Tallinna vai Tukholma, kumpi parempi viikonloppureissulle

Iiris

Tukholma vai Tallinna? Kertokaa mielipiteet puolesta ja vastaan. Kummassakin olen käynyt viimeksi pari vuotta sitten, ja nyt pitäisi valita jompikumpi maaliskuun alun viikonlopuksi.

Sivut

Kommentit (43)

Meikku

Minä annan ääneni Tallinnalle. Olen käynyt Tukholmassa muutamia kertoja, Tallinnassa kymmeniä enkä siihen ole kyllästynyt vieläkään.

Hintataso lienee Tallinnassa alhaisempi kuin Tukholmassa. Molemmissa paikoissa vielä maaliskuun alussa sen verran kylmää, että ajanvietteenä ehkä shoppailu :)

Voisin suositella hotelliksi Wana Virua tai Berniä. Molemmat ovat vanhassa kaupungissa.

Jos haluaa majoittautua kauppojen äärelle, niin miksei sitten Virukin voisi olla yksi vaihtoehto tai siinä lähellä olevat hotellit.

kukka

Hotellisuositusta en ole oikea ihminen antamaan, Tukholmassa yritystään pyörittävä ruotsalainen lähisukulainen majoittaa meidät \"kaupunkitukikohtaansa\".
Ariadnessa on asuttu kyllä, mutta sehän ei ole ihan keskustassa. Söderissä on hyviä hotelleja, sinne on hyvät yhteydet. Nimet ei äkkiseltään tule mieleen.

kirjanpitäjä

Lainaus:
Ilman muuta Tukholma, tarkemmin en osaa eritellä mutta näin vaan on.

No, voisiko yksi syy olla, että \"lähisukulaisesi majoittaa kaupunkitukikohtaansa\"?! Kuten tuossa myöhemmin havaitaan. Joten vertailusi ei liene täysin \"objektiivinen\". Täysin ymmärrettävästä syystä.

Kummassakin kaupungissa on puolensa. Minulla ei ole sukulaisia tai läheisiä tuttuja kummassakaan kaupungissa. Sekä Tukholma että Tallinna saattavat olla käyntikohteenani ensi kesänä. Pitää nyt hieman itsekunkin miettiä, mikä oikein kiinnostaa reissulla. Ja mikä on vaikkapa jäänyt näkemättä edellisillä vierailuilla?

kukka

Ei pitäisi täsmentää mutta teen sen kuitenkin eli Tukholma on noista kahdesta ilman muuta ykkönen. Pidän kaupungista kuten moni muukin, on länsimainen (tästä vasta suututaan), avoin ja kaunis kaupunki, jossa riittää koettavaa muutakin kuin ostospaikat.
Pitkään on ollut \"pakko\" majoittua sukulaisen huonesitoon ja samalla tavata häntä jos kaupungissa sattuu olemaan. Yhtä hyvin voimme olla hotellissa mutta on vähintään epäkohteliasta kieltäytyä tarjotusta majapaikasta, etenkin kun se on erinomaisella paikalla.
Yksi erinomaisella sijainnilla oleva on Hotel Terminus (Best Western)Vasagatan 20.
Sijainti vastapäätä Centralstationia.
Myös Hotel Malmenista Södermalmilla on kokemusta.
Eli täysin objektiivinen olen kyllä, tunnen myös Tukholman kultuuritarjonnan erittäin hyvin samoin kuin tunnen Ruotsin opiskeluajaltani.Noissa asioissa ei mitään vikaa pitäisi olla ja aloittajahan kysyi vinkkejä ja mielipidettä.

Iiris

Kiitos vinkeistä! Ottaisin mielelläni kaupunkeja tuntevien suosituksia kulttuuritarjonnasta, sillä juuri se kiinnostaa eniten.

Miksei myös ruokapaikat ja persoonalliset putiikit.

kukka

Kulttuurpuolesta suosittelen käyntiä museossa nimeltä Hallwylska palatset, Hamngatanilla ihan keskustassa. Se on erään varakkaan perheen koti.
Toinen ihana kohde on prinssi Eugenin kotimuseo Waldemarsudde, lähellä Skansenia. Sinne pääsee kätevästi NK:n edestä bussilla nro 46. Prinssi Eugen oli taitelijaprinssi ja töitään on esillä tuolla.
Tietysti Nationalmuseet on käynnin arvoinen jos ei ole aiemmin siinä vieraillut.
Konserteista saa ajankohtaista tietoa netistä, kaupungista taitaa ilmestyä vihkonen StockholmInYourPocket, jossa on listattu taideneäyttelyitä, konsertteja muuta vastaavaa.
Östermalmshallen on mahtava paikka, siellä on myös ravintoloita.

Taru

Yhdyn lämpimästi kukan suosituksiin. Tukholma on aarreaitta museoiden suhteen; varmasti löytyy jokaisen makuun jotakin. Ja niiden näyttelyt on saatu yleensä hyvin mielenkiintoisiksi.

Lisäisin listalle vielä mm. Nordiska museetin, jonka pysyvissä näyttelyissä esitellään mm. juhlaperinteitä. Museossa on aina myös vaihtuvia näyttelyitä.

Armémuseumin nimeä ei pidä säikähtää. Onhan siellä toki tykkejäkin rivissä, mutta museossa esitellään havainnollisella ja elävällä tavalla Ruotsin ja samalla tietysti myös Suomenkin historiaa.

Luonnosta kiinnostuneille on mm. Naturhistoriska riksmuseet. Se on tosin kauempana keskustasta mutta hyvien liikenneyhteyksien päässä.

Hotelleista voisin mainita Riddargatanin, jonka sijainti on todella hyvä kivenheiton päässä Dramaten-teatterista ja Östermalmin kauppahallista (jota minäkin herkkusuille suosittelen). Pari vuotta sitten tuli tuolla yövyttyä; siisti paikka ja runsas aamiainen.

Mielipidekysymyksiähän nämä ovat, mutta minusta Tukholma voittaa Tallinnan mennen tullen.

Tirlittan

Tallinna vaiko Tukholma, en osaa sanoa kun ovat niin erilaisia kaupunkeja.

Nyt on kuitenkin Tukholmaan annettu paljon vinkkejä, joten kaikki Tallinnan kävijät, tehkääpä sama.
Keväällä ajatuksissa viettää viikonloppu Tallinnassa, jättää kaikkinainen shoppailu väliin ja keskittyä vain nähtävyyksiin.
Mitä museoita ja gallerioita Tallinnassa kannattaa katsastaa?

näin on

Mitä museoita ja nähtävyyksiä Tallinnassa on? En tiedä muuta kuin Kumun ja siellä olen käynyt kosak rakennus on suomalaisen suunnittelema. Shoppailu, kaljoittelu ja ravintoloissa istuminen on tallinnan viihdykkeitä. Virossa on muualla kyllä jotain nähtävääkin mutta ei tallinnassa.
Tukholma nyt on iso kauphnki, eurooppalaisen sivistysvaltion pääkaupunki joten puhutaan kahdesta eri asiasta.
Olisi voinut perustaa uuden ketjun Tallinnan nähtävyyksille ja antaa tämän ketjun aloittajalle haluamiaan vinkkejä, ei sotkea muuta tähän.
Tallinnasta ei paljoa kerrota kun siellä ei ole kertomisen aiheita.
En ole kuullut koskaan esim. Tallinnan kansallismuseosta eikä muistakaan.

Myös Tallinnassa käynyt

No \"shoppailun ja kaljoittelun\" lisäksi Tallinnassa voi käydä esim. Rocca al Maren ulkomuseossa (Virolaisen talonpoikien elämä 1700 luvulta),
Viron historiallisessa museossa (kertoo koko Viron menneisyydestä 11 000 vuoden aikana),
Viron merenkulkumuseossa, lapsille suunnatussa Miia-Milla- Mandassa (lapsille suunnattu oppimis- ja leikkimuseo)
Taidemuseo KUMU ja AHHAA taidekeskus jne.
Mahdollisuus on myös tutustua Tallinnan maanalaisiin salakäytäviin, bastionin käytäviin 1600 - 1700luvulta.
Ja sitten on vielä esim. merilinnoitus ja vankila / miehitysmuseo, Luonnontieteellinen museo, Taideteollisuus ja muotoilumuseo, Terveydenhoitomuseo, Teatteri ja musiikkimuseo, Arkkitehtuurimuseo ym. ym.
Tässä muutama vinkki sen kaljoittelun lisäksi

mummon mies

Olisikohan ihan ohranjyvä silmässä sillä aloittaja kirjoittaa näin. Ottaisin mielelläni kaupunkeja tuntevien suosituksia kulttuuritarjonnasta, sillä juuri se kiinnostaa eniten.
Tallinnassa ei ole kansallismuseota mutta sieltä löytyy Tallinnan kaupunginmuseo.
Tallinnan nähtävyydet näyttäisivät olevan hyvin tarpeellinen keskustelunaihe.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat