Mitä muuta nähtävää Tsekissä on kuin Praha?

Peace

Suunnittelemme Prahan reissua syyskuulle. Aikaa on viikko, ja tällä kertaa tekisi mieli tutkia maata vähän laajemminkin. Joka kerta on oltu vain Prahassa.

Tunnetteko Tsekkejä pääkaupungin ulkopuolelta ja mitä voisitte suositella? Pääseekö julkisilla kulkuneuvoilla vai pitäisikö vuokrata auto? Kiitos vastauksista:)

Kommentit (11)

matkaan

Prahasta järjetetään retkiä eri kaupunkeihin, niitä kannattaa hyödyntää koska kuulet historiaa oppalita. Ovat kaikki suorittaneet yliopistotutkinnon joten tietoa on.
Kävimme Kutna Horassa, seuraavalla matkalla mennään Cesky Krumloviin jossa asumme.
Autoillen ei kokemusta, tiet eivät kaikkialla ole kovin kummoisia, sen näki kun mentiin osin moottoritietä Kutna Horaan. Se ei ollut läheskään sellainen mitä meidän moottoritiet tai vaikkapa Saksassa, Ranskassa jne.
Jos on jo kaiken nähnyt Prahassa silloin tietysti maaseudulle.
Karlovy vary on kylpyläkaupunki, tosi tunnettu, siitä e kokemusta.
Kannattaa lukea kirja Tsekki ja Slovakia, siitä löytyy paljon yleistietoa.

Tirlittan

Kiitos aloituksesta, minullekin ajankohtainen ketju.
Harvoin on lähdetty Prahan ulkopuolelle seikkailemaan.
Poikkeuksena muutama vuosi sitten tehty kaksipäiväinen, järjestetty retki Etelä Böömin Cesky Krumloviin.
Retken järjestäjänä taisi olla Wittman Tours.
Suosittelen retkeä,pikkubussissa meitä oli kuusi henkilöa ja opas.

Kevään matkalle on valmiina suurelliset suunnitelmat, ainakin junalla Kutna Horan kaupunkiin, tahdon nähdä Sedlecin luukirkon.
Praha on oivallinen tukikohta retkille ympäristöön, mahdollisuuksia on paljon.

Mietinnässä on myös Prahasta käsin retki Auschwitziin ja Birkenaun keskitysleireille, sinnekin on mahdollisuus järjestetyllä retkellä.
Onko teistä kukaan käynyt tuolla Prahan lähistöllä olevalla vähemmän tunnetulla Terezinin leirillä?
Eli luvassa hyytävää kauhua,mutta todennäköisesti aloittaja haluaa omalta matkaltaan jotakin iloisempaa ja kevyempää.

Martta

Auschwitz ja Birkenau ovat Krakovan lähellä Etelä-Puolassa, joten matka on aika pitkä, mutta tottakai mahdollinen. Olen joskus mennyt tuon välin junalla. Maisemat ovat hienot, joten aika kyllä kuluu rattoisasti matkalla kaupungista toiseen.

Ellei Krakova ole jo ennestään tuttu kaupunki, suosittelisin kyllä ihan eri matkaa sinne ja retkeä sieltä Auschwitziin. Tai yhdistelmämatkaa Praha-Krakova.

käynyt

Birkenau ja se toinen keskitysleiri joka mainitaan, ovat kyllä Puolassa eli ei sinne päiväseltään varmaan edes ehdi.
Tsekki ja Puola ovat eri maita. Tukka putkella saa viilettää jos aikoo koko Tsekinmaan nähdä ja vielä Puolastakin osia.
Luostarin luukirkkoonkin on aika matka, eli ei puoli päivää siihen retkeen riitä.
Eikä kannata väitää että Birkenau olisi Tsekinmaalla, tiedän varmasti ettei ole.

Iiris

Ei tuollaista ole kukaan väittänytkään. Hyvät hyssykät sentään!

Siitä olen kanssasi samaa mieltä, että vaatii enemmän aikaa. Mutta sehän onnistuu, jos on enemmän aikaa kuin pitkä viikonloppu.

Iiris

Kommentoin siis tätä lausetta, mutta Abcd ehti väliin:

\"Eikä kannata väitää että Birkenau olisi Tsekinmaalla, tiedän varmasti ettei ole.\"

Tirlittan

Jollakin on tapana ronkkia tekstiäni ja löytää sieltä sellaista mitä en ole kirjoittanut.
Enhän toki noita kahta leiriä ole Tsekin kartalta etsinytkään, ja kun aikaa on reilu viikko, niin ehkä siinä ajassa koko paljon ennättää.

Aloittajalta pyydän anteeksi jos nyt olen pilannut hänen ketjunsa mainitsemalla Tsekin yhteydessä myös Puolan.

baraja

Lainaus:
Onko teistä kukaan käynyt tuolla Prahan lähistöllä olevalla vähemmän tunnetulla Terezinin leirillä?

Terezin on varsin tunnettu paikka, mutta paremminkin nimellä Theresienstadt! Ei ollut tuhoamisleiri, vaan \"mallikaupunki\" juutalaisille. Pitihän jotain hyvää näyttää ulospäin. Käytännössä se oli kuitenkin juutalaisghetto, jossa kuoli kymminiä tuhansia juutalaisia. Ja monien matka sitten myöhemmin jatkui \"oikeille\" keskitysleireille. Kyllä siellä Terezinissä käydä voi, jos tuommoiset paikat kiinnostaa. Muistaakseni junalla sinne pääsee parhaiten ja matka vie jonkun kolmevarttia.

Tekisi mieli kertoa iloisemmista nähtävyyksistä ja ehkä niihinkin pääsen vielä myöhemmin. Nyt vaan yhtenä vaihtoehtona Terezinille heitän Lidicen. Sehän on kylä, jonka asukkaat natsit murhasivat kostoksi Heydrichin surmaamisesta. Vaikuttava paikka tämäkin ja sinne pääsee parhaiten bussilla. Ne Kladnon suuntaan menevät bussit Dejvickan metroaseman luota, jotka eivät ole \"direct/Primy spoj\". Nuo eivät muistaakseni pysähdy Lidicessä. Puolen tunnin bussimatka.

Yksi hieno nähtävyys on Karlstejnin linna 1300-luvulta. Siellä on mm. perustajansa, Kaarle IV:n kruununjalokivet ja pyhäinjäännös. Ainakin valokuvauksellisin linna Prahan seudulla, jos noin uskaltaa jostakin linnasta sanoa! Karlstejnin kylään pääsee paikallisjunilla (Beroun linja) Smichovin asemalta Prahasta. Karlstejnissa on sitten itse kylään pikkuisen kävelyä sieltä rautatieasemalta, reilu kilometri tms. Itse kylästä on linnalle myös sellainen kilometrin kävely, mutta haittaako se jos sää on kaunis! On kyllä aika suosittu paikka, joten ei ole vaaraa olla siellä aivan yksin... ;)

matkamies

Tsekinmaalla löytyy lukuisia linnoja, jos niihin pääsee tutustumaan siinäpä on mielenkiintousta nähtävää. Edellyttää auton vuokraamista ja hieman pitempää Prahan lomaa tietenkin.
Nimet ovat nykyään tsekkiläisiä, miehittäjä-Saksan aikuisia nimiä eivät paikalliset rakasta.
Karlovy Vary on esimerkiksi saksalaisten aikaan ollut Karslbad.
Saksan ja venäjän kieli siellä on unohdettu luonnollisesti.
Googlaten löytyy todella paljon historiatietoa maasta ja kirja Praha Tsekki Slovakia(suomalaisten tekemä ja suomeksi) on erinomainen opaskirja.
Etelä-Böömissä on muutama mielenkiintoinen kaupunki.

matkaan

Mikäli on jo kokemusta Prahasta, kannattaa ehkä olla siellä esim. yksi yö, jatkaa matkaa junalla Etelä-Böömiin, siellä on kivoja pikkukaupunkeja useita.
Itse olen menossa menossa Cesky Krumloviin Wienin kautta. Käydään useassa ympäristön kaupungissa jotka monet ovat Unescon perintölistalla. Netistä löytyy hotelleja vaikka millä mitalla, on \"kotimajoituksia\" eli pienissä hostelleissa ja erittäin hyvätasoisiin hotelleihin asti. Seudulla on melontaharrastus kovassa kurssissa eli melontaretkiä järjestetään. Cesky Krumlov on Vltavan rannalla ja Tsekin toiseksi suosituin matkailukohde Prahan jälkeen. Lähellä on niin Itävalta kuin Saksakin eli entinen Itä-Saksa. Historiastaan huolimatta nimet ovat tsekin kielisä kaikki, saksa ei ole siellä suosittu ymmärretäävistä syistä...

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat