Pohjois-Korean matka -- mitä mieltä?

Toimitus

Matkaoppaan tuoreessa numerossa 2/2012 on matkajuttu Pohjois-Koreasta, sivu 60. Jutun kirjoittajan nimeä ei kerrota pohjoiskorealaisten oppaiden suojelemiseksi.

Ote jutusta:
\"Kun kadulla laiha itkuinen pikkutyttö juoksee myymään keräämiään käpyjä, hänet tullaan nopeasti ohjaamaan muualle.

Tämä kaupunki sopii niille, joiden hermot kestävät ja jotka osaavat säilyttää kasvonsa peruslukemilla, tapahtui mitä tahansa.\"

Mitä mieltä olet jutusta ja matkailusta Pohjois-Koreaan?

Sivut

Kommentit (33)

matkaaja

Pohjois-Koreaan en tule koskaan matkustamaan, syyksi riittää jo tuo mitä aloituksen viimeisessä lauseessa sanotaan.
Matkustan mieluummin vapaissa maissa ja niitähän riittää.
Tarinaa en ole lukenut kun lehteä en ole nähnyt, mutta ajatukseni eivät muutu.

menen menen

En ole lukenut juttua lehdestä, mutta menen heti, kun saan siihen tilaisuuden.
Kaikki matkat ovat vaan aina täynnä, joten vielä pitää odottaa. Haluan nähdä kaikki omin silmin, ennenkuin puhun mitään.

Kyllä niitä kerjäläisiä on muissakin maissa, joten heihin olen tutustunut muilla matkoilla.

Kumgang San

Heti olisin menossa jos meno sinne olisi helpompaa/kohtuuhintaista.

Olympian ja muiden firmojen hinnat on sikamaisia ja nyppääväävät tonnitolkulla voittoa joka matkaajasta.

Koryö Group tarjoaa Pekingin kauttaa matkoja jo ihan kohtuuhinnalla mutta matkaaminen monimutkaisempaa ja vie aikaa.

Kun olisi Suomesta suora lento ja suomalaiset saisi jostain syystä viisumivapauden niin heti menossa.

vapaa

Eräs suomalainen oli siellä vastikään. Kännykkänsä takavarikoitiin eli kun menette, on turhaa viestitellä sieltä mitään. Ei siellä ole tosin ole operaattoreitakaan!
Kommunistimaat ei kiinnosta, vapaus on sentään jotain.

Masa

Juttu oli mielenkiintoinen. En silti aio matkustaa itse Pohjois-Koreaan. Haluan lomalla pitää hauskaa, eikä se olisi mahdollista kun ympärillä ihmisiä alistetaan ja rääkätään nälällä.

Herttanen

Luin jutun, oli pelottavan tuntuista ja ahdistavaa. Kauhea maa. Lähes kaikki elintarvikkeet menevät etuoikeutetulle luokalle ja korkeille virkamiehille.

Kävijä kertoili mm. aamupalasta ja ruokailusta hotellissa. Olisi ollut mielenkiintoista lukea mitä nuo ateriat sisälsivät ja miltä ruoka maistui. Mainittiin kyllä liha ja kala ja se että aiakaisemmat ruokalajit tuotiin uudelleen tarjolle.

Melkoinen aavekaupunki tuntui olevan tuo 3milj. ihmisen asumus.

baraja

Aika monenlaista on jo tullut nähtyä. Kaikki ei ole ollut \"silkkaa huvittelua\" nytkään. Niin, matka Pohjois-Koreaan on kiinnostanut jo monta vuotta enemmän tai vähemmän. Saattaisin hyvinkin siis matkustaa sinne, olisi se varmaan kokemus. Erilainen kokemus. Mutta en ole maailmassa kuitenkaan ihan minkä tahansa kokemuksen perään, esim. Afganistan ja Irak ovat aivan liian riskaabeleja. Ne eivät kiinnosta juuri nyt lainkaan. Maksaa saisi rutosti ennenkuin lähtisin.

Periaatteessa olen siis kiinnostunut, mutta on siinä vielä aika paljon tehtävää ennenkuin olen saanut itseni matkalle. Voi jopa olla, että jää menemättä. On niitä kuitenkin vielä monta muutakin maata näkemättä! ;)

mrs matkaaja

Lehden artikkeli oli erittäin mielenkiintoinen. Olen jo pitkään haaveillut lähteväni Olympian järjestämälle matkalle sinne, mutta jutun luettuani alkoi hieman ahdistaa.. ehkei olekaan minun kohteeni.

vapaalle

Lainaus:
Eräs suomalainen oli siellä vastikään. Kännykkänsä takavarikoitiin eli kun menette, on turhaa viestitellä sieltä mitään. Ei siellä ole tosin ole operaattoreitakaan!
Kommunistimaat ei kiinnosta, vapaus on sentään jotain.

Se eräs sai kyllä kännykkänsä takaisin lähtiessään.
Ja siellä muuten on operaattoreitakin tai ainakin yksi. Kännykät on suosiossa myös P-Koreassa. Tosin niitä saa laillisesta ostaa vain harvat ja valitut.

http://en.wikipedia.org/wiki/Telecommunications_in_North_Korea#Mobile_ph...

Mies

Pohjois-Korea-juttu oli kiinnostava! Tuli mieleen sarjakuvataiteilija Guy Delislen muistelot omasta oleskelustaan siellä. Hän kuvaili muun muassa niitä samoja hotelleja, joissa oli pyörivät ravintolat huipulla. Ja esimerkiksi se rakenteilla oleva Eiffeltornin mallinen hotelli esiintyy hänen piirroksessaan.

Kyse on tuosta omaelämäkerrallisesta sarjakuvakirjasta:
http://wsoy.fi/yk/products/show/79546

tilaaja

Tottakait se \"eräs\" sai kännykkänsä takaisin mutta ei seiltä ulospäin noni vaan soitella, se on selvä. Eikä maan kansalaiset saa kuka tahansa ostaa kännykkää ja käyttää sitä.
En ole lukenut artikkelia, en taida lukeakaan, koska ko. maasta on tietoa aivan tarpeeksi jo entuudestaan.
Travel-kanavalla tuli ohjelma ko. maasta, oli kyllä erikoista touhua, saivat sentään tarkan valvonnan alla tehdä ohjelman.
En välitä \"vankilamaista\" edes niiden eksoottisuuden takia. En ole agitaattori....

lukija

Luin UM:n tiedotteen matkailijoille. Erittäin hyvä info, tarpeellinen todella. Oma riskinsä jos noita ohjeita ei noudata, ei kannata sitten \"itkeä\" jälkeenpäin.

Elämysmatkailija

Miksikö kiinnostaa suomalaisia? No, sen takia, kun olemme melkoisen pöljää kansaa. Siitä on todisteena P-Korean pääkapungissa olevan Juche-aatteen tornin kyljessä Jyväskylän ja Vaasan toveri Kim Il Shungin opintokerhojen komeat laatat. Siis täysin hurahtanutta väkeä Suomen Ateenassa ja entisessä Valkoisen Suomen pääkaupungissa. Niissä Suomen keskeisissä paikoissa on aikoinaan ihasteltu (ja luutavasti vieläkin) äärilaidan kommunistista valtiota, jonka mitään ulkomaista tietämätön orjakansa luulee asuvansa paratiisissa ja ihastelee kansanjohtajaa jumalanaan. Ja ilmeisesti Suomen Ateenan asukit ja Vaasan höyrähtäneet unelmoivat tosissaan P-Korean mallisesta Suomesta. Mutta Vaasan Verihän ei vapise, että tervemenoa rohkeasti P-Korean ihannemaahan tutustumaan ja toteamaan, millainen unelmamaa Suomikin saattaisi olla, jos joittenkin hurahtaneitten ajatukset olisivat toteutuneet.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat