Räätälöity matka vs. omatoimimatka

mrs matkaaja

Eräällä keskustelupalstalla useampi henkilö kommentoi, kuinka matkatoimistolta tilattu räätälöity matka kaukomaille (esim. Bali, Malediivit, Havaiji..) oli tullut halvemmaksi kuin sama matka omatoimisesti. Pyytelin saada joitakin esimerkkejä, mutta eipä kuulunut. Onko tämän palstan lukijoilla kokemusta siitä, että räätälöity matka olisi edullisempi kuin omatoiminen?

Kommentit (3)

Anja

Minäkin odotan mielenkiinnolla vastauksia, kun itsellä kokemuksia on vain joko valmismatkoista tai omatoimimatkoista. Voipa olla, että kansainvälisiin ryhmittymiin kuuluvat matkatoimistot saavat matkoihinsa, myös räätälöityihin, edullisemmin niin lentoja kuin hotellejakin. Yhden määränpään matkoissa omatoimimatka on jotakuinkin aina halvempi kuin valmismatka ilman äkkkilähtö- tms. alennuksia, eikä räätälöinti varmaan ole tarpeenkaan. Mutta jos kohde on eksoottisempi, haluaa oleskella useilla paikkakunnilla tai tarvitsee kunnollisen oppaan esim. retkille, niin räätälöinti ainakin helpottaa matkajärjestelyjä. Ja kannattaa, jos sen saa omatoimimatkan hinnalla tai jopa halvemmalla!

matkaaja

Hyvin todennäköistä että kaukomatkat tulevat edullisemmiksi matkanjärjestäjien kautta hankittuna kun muuten. Matkanjärjestäjät saavat lentoja omilla, edullisemmilla hinnoillaan, ja varmaan myös varaavat kiintiöitä itselleen. Yksityinen ei saa noita etuja.
Matkanjärjestäjän räätälöimä matka (eräinen pienempien toimijoiden) on varmaan ihan samanlainen aika pitkälti ja niiltä saa myös haluamansa palvelut varattua etukäteen. Myös majoitusten suhteen peli on varmenmpaa, saavat tarkemmat tiedot tiedot hotelleista ja muista majapaikoista.
Jos alkaa viimeisen päälle säästämään, matkustaminen menee varmaan tosi vaikeaksi.

Marsina

Tässä yhden räätälöidyn matkan hintatiedot, vertailua voi sitten tehdä jos kiinnostaa.
Matkatoimistolle pyyntö Kenian safarista, paikat missä halusimme käydä, Samburu-Aberdare-Naivasha-Nakuru-Bogoria- Masai Mara, vähintään kaksi yötä majapaikoissa ja hinta n. 4000 €, lennot mahdollisimman suoraan, ei ylimääräisiä vaihtoja ja aika milloin haluamme lähteä sekä matkan pituus kaksi viikkoa. Majoitus joko kolme tai neljä tähteä ja mieluummin telttalodget ja koko homma täysihoidolla niinkuin safarit yleensä ovatkin.
Matkalle lähtijöitä oli ensin neljä, sitten saimme kaksi lisää joten kuusi.
Matkan järjestäminen sujui loistavasti, saimme useamman ohjelman mistä valita lopullinen.
Mielestämme matkanjärjestäjän ammattitaito ja kontaktit paikallisiin matkanjärjestäjiin tuovat niin paljon lisäarvoa ja luotettavuutta omiin järjestämisiin verraten että päädyimme tähän.
Tätä suunnitelmaa teki aluksi neljä matkapiiriläistä joten tällaisiakin matkoja teemme.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat