abcd

Puola on seuraava maa johon täytyy tutustua tarkemmin. Vain yhdistelmästä Varsova-Krakova on kokemusta ja siitä on aikaa.
Ajatuksena on mennä Gdanskiin ja sieltä käydä ainakin Malborkissa (Keski-Euroopan suurin linna on siellä).
Omatoimimatkana ilmeisesti tuo tehdään vaikka joillan matkanjärjestäjillä on kiertoja Puolassa . laivalla Puolaan ja sieltä ensin Gdanskiin ja muualle.
Laivamatka Itämeren yli ei oikein kiehdo, ratkaisu on varmaan Gdansk ja sieltä sitten retkiä.
Onko kokemuksia ja millaisia?

Kommentit (3)

Roosa

Gdanskista pääsee omatoimisesti Malborkin linnaan junalla. Matka kestää noin tunnin eikä maksa paljon. Linna on, tarkennuksena, Euroopan suurin goottilainen ritarilinna. Se tuhoutui sodassa melko pahasti, melkein kaikki on entisöity, linnan yhteydessä oleva kirkko on vielä korjaamatta.

Gdansk on myös näkemisen ja kokemisen arvoinen paikka. Westerplattenilta alkoi toinen maailmansota, siellä Westerplatten puolustajien monumentti.
Mariankirkko on Puolan suurin goottilainen tiilikirkko, sisällä paljon renesanssi- ja barokkitaidetta. Gdanskissa on mahdollista kuunnella tasatunnein carillon soittoa, se kuuluu Raatihuoneeen kellotornista.
Oliwan kaupunginosassa on Oliwan katedraali, sen erikoisuus on 1700-luvun rokokoourut.
Przymorzen lähiössä on Puolan pisin kerrostalo. Pituutta sillä on kilometri ja asukkaita 6000. Näkemisen arvoinen erikoisuus.
Sopotiin pääsee helposti ratikalla, samalla näkee myös em. kerrostalon. Sopotissa on mm. Euroopan pisin 511-metrinen kävelysilta. Sopotista on myös laivayhteys Helin niemimaalle. Se on 33 km pitkä ja kapeimmillaan vain 200 m leveä hiekkarantaparatiisi.
Näkemistä siellä on paljon. Liikkuminen on helppoa julkisilla, jotka liikennöivät tehokkaasti.
Tässä nyt vähän infoa.

Taru

Roosan mainitsemia kohteita minäkin voin lämpimästi suositella. Gdanskin ja Sopotin täydentää vielä ns. kolmoiskaupungiksi vähän modernimpi Gdynia, josta käsin myös pääsee Helin niemimaalle.

Ikävämpää historiaa, jos sellainen kiinnostaa, on tarjolla Gdanskista itään sijaitsevalla Stutthofin keskitysleirillä.

Late

Ollaan menty Varsovasta Krakovaan junalla ja sieltä bussilla Zakopaneen patikoimaan. Junamatkailu on kivaa ja edullista Puolassa, suosittelen. Hintoja en valitettavasti enää muista, mutta ihan toisissa sfääreissä kuin VR:llä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat