Ulpukka

Useissa maissa taikausko kukoistaa, oikeasti.Sri Lankassa esim.ajettuasi autolla koiran yli, sinun on syytä myydä autosi pois, muuten paha uhkaa.

Vainajat siellä haudataan omalle pihalle. Jos talo tulee myyntiin,ostaja haluaa tietää onko entinen omistaja ollut hyvä ihminen,jos ei niin taloa ei kannata ostaa, sillä pahat asiat seuraavat uuttakin omistajaa.
Erilaisilla naamareilla torjutaan niin sairauksia, kuin demonejakin.Naamarit ovat niin pelottavan näköisiä,että en niitä seinälleni laittaisi.Useissa maskeissa on silmät pullistuneet päästä ja kieli roikkuu ulkona.

Dominikaanisessa tasavallassa taloissa on useita keinutoleja ulkona terassilla.Noustuaan keinusta istujan tulee pysäyttää keinu,muuten paholainen istahtaa keinuun.
Taikausko kukoistaa, ja siihen uskotaan tosissaan?

Minäkin kyllä sylkäisen olkani yli, jos musta katti juoksee autoni nokan ohi.Leikilläni ikäänkuin, mutta totta toki toinen puoli.Uskotko sinä ja mihin?

Kommentit (8)

kaiku

Enpä todellakaan! En ole niin syvällisesti kulloisenkin maan asukkaiden sieluun sukeltanut että tuollainen asia ihan konkreettisesti tulee tutuksi.
Toki lukiessa erilaisista asioista tuohonkin ilmiöön saattaa törmätä mutta sehän ei ole sama kuin asiaan itse matkalla käytännön kautta törmäisi.
Aasiassa ja vastaavissa on varmasti \"huuhaauskoa\".

Tirlittan

Ainakin yhdessä käyttämässäni hotellissa puuttui huone nro 13.
Oli huone nro 12 ja senjälkeen--- huone nro 14.
Eli pieni hotelli Egyptissä missä huoneet eivät menneet suinkaan kerrosten mukaan.

Tirlittan

Ainakin Turkissa myydään koruja ja amuletteja joihin on maalattu sinisillä maalilla silmä.
Amuletin tarkoituksena on suojella kantajaansa \"pahalta silmältä\"
Rihkamana niitä myydään jokaisessa matkamuistokojussa mutta niitä saa myös kultaisena.

Äänessä taas Tirlittan jokalähettää terveisiä ylläpidolle. Laittakaa nyt ihmeessä pelinne kuntoon, minä kieltäydyn ehdottomasti olemasta se Roskaposti jonka läpipääsyn suodatin kertoo estävänsä.

vaikea välttää

Lainaus:
Ainakin yhdessä käyttämässäni hotellissa puuttui huone nro 13.
Oli huone nro 12 ja senjälkeen— huone nro 14.

Yleensähän hotelleissa on aina parilliset ja parittomat huonenumerot eri puolella käytävää: toisella sivulla 12, 14, 16 jne. Toisella puolella 11, 13, 15... ehkä kyse oli tuosta, ehkä ei.

Ainakin se on hyvin tavallista, että maailmalla kerros 13 puuttuu. Sen huomaa esim. hississä. Näin vaikka sitten toisaalta numero 13 on Aasian maissa useimmiten onnenluku! Mutta esim. Kiinassa, katsokaapa onko vaikkapa talon edustalla neljä lyhtyä... ei koska se merkitsee kuolemaa! Numeroa neljä vältetään, jos vain mahdollista. Jos Nokialla olisi kännymalli \"4444\", niin sitä ei ainakaan Kiinassa ostaisi juuri kukaan. Jos olemme Kiinassa syömässä, niin aina katson että emme tilaa neljää ruokalajia. Kuka siellä muutenkaan niin vähään tyytyisi. Mutta jos noin sattuisi käymään, niin pidän aina huolen siitä, että otamme jokusen kipon tai lautasen pöytään lisää.

Kiinassa olen joskus maaseudulla nähnyt kuinka metsä on tarkoituksella leikattu muistuttamaan lohikäärmeen selkää, se on alueelle ja kylälle suosiollinen asia.

Henkien talot vaikkapa Thaimaassa... Semmoinen on yleensä joka tehdasalueellakin. Ja sitten tuosta pikkutemppelistä tai alttarista on vedetty ilmassa lanka jokaiseen yksittäiseen tehdasrakennukseen, jotta \"vaikutus\" on varma. Olen tuollaisen nähnyt Thaimaassa ihan tunnetun suomalaisen firmankin tehtaalla. Mikäs siinä. Maassa maan tavalla!

Tuo Turkissa niin yleinen pahalta silmältä suojaava kuvio, nazar boncu?ua, voi löytyä maalattuna jopa lentokoneeseen. Joskus olen sen kentällä nähnyt, mutta yhtiötä en juuri nyt muista. Mutta pitäkääpä silmät auki, ehkä joku niitä onnistuu bongaamaan! Muutenhan tuo \"pahan silmän\" käsite on varsinkin Välimeren alueella hyvin yleinen ja sitä vastaan on erilaisia amuletteja. Usein ajattelemme, että siinäpä on jannulla vaan joku ketju kaulassa. Todellisuudessa takana on taikauskoa, vanhaa perinnettä. Alkuperäinen ajatus suojelusta on monasti jo hieman haalistunut taustalle.

Jos silmät vaan pitää auki ja on hieman ennalta perehtynyt seudun tapoihin ja uskomuksiin, niin taikauskoa ei todellakaan ole maailmalta vaikeaa löytää. Tottakai riippuu siitä missä liikkuu, Shanghain businessmaailmassa vai 500km sisämaahan päin.

kaiku

Mitä ylläpitoon tulee eli ilmoitukseen Roskapostin suódatin esti lähetyksen, se tulee kaikille, miksei sitten myös Tirlittanille.
Eli jos kirjoittajat, joukossa myös sinä, siistivät tekstejään, ongelma poistuu. Tarkistavat ensin viestit enenkuin ilmaantuvat saitille.
Taikauskoa en etsiskele matkoillani, vaan ihan muuta. En ole taikauskoinen, en ole siinä iässä.
(vanhemmat ihmiset ovat taikauskoisia).

Tirlittan

Jos ruutuun ilmestyy teksti roskapostin esto esti lähetyksen, viesti ei lähde eikä ilmesty koskaan ruudulle niin luulen kyseessä olevan silloin toimintahäiriön.
Ja kun näin tapahtuu saman viestin kohdalla useasti niin se vain vahvistaa olettamustani.

En usko ylläpidolla omaavan niin tehokasta ennaltanäkemisen lahjaa että jo ennen viestin lähettämistä pystyisivät sen roskapostiksi leimaamaan. Aivan niin taikauskoinen en ole!

Viestien takistaminen ja niiden ilmestyminen ruudulle onkin sitten taas eri asia.

Niksu

Jotain hämminkiä täällä nyt on, eilen lähettämäni viesti ei ole tullut näkyviin.

Piti sanomani, että monista hotelleista niin idässä kuin lännessäkin puuttuu 13. kerros.

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat