Maria

Minne menet syömään Kreikassa? Aina samaan ravintolaan vai tavernaa vaihdellen?

Minulle jäi ikuisesti mieleen Santorini ravintola Tomatina, jossa jopa jälkiruoassa oli jotain tomaatista. Ruoka oli taivaallista.

Onkohan ihana paikka vielä pystyssä? Se sijaitsi rannalla, kävelymatkan päässä Kamarista, melko lähellä lentokenttääkin.

Kommentit (11)

Osaa kysyä

On pikkuisen laaja hajonta! Olis edes saari tai kaupunki!
Olen ollut 15 kertaa Kreikassa ja 12 eri kaupungissa. Luettelenko ne kaikki vai mitä?

matkaan

Sadoissa syöttölöissä on tullut käytyä mutta toki joku jää mieleen erityisesti. Tulee paikkakunnalle mentyä uudelleen, se onkin jo toinen kysymys.
Limnoksella oli erikoisen viehättävä taverna
turistikylän yläpuolella olevassa paikallisten asuttamassa kylässä.
Se tulee mieleen elävästi, mikään ei ollut ihan
tavanomaista, ruoka useimmiten syötävää. Mutta se
tunnelma ja se ympäröivä miljöö sopi monelle cityturistille mainiosti, niin suosittu se taverna oli.
Satoja tavernoita on tullut kokeiltua, jatkosta ei tiedä.

Ile

Suosin Kreikassa lammasruokia ja käymme joka ilta eri paikassa. Tasoa kun ei yleensä pysty kokeilematta arvioimaan ja varsinkin lampaanlihassa laatuerot ovat suuret.

Viimeisenä iltana tapanamme on mennä uudestaan siihen ravintolaan, joka matkan aikana eniten miellytti. Tätä systeemiä käytämme toki muuallakin kuin Kreikassa.

Tirlittan

Minusta Kreikan ravintoloiden taso on hieman laskenut viime vuosina.
On tapahtunut sukupolvenvaihdoksia, sitä hyvää ja konstailematonta kotiruokaan verrattavaa ruokaa on vaikeampi löytää koska nuori polvi on astunut remmiin ja menut ovat kansainvälistyneet.

Pidän erityisesti kreikkalaisesta kasvisruoasta ja yleensä käyn paikallisten suosimissa ravintoloissa.

matkaaja

Jo monet vuodet on Kreikassa siirtyneet \"pikaruokaan\" eli grillataan lihapala ja sen kanssa sitten jotain lisäkettä. Säästyy varmaan työkustannuksissa mutta aika samanlaiseksi repertuaari muodostuu eli tylsäksi.
Joissain ei niin massaturismin paikoissa on kyllä vielä ruokaa jota kreikkalaiset ovat valmistaneet itselleen vuosikymmeniä. Limnoksella oli sellaista,Samoksen Votsalakia tulee mieleen myös.
Aloitus johdatti tänään ilmestyvään lehteen - eli toimituksen aloitus. Ei sinänsä mitään pahaa...saa nähdä tuleeko lehti kotiin tänään vai joutuuko odottamaan miten pitkään ennenkuin voi lukea jutut.
Kroatialainen ja portugalilainen ruoka kiinnostaa myös, eikö voisi joskus myöhemmin laittaa hieman laajemman kyselyn muidenkin maiden \"turistiruoista\" eli vaikka eurooppalaisella tasolla kokemuksia?

ajatuksia

Mietin onko ollut kyselyssä pakko tietää ravintolan yhteystiedot eli puhelinnumero? Aika epäoleellinen tieto sillä tuskin kukaan turisti varaa pöytää etukäteen eikä ainakaan Suomesta käsin. Tavernat myös vaihtavat omistajaa, vaihtavat nimeä, menevät konkurssiin jne. joten tuo tieto ei voi olla pakollinen.
Matkailumainostahan tuo on selvästi, tottakait.
Päätelmä: vaikka perustelu olisi ollut kuinka hyvä, paikka erikoinen, ei listalle ole päässyt jos ei tiedä paikan puhelinnumeroa. Pienet, viehättävät paikat eivät ole edes netissä.

Toimitus vastaa

Tarkoitat varmaan Matkaopas-lehden kyselyä Kreikan parhaista ravintoloista, joita esitellään juuri ilmestyneessä numerossa 2/2012. Lehteen mahtui 19 vinkkiä Kreikan eri saarilta, ja lisää lukijoiden suosikkitavernoita on tulossa tänne nettisivuille pitkin kevättä. Ensimmäinen erä näkyy jo tänään etusivulla.

Vain harvoissa saamissamme lukijavinkeissä oli puhelinnumerot ja muut yhteystiedot valmiina. Matkaopas-lehden toimitus on etsinyt yhteystiedot vinkkeihin jälkeenpäin,jotta niistä olisi teille vielä enemmän hyötyä.

On totta, että kaikki tavernat eivät välttämättä enää jatka toimintaansa ensi kesäkaudella. Toivottavasti vinkeistä on silti iloa mahdollisimman monille Kreikkaan suuntaaville.

ajatuksia

Toimitukselle kiitos vastauksesta. Mielenkiinnolla odotellaan mitä vinkkejä/kokemuksia lehdestä löytyy. Tilauksen ensimmäistä numeroa odotellen!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat