kesämatkailua

Tuolla toisaalla on aloitettu ketju luostarimajoituksista, joten laitanpa samaan tapaan ketjun linnamajoituksista! Itseäkin kiinnostaa erityisesti Rein/Mosel-jokien laaksot, mutta miksei myös muu Saksa - ja tietääkseni varsinkin Ranskassa on paljon vanhoja linnoja hotelleina?! Matkamme on tarkoitus kulkea Hollanti-Belgia- Saksa - Itävalta reitillä ja olisin kiitollinen vinekistä ja linkeistä, jotka koskevat nimenomaan vähän erilaista majoittumista... tietoja ja ideoita siis linnamajoituksista ja muista erikoisuuksista, kiitos!

Sivut

Kommentit (18)

koettua

Linnoja on Ranskassa Eteläisessä osassa ja Loiren laaksossa eniten. Aloituksessa ei kuitenkaan Ranskaa maana mainita joten mikä on tarkoitus?
Eivät ne majoitukset ole mitään edullisia vaan tasokkaita aamiaisineen.
Noin 25 v sitten oltiin käymässä Loiren laaksossa ja asuttiin linnassa koko ajan, keskikokoisessa kylässä. Matkalle kutsui eräs Ranskassa asuva suomalaissyntyinen asuntovälittäjä. Vierailtiin useammassakin linnassa.
Eli jos haluaa uhrata rahaa hyvään asumiseen Ranskassa vaihtoehtoja löytyy. En kyllä muista sen kylän nimeä, materiaali ei ole nyt mukana, nimi on pitkä niinkuin ranskalaisten kylien usein on.
Kannattaa googlata, hinnat löytyvät kyllä netistä.

ketjun aloittaja

Ehkä ilmaisin epäselvästi. Oma matkasuunnitelmamme on tuo edelläkerrottu jonka alueen (etenkin siis Mosel/Rein alueen) erikoisemmista majoituksista olisin kysellyt vihjeitä. Siis esim. linnoista - luostareistahan on jo oma ketjunsa (joka on toistaiseksi vähän aneeminen sekin).
Mutta koska tiettävästi Ranskassa linnamajoitusta on enemmältikin, niin tähän samaan ketjuun voisi vaikka toisten matkalaisten iloksi koota linkkejä senkin alueen linnoista.
(hinnoista ja \"edullisuudesta\" ei oikeastaan tässä vaiheessa edes kannata välittää, nehän tosiaan löytää helposti sitten kun ensin on jokin sivusti jolta alkaa etsiä!)

koettua

Varmaan Alsacessakin linnoja on, vaikka enemmän seudut tunnetaan viinitiloistaan joilla niilläkin on majoitusta tarjolla jonkin verran.Pieniä majoitusliikkeitä löytyy.
Colmarissa on yövytty kun käytiin Alsacessa.
Kaikki linnat eivät tuolla päin ole edes avoinna yleisölle, sen muistan.
Toivottavasti joku osaa antaa enemmän kokemusperäistä tietoa Alsacen suunnalta.
Ranskassa käydään vuosittain parikin kertaa mutta majapaikka on aina sama.
Etelä-Ranskan ja Loiren alueen linnoissa on majoitustoimintaa runsaammin kuin tuolla Saksan suuntaisella osalla maata.
Kun kirjoitin jotain edullisuudesta, tarkoitin sitä että ei ole ns. jokapojan lomaseutua juuri hinnoista johtuen eli kokemuksia ei varmaan kovin paljoa kerry.

linnabongari

Ei ne linnamajoitukset Saksan puolella ole edes aina tyyriitä, vaan Saksassa on paljon hostelleja mitä hienoimmilla paikoilla juuri vanhoissa linnoissa haamuineen. Mm Bacharachissa, Ravensburgissa, Blankenheimissa, Koblenzissa ja Lennestadt-Bilsteinissa sekä Baijerissa lukuisia, vaikkapa Coburgissa. Kaikki ovat siistejä ja erittäin asiallisia, yleensä löytyy 2 - 4 - 6 - 8 jne hengen huoneita omilla suihkuillaan ja etenkin perhematkaajat otetaan hienosti vastaan ja muksuille on todella paljon kaikenlaista järjestettyä ohjelmaa - ritarikisoja, kummitusjahtia jne.

www.jugendherberge.de/en/hostels/search/ - ja täällä se \'castle\' täppä

Nämä pääosin Itävallassa: www.schlosshotels.co.at/en

www.rhinecastles.com/ - täälläpä on lähes kaikki linnat Reinillä - ja osassa niistä löytyy yöpymisiäkin.

Ja tämäkin löytyi vielä tuolta suosikeistani, kun siellä on tuo Reininputousten keskellä oleva linnamajoitus mukana - mahtava paikka, mutta korvatulpat tarpeen, nippa nappa Sveitisn puolella: www.schlosslaufen.ch
http://castleandpalacehotels.com/countries/germany/germany_home/castle_h...

Siellä näyttää olevan valikkoa myös tuonne Ranskaankin.

vinkki

Hotel Chateau d´Psthoffen, Alsace,
lähellä Strasbourgia eli Ranskassa.
Kannattaa tutustua, löytyyö googlellakin kun laittaa linnan nimen. 4-tähden hotelli.

rautalankaa

LinnaMAJOITUS kyllä mielestäni sisältää kaikki ne versiot joissa linnaan majoitutaan, oli kyse 5 tähdestä tai hostellista - jos kaipaa vain linnaHOTELLEJA niin kyselee sitten vain niistä ;) Aloittaja käytti sanaa majoitus.

Ja nuo linnahotellit ovat usein aika kaukana siitä mielikuvasta mitä linna etenkin saksalaiselta kantilta on, ne on usein uusia rakennelmia - tai vähintään joka sentiltään uusittuja - vanhojen kuorien sisällä, kaikki on vimpan päälle puleerattua. Oikea linna (burg) on kaukana siitä näkemyksestä. Suomessa on ikävä kyllä vain tuo linna-sana, mutta mm saksassa ovat scloss ja burg, ja ne ovat totaaliseti eri asia.

voi ei taas

Kerro missä on on joku linnahostelli? Ei kyllä ainakaan linnassa?? Majoitusta on vaikka minkälaista mutta linna on linna, Chateau ranskaksi.
Aloittaja ei etsinyt halpaa majoitusta vaan kirjoitti linnoista.
On se vaikeata tajuta ettei kaikki ole k..hiä.Sorry, on pakko sanoa asioita suoraan.
Nuoret ja pienellä budjetilla reppureissaavat etsivät halpaa ja sanovat sen myös.

Linnabongari

Onko \'voi ei taas\' lukutaidoton, siinähän niitä on pitkä rivi ja linkkikin. Ja ovat todellisissa linnoissa, ihan sellaisissa ennen 1700-lukua rakennetuissa. Kannattaisi joskus kokeilla, ei niissä yksin nuoriso käy - sekin ihme harhaluuloa. Seikkailtiin niissä monesti perheen kanssa matkatessa ja nyt jopa lähes 60:kin ollaan niissä yövytty ihan hienon tunnelman vuoksi. Eikä se ole todellakaan aina rahasta kiinni vaan upeasta paikasta ja fiiliksestä siellä vuosisatojen havinan keskellä! Täällä on aina tätä toisten kokemusten ihme mollaamista - kateuttako, vai mitä lie? Eikö se ole rikkaus että meillä on erilaisia kokemuksia, ja niitähän täällä ymmärtääkseni nimenomaan kysellään?

ei avuton

Tuskin aloittaja hakee linkkejä, niitä saa netistä ihan itse. Mutta kaipaa varmaan KOKEMUSTA ja linkkejä niihin paikkoihin.
Eli lukutaitoa siinä mielessä...... itse ymmärrän linnamajoituksella aivan muuta kuin linnan mailla olevaa leirintäaluetta.

satunnainen matkaaja

Käykö muillekin niin että kun yrittää avata noita yhden viestin linkkejä, niin ne ei johda minnekään paitsi Matkaopalahden error-sivulle??? Vain viimeinen linnahotelli-linkki avautuu oikein. Tarkoittaako tämä jotain \"sensurointia\" lehden taholta eli ettei yhteen viestiin voisi laittaa kuin yhden linkin???? (Vai onko vika minun koneessani)

eilen

Sama kokemus, mutta eipä linkeillä väliä tätä kautta. Niitähän voi etsiä itse.
Isoa määrää linkkejä ei ole \"viisasta\" laittaa tänne, jos niiden takana ei ole muuta eli koettua tietoa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat