Eläkkeellä

Olisiko mahdollista avata uusi keskustelu ainoastaan eläkeläisille, missä olette reissanneet viimeisen parin vuoden aikana, millaisia kokemuksia matkoiltanne, tapahtumia, mitä pitäisi ottaa huomioon kohdetta valittaessa nyt kun ollaan jo eläkeiässä.

Sivut

Kommentit (73)

Matkalle huhtikuussa

Matkan suunnitteluvaiheessa pitää ottaa huomioon monia asioita. Hissi hotellissa on välttämätön, (huonot jalat) joissakin pienissä hotelleissa ei ole hissiä. Retkiä suunnitellessa otettava huomioon joutuuko kävelemään paljon. kiirettä ei saa olla, aikaa on varattava liikkumiseen ja rauhallisiin hetkiin puiston penkillä tai terassilla.

Luxoriin

Olin Luxorissa, sain hotellihuoneen hyvältä paikalta, kuudennesta kerroksesta, parveke Niilille ja Kuninkaitten laaksoon päin. Istuin parvekkeella ja katselin kun feluka-veneet purjehtivat pitkin Niiliä, tunnelma oli rauhallinen, kauempana Kuninkaitten laakso, faaraoitten hautakammiot, yllään salaisuuksien verho. Paikalliset kertoivat, että Kuninkaittenlaaksossa taivas on aina sininen, ja niin oli silloinkin, kun siellä kuljin.
Luxor ja sen tuhansia vuosia säilyneet muistot jäivät mieleeni. Toivon että vielä kerran pääsisin Egyptiin Luxoriin, muistoihin.

Amenhotep

Egypti oli eläkeläisille sopiva lomakohde, ja varsinkin Luxor nähtävyyksineen
Viime aikojen levottomuudet sielläkin herättävät kysymyksen, miten tästä eteenpäin ?
Toivottavasti vallanvaihto ei tee hallaa turismille.

Finlandesa

Muistan, kun me kaksi \"eläkeläisrouvaa\" eksyttiin valtavan suureen tavarataloon Kioton kaupungissa Japanissa ! Aikamme kierreltyämme, ostokset kasseissa lähdimme etsimään ulospääsyä, mutta se ei ollutkaan niin yksinkertaista kuin luulimme !
Yleensä näissä paikoissa on sisäkartta, muistimme että olimme kävelleet selaisen ohi, mutta nyt emme sitä löytäneet! Mikä neuvoksi? Apu oli lähempänä kuin luulimmekaan, vanha mies siivosi lattiaa ja kysyimme häneltä miten pääsemme ulos, hän lähti ystävällisesti hymyillen ohjaamaan meitä ulos, ja niin suomalaiset eläkeläiset taas jatkoivat matkaa.

Ei Karjalaa takas

Miksiköhän eläkeläiset tarvitsisivat oman sivuston? Olen viittä vaille vanhuusiässä, vasta hieman yli kuusikymppinen. Luen mieluummin omatoimireppureissaajien tarinoita. Eläkeläiset käsittääkseni haluavat liikkua isolla lössillä,usein oppaan perässä, olla paljolti paikallaan lomakohteessa, lipittää viiniä ja muistella vanhoja asioita. Ehkä sitten, kun olen kahdeksankymppinen - mutta aion lopettaa ulkomaille matkustamisen siinä vaiheessa, kun se ei enää ole matkantekoa.

Eläkeläisten puolesta

En tajua että miten joku voi huolehtia toisista.
Lisäksi ymmärtää väärin lähes kaiken.Eläkeläisten ketju ei tarkoita uutta sivustoa. Mikäli vanhemmat ihmiset kulkee ryhmissä niin minusta aika luontevaa. Kun näkö /kuulo/kunto heikkenee
ja kielitaito takertelee niinkuin kotimainenkin on täysin luontevaa että ryhmä antaa tukea,turvaa.

Jos liikkuisit jossain niin huomaisit että nuoretkin liikkuu ydessä paljon. Eräillä on ihmissuhde osaamista,mikä sinulta on hukkunut aikapäiviä.

Marbellassa

Nimim. Luxoriin kertoo kuinka hänellä oli kaunis näköala hotellin parvekkeelta.
Minulla oli aitiopaikka kuunnella lintujen laulua Marbellassa, manner-Espanjassa. Hotellin lähellä on kaunis Alamedan puisto, aamuisin siellä oli lintujen laulukonsertti! Olen aamuvirkku, ja istuin parvekkeella kuuntelemassa lintujen laulua kun kaupunki ei ollut vielä herännyt aamun toimiin. Yksi erityisen kaunisääninen lintu erottui joukosta, se jäi mieleeni.

Matkakumppani kuorsasi autuaasti ja menetti kauniin aamuhetken, ennen retkille tai kaupungille lähtöä.

Vierailija

Tämä aloitus oli hyvä, kiitos siitä aloittajalle.
Mutta risuja suuren kimpun osoitan nimmarille \"Ei Karjala takaisin\". Ei ymmärrä lukemaansa,mistä johtunee, jää vain arvailujen varaan.

lukutaitoinen

Moniarvoisuutta-please

Ei tässä nyt niin tasa-arboisia tarvitse olla, että ei voida tunnustaa erilaisia tarpeita.
2-kymppisisillä reppureissaajilla on erilaiset tarpeet kuin lapsiperheellä tai elämäntyönsä tehneillä eläkeikäisillä. Heillä on erilaiset tavoitteet mutta myös erilaiset rajoitteet matkustaessaan. Mitä ihmeellistä tässä on? Vain elämää kokenut voi ymmärtää tämän, kun on itse elänyt nämä erilaiset vaiheet.
Tältä pohjalta ymmärrän aloittajan kirjoituksen oikein hyvin.Minullakin on omat toiveenija tavoitteeni,mutta myös rajoitteeni. Mutta se onkin sitten jo eri juttu.

Kiinan muurilla

Olimme Kiiinan matkalla, me kiaksi eläkeläistä. Päivän retki suuntautui Kiinanmuurille.
Leikkimielistä kilpailua tuli siitä, kuka kiipeää korkeimmalle tasanteelle?
Monet kiipesivät \"Ahtisaaren tasanteelle\" paikka on saanut nimensä presidentti Ahtisaaren mukaan, hän on Kiinan vierailullaan kiivennyt sinne saakka.
Minä kiipesin vielä korkeammalle, ja taisin voittaa kisan muutamien suomalaisten kesken.
Muurilta palatessamme ostimme T-paidat, joissa luki \"I Climbed The Great Wal\" todistuksena siitä että olimme kiivenneet Kiinan muurille.

Asuimme keskustassa sijaitsevassa Jianguo hotellissa, Saimme ystävällistä palvelua ja monipuolisen aamiaisen.
Lähellä olivat ostoskadut kutenWangfuijing ja Xidan.
Pekingissä on aivan mahtavat retkikohteet, lämpimästi suosittelen!

Tirlittan

Eläkeläisten ikähaitari on hyvin laaja,jäädäänhän nykyään eläkkeelle aikaisemmin kuin ennen.
Eläkeläisillä on entistä enemmän rahaakin käytössään, asuntolainat (ja muutkin velat) on maksettu, eläkeellä on aikaa nauttia elämästä.

Eläkeläisten matkat ulottuvat ympäri maailmaa, kuten huomaatte noista mukavista muisteloista.
Ja kun tällä sivustolla eläkeläiset ovat usein se parjatuin ryhmä niin hyvin ymmärrän tälläisen ketjun tarpeen.
Joten ei muuta kuin lisää muisteloita kehiin!

Medinassa

Olimme syksyllä matkalla Soussessa Tunisiassa. Samaan aikaan siellä oli kaksi Saksalaista vanhaa rouvaa.
Toinen heistä kertoi olevansa kahdeksankymmenenkuuden ja toinenkin yli kahdeksankymmenen. Tapasin heidät ostoksilla Medinassa ja hyvin näyttivät tulevan toimeen aivan omin avuin.
Edellisestä voimme päätellä että ikä ei estä matkustamista jos vain terveyttä riittää.

Iiris

Samanlaisia kokemuksia eläkeläisistä kuin muutamalla muullakin tässä ketjussa. Eläkeläiset ovat iso ryhmä ja tarpeita on joka lähtöön. Jotkut käyvät pakettimatkoilla Kreikassa ja Kanarialla kuten nuoremmatkin ikäluokat, mutta osa (kuten äitini ja hänen pari \"tyttökaveria\") reissaavat reppu selässä kaukomaita, viimeksi Väli-Amerikassa. Riippuu siitä, kuinka paljon matkakokemuksia, kielitaitoa ja mihin kunto riittää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat