Norjan vuonot

reissunainen

Varasin eilen kiertomatkan Norjan vuonoille.
Oletteko olleet? Varmaan on ainakin upeat maisemat.

Kommentit (8)

Hese

Olemme jonkun kerran ajelleet omalla autolla pitkin Norjaa. Ja kyllä - maisemat ovat upeita. Varsinkin Keski - Norjan vuonoilla. Pohjois - Norja on sitten aivan oma maailmansa, vaikkakin ihan kaunista sielläkin. Omalla tavallaan.

plussat

Norjassa on liikuttu omalla autolla. Hienot maisemat, hyvä ilmanala, kaikki paikat ei sovi korkeanpaikan kammoisille.
Myös kokousmatkoista kokemusta pariin rannikkokaupunkiin.

Rane

hieno kohde! kävin viime kesänä vuonoilla, tosin vain etelässä, mutta nekin olivat komeat maisemat! teki mieli vain istua ja katsoa vaikka kuinka pitkään. matkailuautolla menin oslosta noin parisataa kilometriä etelään. tiet olivat hyvät. kartalla etäisyys näytti lyhyeltä mutta totuus oli toinen: matka oli pitkä tietä myöten. hienoa jos kiertomatka sinulla ja kaikki valmista. norja on kallis... vain se järkytti. ja puheestahan ei ymmärrä mitään. kaikki muu oli pelkkää plussaa.

tämä oli mielestäni hyvä nettiopas norjaan
http://www.tuomas.salste.net/doc/matkat/norja.html

plussat

Rannikolla on myös viehättäviä saaria, osassa on vakinaista asutusta, toisissa taas ei.
Matkanteko mantereella on todella hidasta luonnollisesti eli kovin kunnianhimoisia päiväajoja ei kannata edes suunnitella.
Jos lähtee rannikkoristeilylle, kannattaa tarkistaa miten pitkä aika on olla maissa. Kaikissa satamissa laiva pydähtyy vain puolisen tuntia ottaakseen lisää matkustajia tai tavaraa yms. Laivoja näkyi satamissa kyllä, ovat paikallisten suosimia liikenenvälineitä siirryttäessä paikasta toiseen.
Kalleus maassa on suhteellista mutta eihän se mikään \"kehitysmaa\" ole ja hyvää ei saa halvalla.
Norjan bokmål on kieli jota opiskelin aikoinaan ja sitä puhun aina mielelläni, helppo oppia verrattuna vaikeampiin tanskan ja islannin kieliin.

Miiru

Minäkin olen lähdössä Norjaan kesällä. Vuonoile ja Osloon. Kiva lukea uudesta lehdestä vuonoristeilystä. Usein olen käynyt pohjois-Norjassa, jossa myös upeat maisemat. Miinuksena,
Norja on aika kallis maa. No eipä tällä iällä enää tule kauheasti shoppailtua.

Citykani

Teimme tuollaisen nuororisteilyn Royal Karibeanin laivalla, lähtö oli Kööpenhaminasta. Reissu oli hintansa arvoinen, maisemat erittäin komeita. Suosittelen yhdistämään tähän miniloman Kööpenhaminassa joko ennen tai jälkeen risteilyn.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat