Tirlittan

Vietin perheen kanssa laatuviikonloppua Turussa ja tutustuimme mm. Turun linnaan.

Aurajoella, linnan kupeessa on ankkurissa m/s Bore eli entinen Kristina Regina jolla olemme purjehtineet useammalla merellä.
Eläkkeellä oleva vanha rouva toimii nyt ravintola/hostelli laivana.

Värit olivat hieman muuttuneet, uutta oli korsteenien ruskea väri.
Laivaan noustiin edelleenkin tuota heiluvaa ja natisevaa laskusiltaa pitkin.
Sisäpuolella sensijaan ei mikään ollut muuttunut,sisääntuloaulassa oli edelleenkin vieraita vastaanottamassa tuo vanha ja takkuinen karhu.

Ravintola Kristiinakin oli entisellään, jopa pöytäliinatkin olivat entiset.
Ruokailussa oli kaksi mahdollisuutta, joko syödä pitkän kaavan mukaan, lämmin ruoka ja kylmä buffet hintaan 19,50 euroa.
Toinen vaihtoehto oli syödä 16 eurolla kylmästä buffetista.

Kristiina Reginan aikainen herkullinen jälkiruokapöytä puuttui,tarjolla oli vain vadelmatorttua kermavaahdolla.

Vanhat hyvät ajat palasivat elävinä mieleen, tuntui kuin minä hetkenä hyvänsä koneet lähtisivät käyntiin ja matka alkaisi.

Toivottavasti tämä ravintola/hostelli idea saa tuulta siipiensä alle sillä ravintola ei ollut kovin täynnä, vain muutama seurue meidän lisäksemme.
Paikka on hieman syrjässä keskustasta ja satama-alueella voisi olla paremmat opasteet mutta ehkä kesällä linnassa vierailevat turistit löytävät laivan sankoin joukoin.

Kommentit (12)

matkaaja

Laiva syöttölänä/juottolana ei ole mikään harvinaisuus. Hotelleja käyttää nuoret ja riippuu hinnasta mikä kannattaa ja mikä ei.
Kyllä Turussa on ravintoloita maankamarallankin ja paremmalla paikalla, eiköhän ravintolan ole tarkoitus olla yöpyjien käytössä kun hintakin on noin halpa.
Saattaa olla että olen matkustanut tuolla laivalla joskus Turusta Tukholmaan tai Helsingistä, en tiedä. Bore-yhtiön historiikki on kyllä itselläni, lahjaksi saatu yhtiöltä.
Se mitä mainoksiin tulee mitä tahansa kylttiä ei saa pystyttää ja jos joaksiesta ravintolasta oli opaste, kyllä niitä kylttejä riittäisi. Kyllä se kaupungin matkailukartoissa varmasti on.

Martta

Kiitos raportista! Täytyypä ottaa ohjelmaan, kun tulee Turun retki ajankohtaiseksi. Varmasti laivalla käy vuoden mittaan myös meitä Kristina Reginan risteilymatkoille osallistuneita muistelemassa menneitä risteilytunnelmia.

Tirlittan

Totta, laivaravintola ei ole mikään harvinaisuus, mutta silti uskallan väittää että tuskinpa mihinkään muuhun suomalaisen omistuksessa olleeseen laivaan liittyy niin paljon tunteita ja muistoja kuin Kristina Reginaan.

Onhan sillä ollut lukuisia kanta-asiakkaita jotka ovat palanneet kerran toisensa jälkeen vanhan rouvan kannelle merituulia haistelemaan.
Siksipä minusta on hienoa ettei sitä ole myyty mihinkään vinku intiaan vaan se saa viettää eläkepäiviään suomessa.

Ja jos minun päätettävissäni olisi ollut majoituksemme niin olisin ilomielin vaihtanut Hamburger Börsin seitsämännen kerroksen hotellihuoneen vanhaan Kristina Reginan vakihyttiini.

brunssilla käynyt.

Laivan buffet on edullinen kun vertaa laatua ja määrää. Lisänä tulee vielä museolaivan tunnelma.
Opasteet saisivat todella olla selvemmät, kauan sai talsia aidanviertä ennenkuin portti laivalle löytyi.

faktaa

Jos ja kun Turkuun joutuu menemään, ei kyllä tuonne laivalle asti viitsi mennä lounastamaan.
(Otsikkoon muuten ei laiteta pistettä)
Ikä kultaa muistot, tuo laiva kuuluu siihen \"osastoon\" eli menneitä vuosia muistellaan ken sillä on matkustanut.
Alunperin se on ollut Bore-yhtiön alus eli linjaliikenteessä.

maijki

Ihanaa - kesällä Turkuun menossa ja ehdottomasti aion yöpyä tuolla Borealla ja muistella vanhoja reissuja, nostalgia on välillä mukavaa. Enkä ole siis nuorisoa vaan ennakkoluuloton + 50! Monet hostellit nykyään päihittävät mennen tullen halvemmat hotellit eikä vain reppunuoret ole niiden asiakkaina! Turhia ennakkoluuloja ja ikärasismia - siis näinkin päin!

valinta

Maailma on vapaa sikäli että saa valita majoituksensa lompakkonsa ja makunsa mukaan. Aikuisena en kyllä suostu halvassa hostellissa majoittumaan vaan kunnon hotellissa. Niitä tosin Suomessa ei oikein tahdo löytyä.
Onneksi myös matkakumppaneilla on samanlainen maku , ei tarvitse kiistellä siitä, yöpyäkö \"läävässä vai kartanossa\".

vanha rouva

Onko tämä se sama paatti joka seilasi Välimerellä.
Olen tällä laivalla käynyt joskus ennen Pietarissa.
Täytyypä poiketa Turkkuseen kesällä

R-T-T

Toivottavasti laiva on edelleen siellä Turussa. Paljon muistoja liittyy tuohon paattiin. Menee valitettavasti heinäkuulle asti ennenkuin pääsemme siellä Aurajoen rantamilla käymään.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat