Ulpukka

Kysymykseni lähtee aiheesta \"mieleenjäänyt vierustoveri lentokoneessa.\"
Miten nuoret matkailijat käyttäytyvät varttunutta väkeä kohtaan matkoilla?
Usein näkee kommentteja, että vanhojen ihmisten pitäisi ymmärtää, että seura ei kiinnosta.Näinkin on, mutta omalla kohdallani en voi sanoa samaa, sillä matkoillani olen kohdannut kohteliaita seurallisia ja mukavia nuoria ja olemme viihtyneet matkalla hyvin.Enkä minä ole suinkaan ollut se, joka on ensiksi aloittanut keskustelun.
Tosin niitäkin on,jotka ajattelevat vain itseään,minä ensin ruokapöytään,parhaille paikolle retkibussiin,altaalle ja niin edel.
Nämä ovat kuitenkin vähemmistö. Eiköhän se ole pitkälti itsestä kiinni, miten kanssamatkustajat,niin nuoret kuin varttuneemmatkin sinuun suhtautuvat.Mitä kokemuksia muilla matkustajilla on?

Kommentit (6)

Jussi

Olimme Kreetalla Kalivesissa pienessä hotellissa, kaikki muut asukkaat olivat meitä 20-30v nuorempia, matkalla hotelliin vaimoni epäili, mitenkähän sujuu. Nuoret lähtivät yhdessä bailaamaan, he pyysivät meidät mukaan, sitä jatkui koko viikon. Kun tulimme takaisin hotelliin kokoonnuimme hotellin terassille maistelemaan viiniä ja syömään viinirypäleitä. Meillä kaikilla oli tosi hauskaa olimme kuin yhtä perhettä. Tosi upeita nuoria! Kaikki muillakin matkoillamme tapaamamme nuoret ovat olleet tosi mukavia.

Marjuska

Nuoret ovat tosi mukavia matkakumppaneita, joustavia ja reiluja. Kyselevät kokemuksia ja vinkkejä matkoihin ja kertovat omista kokemuksistaan.
Koskaan ei ole tullut ongelmia ikäeron suhteen puolin eikä toisin.
Jos etuilua ilmenee niin tekijänä on usein iäkkäämpi vaativa naishenkilö tai sitten pariskunta, eikä nuoret.

Tirlittan

Komppaan täysin edellisiä, koskaan ei ole ollut minkäänlaisia ongelmia nuorten kanssa.
Nuoret ovat olleet iloisia ja avoimia,yhteisiä kiinnostuksen kohteita ja jutun juurta on riittänyt.

Jos joskus on ikäpolvien välissä jonkinlainen kuilu ollutkin, niin tänä päivänä se on ainakin huimasti kaventunut.
Riippuuhan se tietysti siitäkin miten itse nuoriin suhtautuu, jos kulkee naama mutturalla ja mieli tihkuu sitruunaa niin heijastuuhan se väkisinkin ympäristöön.
Kukapa tuollaiseen haluaisi kontaktia ottaa.
Onneksi näitä negatiivisella asenteella reissaavia on harvassa.

matkaaja

Ei tule paljoa harrastettua valmismatkoja, joten ei tietoa kenekään suhtautumisesta kanssaihmisiin. Ne kokemukset joita on, viittaavaat vahvasti siihen että nuoret ovat ennakkoluulottomampia kuin \"vanhat parrat\". Ei nuoret ole uteliaita siten kuin varttuneet. Missään biletyspaikoissa ei tule käytyä
Ryhmämatkoja kaupunkeihin on tehty muutama, ei nuoria mukana, noin 40 on alhaisin ikä.
Omatoimisilla kaupunkireissuilla tapaa jossain eri maiden nuoria ja joku saattaa kysyä neuvoa jne.
Vanhemmat ihmiset saattavat olla uteliaita, kysyvät vaikkapa mitä maksoitte matkasta. Sekin on harvinaista toki.

Taru

Useammastakin ryhmämatkasta kaukomaille on kokemusta. Vaikka keski-ikä noilla matkoilla on tainnut olla 50+, ikähaitari on useimmiten ulottunut alle kolmekymppisistä yli kahdeksankymppisiin, ja pari kertaa on mukana ollut teinejäkin.

Joka kerta ryhmässä on ollut todella hyvä henki ja suhtautuminen muihin ryhmäläisiin iästä riippumatta miellyttävää ja ystävällistä.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat