manaana

Kertokaa mulle hyvistä levadoista, ravintoloista ja muista paikoista jossa kannattaa ehdottomasti käydä Madeiralla.

Kommentit (5)

Marjuska

Olimme viime keväänä Madeiralla ja kävin kansainvälisillä levadaretkillä, ne ovat helppoja järjestäjä hakee hotellilta ja tuo takaisin. Rabacal ja Ribeiro Frio, Paul De Serraran ylänkö ainakin olivat kivoja levadoja. Matalat vaelluskengät olivat hyvät, pitäväpohjaiset lenkkarit myös, polut olivat osin kosteita.
Alles tai jotain sinnepäin oli järjestäjän nimi.
Am oma retki oli paremminkin lapsiperheille sopiva mutta tulipahan sekin tehtyä. Meriretki oli hieno, nähtiin valas, delfiinejä ja kilpikonna.
Muuten hotellialueella oli kiva Italialainen ravintola, lähellä rantaa.Matkatuliaisina tuli paljon neuleita ja käsityöt muutenkin aivan ihania.
Hyvää Madeiran matkaa, tosi viehättävä paikka, paljon kukkia ja hienoja maisemia.

Strelizia

Ainakaan Gabo Giraolle ei kannata ihan heti mennä. Valtava turistipyydyksen rakennustyömaa peittää näkymät ja estää menon lähellekään näkymiä. Kävimme siellä 19.10.12. omatoimiretkellämme :(
Missään alempana ei tietenkään tiedoteta, ettei sinne pääse.

Ehdottomasti käymisen arvoinen on Funchalissa Monte Palacen puisto eli Jardim Tropical Monte Palace. Kasvitieteellisessä puistossakin voi käydä, mutta Quinta Jardins do Imperador on ylihintainen kokoonsa ja antiinsa nähden.

Kopalla jos toisellakin siellä pääsee menemään. Teleferico hintava, mutta maisemat upeat. Voi valita pitkää Funchal-Monte ja lyhyttä Monten solan poikki-reittiä tai molemmat. Monessa kohtaa saarta on lyhyitä, mutta korkeita nousuja. Yksi upeimmista telefericostakin avatuvista maisemista oli Santanan läheisellä luonnonsuojelualueella.

2km:n sivuluisulasku korivaunulla Montessa melko pikainen, mutta kokeilemisen arvoinen normiliikenteen seassa. Tosin yksisuuntaisen sellaisen...

Saari kannattaa jakaa kolmeen eri retkeen: läntiseen, vuoristoon ja itäosaan. Parhaiten näkee, kun menee vuokra-autolla omin päin ja pysähtelee uimaan, kävelemään ja syömään kelin sekä nälän mukaan. Uusien tunnelien avulla matka lyhenee, tosin maisemiakin näkee vähemmän. Huikeita näkymiä riittää silti!
Vaatii silti hieman rohkeutta mennä liikenteen seassa. Moottorijarrutuskin on syytä osata alamäissä ;)

Auto kannattaa valita normitarjontaa tehokkaammalla moottorilla, muuten meno hyytyy joka mäessä. Ilmastointi tarpeen, jos kulkee vain rannikolla. Vuoristoteillä on aina viileää.

Turistirysät ja krääsäkaupat kannattaa jättää Madeirallakin väliin.

Kävelykadulla tai vanhassa kaupungissa ei kannata jättäytyä arapapukaijojen, pöllöjen tai kotkien kanssa kuvattavaksi. Tivaavat sitten muutaman minuttin sisällä kuvista monen miehen voimin yli 20€:n kappalehintaisia maksuja. Ja taatusti lähtevät perään, vaikka kävelet pois :/

Taksikuski

Taksikuskit tarjoavat kokopäiväretkiä kohtuuhintaan, osaavat englantia. Esim. neljä henkilöä, ei tule kalliiksi.
Jos ei halua itse kääntää rattia mutkaisilla vuoristoteillä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat