Minne Aasiassa jouluksi?(Yrit. välttää Monsuunisateita)

Tavismaija

Toiveena rantaloma (snorklaus ja laitesukellus) rauhallisella (emme kaipaa biletystä) paratiisisaarella, matka aika 16 vrk, 2 aikuista ja kouluikäiset lapset. Eli Malesia ja Thaimaa kiinnostavat, mutta miten on monsuunisateiden laita Malesiassa tähän aikaan?
Omatoimimatkalle olemme menossa.

Kommentit (9)

kuultua

Joulunajasta en tiedä mutta työtoveri palasi juuri Malesiasta, sateita oli ollut. Jos ei yhtään pisaraa saa sataa, menee kyllä vaikeaksi.
Karibia vaihtoehtona, tosin urheilusta en ymmärrä mitänä eli en tiedä missä siellä snorklataan...

Tavismaija

Enpä suinkaan tarkoita että \"yhtään ei saisi sataa\" sillä sehän ei ole elämässä mahdollista vältää jotakin luonnollista ilmiötä kuten sadetta mutta jos on sadekausi meneillään niin en tieten tahtoen lähde silloin ko. kohteeseen. Karibia ei mahdollinen vaan Aasia ihan hintatason vuoksi.

tupu

Tietääkseni ei Aasiassa ole sadekausi joulun
aikaan, vaan meidän kesäaikaan. Ehkä touko- lokakuussa. Itse vietin joulun Thaimaassa, eikä
pisaraakaan vettä näkynyt koko aikana.
Tosin poikani oli Indonesiassa/Malesiassa samoihin
aikoihin ja rankkoja kuuroja sattui.
Ei kuitenkaan haitannut menoa, hetkellisiä kuuroja
ja lämmintä riitti joka tapauksessa.

päiväntasaaja

Ei ihan niin yksioikoista kuin Tupu sanoo vaan \"Aasia\" on laaja käsite ja esim. Balilla sadekausi on juuri päinvastoin kuin Thaimaassa! Sadekausi siellä on loka-maaliskuussa ja kuiva kausi huhti-syyskuussa! Ja kuitenkin matkaa esim. Phuketista Balille on vain muutama lentotunti.

Arja

Sadekausi saattaa olla eri aikaan myös esim. Malesian eri puolilla, kun joulun aikaan esim Malesian Itärannikon saarilla paras sesonki lienee kesällä, sillä sadekausi on siellä talvella joulu-helmikuun aikoihin.
Länsipuolella taas kuivempaa keskitalvella. Malesian Borneolla Sabahin osavaltiossa sateet usein ohittavat alueen sitä sanotaankin paikaksi tuulen alapuolella ja siellä on upeat snorklaus ja sukellus mahdollisuudet. Balilla sataa joulun aikaan usein runsaastikin. Aasian trooppisella alueella sateet ovat usein 1-2 tuntia iltapäivällä ja sitten sade loppuu kuin seinään.Olemme kierrelleet juuri Aasia aika paljon, emme sukeltele, mutta snorklaamme ahkerasti. Matkoistamme voit lukea sivuiltamme: http://vesvuarja.vuodatus.net/

hippula

Thaimaassa on joulukuussa juuri mahtavat lomailmat. Ei sadetta ja lämpötilatkin valkoihoiselle sopivat, kuitenkin yli + 30 astetta. Nyt tällähetkellä jo yli + 35 astetta. Kolmena vuonna peräkkäin olemme olleet thaimaassa joulukuussa kuten myös tulevanakin talvena koko joulukuun ja vähän tammikuustakin.

faktaa

Sadetta tulee ja lujaa Malesiassa kautta vuoden. Sen näki nytkin Formulakisojen aikaan, mutta kun sinne menee, varautuu ettei joka hetki ole kuivaa ja aurinkoista. Toki Malesia on \"siistimpi\" lomapaikka kuin esim. Taikkula (Thaimaa) isoine lieveilmiöineen (prpstituutio)ja likaisuutensa vuoksi.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat