi, pikkuisen tulkkisanakirjaa jne. Onnistuu se.

Marjuska

Ottakaa jokin valmismatka, Aurinkomatkoilla ainakin kuuluu lentokenttäkuljetuksetkin kohteeseen. Opas kyllä neuvoo ja on useamman kerran viikossa hotellilla tavattavissa. Suurimmassa osassa paikkoja on vielä Am:n toimisto jos ongelmia tulee.
Euroopan kohteissa ja myös Kanarialla uskaltaa syödä melkeinpä mitä vain ja juomavettä nyt voi ostaa jos ei uskalla paikallista vettä juoda.
Sanakirja mukaan jos ei yhtään osaa puhua.
Kiertomatkat ovat hyvä keino aloittaa matkailua,
niissä opas on koko ajan mukana. Portugal on kiva paikka myös, nyt jo mantereelle mutta talvikautena Madeiralle. Kreikassa jos pikkusaarilla on rauhallista mutta niissä ei taida olla suomen taitajia.

Martta

Marjuskan lailla suositan matkanjärjestäjien opastettuja valmismatkapaketteja tai hieman kalliimpia mutta yleensä erittäin antoisia kiertomatkoja.

Tarkistakaa että matkalla on suomenkielinen opas. Joillakin Suomessakin toimivilla matkanjärjestäjillä näin ei välttämättä ole.

Igors

Pipsan aloituksesta jäi hieman epäselväksi tuo kielitaito...\"mutta kun me emme osaa espanjaa puhua niin miten siellä pärjää\"...

Siis mikäli osaatte edes avustavasti englantia niin koko maailma on teille avoinna. Itse en osaa kuin muutamia sanoja englantia ja hyvin olen pärjännyt. (Siis ainakin omasta mielestäni)

Vaikka sitten olisikin tilanne että englantia ei osaisikaan niin kyllä matkaan voi aivan turvallisesti lähteä. Tosin matkatoimistoksi sitten kannattaisi valita Aurinkomatkat mm. niiden loistavien opaspalvelujen vuoksi.

Muilla matkanjärjestäjillä tahtoo tuo \"opastus\" olla sitä luokkaa että lentoasemalla tapaat oppaan ja sitten voinet joutua aivan yksin itse kirjautumaan esim. hotelliin. Oppaiden palvelut sitten vielä tahtovat olla etupäässä ns. puhelinopastuksia ja niiden avulla ei aina hommat tahdo oikein onnistua.

Matkan vaihto-ehdoista päätellen kyseeseen tulisi ns. rantakohde. Matkakohteiksi aluksi lähtisin Kanarialle tai Turkkiin. Turvallia kohteita kumpikin ja kun noissa kohteissa on jo paljon käynyt suomalaisia niin paikallisetkin etupäässä arvostavat suomalaisia ja osaavat esim. jopa hieman kaupankäyntiäkin käydä suomeksi.

Kahvikissa

Olen matkustanut monissa maissa, joissa englannilla, ruotsilla(vitsi-vitsi), saksalla tai ranskalla ei pärjää muuta kuin korkeintaan hotelleissa.

Mm. Indonesian monet saaret, Kambotsa, Kiina 1990-luvulla. Ei mitään häikkää kielen kanssa koskaan missään. Elekieli ja piirtäminen avuksi, niillä pärjää aina. Muistakaa hymy ja tervehtiminen.

Kielitaidoton mummu

Olemme vähän yli kuusikymppinen pariskunta. Kummalakin vain erittäin huono englannin kielentaito. Siitä huolimatta olemme kolunneet mailmaa melko laajasti.
Suosittelen myös Aurinkomatkojen tarjontaa. Ei mitään huolta kielitaidottomuudesta. Opas auttaa kirjoittautumaan hotelliin ja palatessa neuvoo toiminnat lentokentällä. Ja sen välin kyllä pärjää avoimella ja uteliaalle mielellä, pienellä suunnistustaidolla jne. Rohkeasti vaan matkaan. Ja tosiaan Aurinkomatkoilla on tosi hyviä kiertoatkoja joissa me kielitaiadottomatkin pääsemme näkemään kaukaisiakin maita.
Itse olemme kolunneet esim Panaman, Sri Lankan, Kambozean, Meksikon, Kuuban, Brasilian, Thaimaan, intian jne.

Kokemusta

Turkin lomakohteissa pärjää sujuvalla suomella, sillä pojat ovat oppineet hyvin tämän meidän murteen. Turkki on monella tapaa helppo lomakohde \"alkajaisiksi\", eikä mahatautikaan ole meihin koskaan iskenyt, vaikka olemme maassa parikymmentä kertaa käyneet. Suosittelen!

mikä ettei?

Kristina Katarina - laivalla kaikki toimii suomeksi, mutta silti joka aamu uusi satama ja useimmiten uusi maakin - erittäin helppoa ja kätevää nähdä paljon uutta vaivattomasti - joka satamassa tehdään retkiä laivan omien oppaiden kanssa. Suosittelen, jos olette tykästyneet laivatunnelmiin muutenkin. Helppo alku!

Niksu

Rohkeesti vaan matkoille, se kannattaa aina. Elämästä tulee niin paljon hauskempaa kun näkee vähän maailmaa.

Suosittelen aloittelijalle (tottakai muillekin) Kanariaa, Mallorcaa ja Manner Espanjassa varsinkin Costa Del Solin eli Aurinkorannikon aluetta. Siellä saa palvelua suomeksikin. Eniten Suomalaisia taitaa olla Fuengirolassa, siellä on jopa suomen kielinen koulukin.

Espanja on kyllin eksoottinen mutta silti tarpeeksi tuttu ja turvallinen. Matkailijoita on totuttu palvelemaan. Suomalaisista tykätään tottakai. Ruoka on ehdottoman hyvää ja terveellistä kaikkialla Espanjassa.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat